Er was een behoorlijke kater bij de twee grootste coalitiepartijen van het kabinet. Beide partijen waren de grootste verliezers van de verkiezingen voor het EU-parlament. Terwijl de PvdA zich bezinde, bleef het CDA onverzettelijk en gaf aan dat het geen nationale verkiezingen waren en dus alleen over de EU ging. Balkenende

Dit is een zeer berucht geval van hardnekkige ontkenning van het overduidelijke. Het Nederlandse volk heeft dit kabinet een flink pak slaag gegeven en dat heeft natuurlijk gevolgen voor hoe de regering tegenover het volk staat.

De Europese Unie leeft niet bij mensen, eenvoudigweg omdat ze er zelf nooit bij betrokken zijn geweest. Het is een puur politieke aangelegenheid en de politici van het ancien regime zorgen daarom dat het in stand blijft. Niemand heeft om een euro gevraagd, niemand heeft om een grondwet gevraagd, niemand heeft om een EU-parlement gevraagd, zelfs niemand heeft om een politieke unie gevraagd en toch zijn deze allemaal opgericht of ingevoerd.

Het ancien regime bestaat uit de reguliere partijen die de macht (willen) blijven uitoefenen in Den Haag, zonder zich maar iets gelegen te laten aan het volk. Dit zal hen bezuren, niet alleen bij verkiezingen, maar ook bij erkenning en respect. Volgens peilingen heeft deze regering maar 18% van het vertrouwen, een historisch dieptepunt, evenals het verlies van de Partij van de Arbeid.

De grote winnaars over de afgelopen jaren waren de PVV, SP en LPF. D’66 heeft weliswaar ook gewonnen, maar dit is echter een jojopartij, die men ook tot het ancien regime moet rekenen. De mensen die daarop stemmen zijn weglopers van de grote partijen, maar die absoluut geen verandering willen in het bestel, maar gewoon hun vorige partij eventjes de rug toekeren alvorens er later naar terug te keren, wanneer D’66 weer heeft mogen regeren en er toch nooit iets van bakt. Deze partij is een van de meest malafide partijen die ik ken, omdat het zoveel beloofd heeft, maar geen enkele belofte is nagekomen. Dankzij hun machtswellust hoeven zij dit ook niet, want het pluche en de inkomsten vergoeden ruimschoots hun gedraai en leugens. Ook is deze partij zeer Eurofetisjistisch en trekt hoofdzakelijk alle Eurofielen aan die graag hun soevereiniteit te grabbel willen gooien aan een corrupte, nepotistische en geldverspillende instelling. Het is daarom een affront dat deze kliek zich liberaal durft te noemen. Het is eenvoudigweg een ordinaire collectivistische kliek, die continu onwaarheden blijft verkondigen over hun standpunten. Een hervormingspartij is het evenmin, want deze partij wil gewoon dat alles bij het oude blijft, inclusief de benoemde burgemeester, de vorige leider Thom de Graaf is daarvan een stuitend voorbeeld.

Al met al was het een opzienbarende verkiezing en geeft aan dat de Fortuyn-revolutie niet ten einde is en wellicht pas begonnen. Het is in ieder geval hoopvol dat eens het ancien regime voorgoed wordt verdreven en er eindelijk eens wat licht is aan het einde van de tunnel.

11 REACTIES

 1. @Ernest [1]: Hoop met u mee, al ben ik bang dat zelfs politici kunnen rekenen, zodat ze in Den Haag de onderlinge banden nog iets strakker zullen aanhalen in de hoop en de verwachting dat de ‘domme’ burger het volgend jaar vergeten is. Spijtig maar ja je kunt niet van de bok verwachten dat hij vrijwillig de haverkist opgeeft.

 2. Kereltje Pechtold liet zich weer eens mooi in zijn kaarten kijken tijdens het lijsttrekkersdebat.
  Hij durfde te beweren dat er geen duidelijk NEE tegen de EUSSR was uitgesproken. Een eurosceptische partij had gewonen (PVV) maar er was net zo goed winst voor pro-europeese partijen Dhimmies ’66 en groenlinks. Het was zo beetje 50/50 wou ie ons doen geloven.
  Diegenen die principieel niet zijn komen opdagen om te stemmen voor dit antidemocratische instituut veegt ie dus maar even bij de ongeintereseerde tokkie. Zeet teleurstellend dat er niemand op in ging. Het debat was sowieso van een stuiend kinderachtig niveau.

  Over manipulatie van cijfers gesproken…

 3. Verbazingwekkend hoe snel je je conclusies over D66 trekt Albert. Als je je iets meer zou verdiepen in de verschillende partijen, zou je ontdekken dat D66 de enige partij is die een kleine, slagvaardige overheid voorstaat. En zou zijn er meer punten (vrijheid!) die voor mij, als libertarier, reden waren om niet alleen te stemmen op, maar ook lid te worden van die club.

  Natuurlijk is het geen libertarische partij, maar als je dingen wilt veranderen, krijg je meer voor elkaar in het veld, dan vanaf de tribune.

  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.
  Michel [10] reageerde op deze reactie.

 4. @Aardvark [4]: Dat dacht ik vroeger ook Aardvark, maar na 40 jaar is bij mij de hoop compleet vervlogen met deze partij. Als je je land en je volk zo wilt uitleveren aan een Eurocratische kliek om de gebruikelijke drogredeneringen (zoals klimaathysterie, meer zeggenschap, stem in Europa), dan verdien je het gewoon om te worden opgedoekt.

 5. Balkenende was op een punt een ziener.
  Draaikonterij verweet hij de PVDA, ook al was daar toen nog niet eens zo veel sprake van.

  Deze opmerking werd een een “zelf invullende Profetie” met als hoogtepunt de aankoop van de nieuwe straaljager JSF.
  Wat een gigantische afgang was dat voor de PVDA.

  Ik denk dat deze draaikonterij de PVDA in deze EU verkiezing genekt heeft.
  Oke, CDA heeft ook flink verloren, maar PVDA is genekt. Deze partij heeft zich met de dames Hamer en ploumen aan het hoofd als onnodig gekwalificeerd.
  Bos had misschien nog enig invloed kunnen uitdragen, maar die had het te druk met Minister spelen.

 6. Volgens mij moet er meer waarde gehecht worden aan de EU verkiezingsuitslag voor het NL parlement want veel mensen zagen dit als de eerste, zij het dus beperkte, mogelijkheid om deze huidige club van malafide brokkenpiloten, van arrogante en ijdele regenten, te kennen te geven dat ze op moeten rotten!! De kiezers kunnen gewoon niet wachten op de volgende tweedekamer verkiezingen en hebben daar vast een voorschot op genomen. Jammer dat er niet meer mensen zo hebben geredeneerd om de regenten van CDA en PvdA nog meer vernederen, maar dan ook zodanig dat ze eindelijk eens een toontje lager zouden zingen dan “we hebben de boodschap niet goed genoeg over gebracht”. Daar komen ze iedere keer mee aanzetten, in al hun arrogantie gaan ze voorbij aan het feit dat de mensen de boodschap juist wel goed begrepen hebben maar die juist niet meer willen horen!!

  Ik denk dat de visie van de schrijver over D66 correct is. Kereltje Pechtold is even arrogant, ijdel, achterbaks, politiek correct (en dus laf) en bezig met zichzelf als de rest van de regenten. Als je je daar door in hebt laten pakken dan snap je er niet veel van!

 7. @Aardvark [4]:

  Hoeveel van die principes heeft D66 bewerkstelligd in de kabinetten waarin zij plaats genomen hebben sinds 1990? Ik zie die gekozen burgemeester niet. Ik zie die kleine staat niet, maar ik zie wel wat de Graaf momenteel doet.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Thom_de_Graaf
  “Per 8 januari 2007 is hij Guusje ter Horst opgevolgd als burgemeester van Nijmegen en daarmee tevens opvolger van zijn vader, Theo de Graaf die daar van 1968 tot 1977 burgemeester was[4]. De Graaf werd daarmee een benoemde en geen gekozen burgemeester.”

  D66 is een politieke partij. Need I say more?

 8. Het is inderdaad een goed pak slaag voor de elite!

  Helaas worden eurosceptici nog steeds neergezet als mensen die bang zijn buitenlanders, die van Nederland nationalitisch en in zichzelf gekeerd landje willen maken. Het tegenovergestelde is waar, zoals veel Britse eurosceptici en Vaclav Klaus hebben laten zien. Deze zijn niet bang voor buitenlanders, maar wel voor buitenlandse(frans, duitse) politici, die een supermacht proberen op te bouwen. Ook zijn zij de grootste voorstanders van vrijhandel en een open economie.

  De Nederlandse eurosceptici moeten dit imago van zich af schudden om geloofwaardiger over te komen, maar dan kan de revolutie echt beginnen

Comments are closed.