- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Omwenteling

Er was een behoorlijke kater bij de twee grootste coalitiepartijen van het kabinet. Beide partijen waren de grootste verliezers van de verkiezingen voor het EU-parlament. Terwijl de PvdA zich bezinde, bleef het CDA onverzettelijk en gaf aan dat het geen nationale verkiezingen waren en dus alleen over de EU ging. Balkenende

Dit is een zeer berucht geval van hardnekkige ontkenning van het overduidelijke. Het Nederlandse volk heeft dit kabinet een flink pak slaag gegeven en dat heeft natuurlijk gevolgen voor hoe de regering tegenover het volk staat.

De Europese Unie leeft niet bij mensen, eenvoudigweg omdat ze er zelf nooit bij betrokken zijn geweest. Het is een puur politieke aangelegenheid en de politici van het ancien regime zorgen daarom dat het in stand blijft. Niemand heeft om een euro gevraagd, niemand heeft om een grondwet gevraagd, niemand heeft om een EU-parlement gevraagd, zelfs niemand heeft om een politieke unie gevraagd en toch zijn deze allemaal opgericht of ingevoerd.

Het ancien regime bestaat uit de reguliere partijen die de macht (willen) blijven uitoefenen in Den Haag, zonder zich maar iets gelegen te laten aan het volk. Dit zal hen bezuren, niet alleen bij verkiezingen, maar ook bij erkenning en respect. Volgens peilingen heeft deze regering maar 18% van het vertrouwen, een historisch dieptepunt, evenals het verlies van de Partij van de Arbeid.

De grote winnaars over de afgelopen jaren waren de PVV, SP en LPF. D’66 heeft weliswaar ook gewonnen, maar dit is echter een jojopartij, die men ook tot het ancien regime moet rekenen. De mensen die daarop stemmen zijn weglopers van de grote partijen, maar die absoluut geen verandering willen in het bestel, maar gewoon hun vorige partij eventjes de rug toekeren alvorens er later naar terug te keren, wanneer D’66 weer heeft mogen regeren en er toch nooit iets van bakt. Deze partij is een van de meest malafide partijen die ik ken, omdat het zoveel beloofd heeft, maar geen enkele belofte is nagekomen. Dankzij hun machtswellust hoeven zij dit ook niet, want het pluche en de inkomsten vergoeden ruimschoots hun gedraai en leugens. Ook is deze partij zeer Eurofetisjistisch en trekt hoofdzakelijk alle Eurofielen aan die graag hun soevereiniteit te grabbel willen gooien aan een corrupte, nepotistische en geldverspillende instelling. Het is daarom een affront dat deze kliek zich liberaal durft te noemen. Het is eenvoudigweg een ordinaire collectivistische kliek, die continu onwaarheden blijft verkondigen over hun standpunten. Een hervormingspartij is het evenmin, want deze partij wil gewoon dat alles bij het oude blijft, inclusief de benoemde burgemeester, de vorige leider Thom de Graaf is daarvan een stuitend voorbeeld.

Al met al was het een opzienbarende verkiezing en geeft aan dat de Fortuyn-revolutie niet ten einde is en wellicht pas begonnen. Het is in ieder geval hoopvol dat eens het ancien regime voorgoed wordt verdreven en er eindelijk eens wat licht is aan het einde van de tunnel.