ron-paulRon Paul laat geen kans gelegen om te hameren op de FED, het private bank-kartel dat sinds 1913 in feite de lakens uitdeelt in de VS. Voor wie het nog niet weet: de FED houdt niet van pottenkijkers; alle voor de economie belangrijke beslissingen worden achter gesloten deuren genomen. Zijn laatste initiatief, een wetsvoorstel om de FED te auditen, kan thans op een meerderheid in het Congres rekenen. Ondanks dat hij daarmee in ieder geval een morele overwinning in de pocket heeft, maakt hij zich geen enkele illusie over de uiteindelijke kansen; de belangen voor de gevestigde orde zijn te groot.

Zie ook hier voor meer achtergrondinformatie (KLIK).

[HTML1]

18 REACTIES

 1. Weet iemand een bookmaker waar je kan gamblen op de datum waarop RP een onnatuurlijke dood sterft?

 2. Ik weet dat Ron Paul populariteit geniet onder veel lezers hier, maar is het echt zo positief om het congress – lees: zij die het volk paaien omwille van hun 4-jarige herverkiezing – meer macht te geven over de geldpers?

  Andre [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Armin [4]:

  Da’s een verkeerde voorstelling van zaken. Het betreft hier een poging om inzage te krijgen in hetgeen de Fed, een kartel van (groot)banken, uitvreet. Dat weten ze namelijk angstvallig verborgen te houden voor zowel het grote publiek als het Congress. dat volgens de grondwet van de VS het recht heeft om geld uit te geven. Dat recht heeft men eind 1913 verkwanseld aan een handjevol grootbanken.

  Daar zijn diverse artikelen over vindbaar op de Vrijspreker.

  Dan nog even over die al dan niet vermeende populariteit van Ron Paul op deze site: ik meen te kunnen vaststellen, dat Ron Paul een van de zeer weinige politici is waarbij er geen leugen uit de mond rolt op het moment dat die wordt geopend om wat te zeggen, hetgeen in ieder geval door mij hoog wordt aangeslagen. Hij is de spreekwoordelijke luis die deze en gene maar wat graag wil verwijderen, zeker nu zijn pogingen aan beginnen te slaan.
  Armin [12] reageerde op deze reactie.

 4. @Anthony [6]:

  Goede vraag. Zoals ik laatst al in een commentaar op heb gemerkt, wordt er zo links en rechts wel wat over geblogd maar de boven ons gestelden houden zich angstvallig stil.

  Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als je je beseft dat centrale banken en overheden twee handen op één buik zijn. Het is in beider interesse dat het klootjesvolk, in het dorp Den Haag beter bekend als crapuul, dom en onder de duim gehouden wordt. De Pareto-regel voorspelt dat zo’n 80% dat helemaal niet erg vindt dan wel het geen zak uitmaakt of ze al dan niet belazerd worden.

  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.

 5. ik ben dermate getergd dat ik de handschoen op wil nemen maar alleen in dit opzicht. Misschien moet het gewone klootjesvolk maar eens goed gemend worden zoals die Kale dat kon, beetje de elite schofferen, enigzins amicaal doch recht voor den raap en een kick in the nuts. Enough is enough

  Andre [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Anthony [8]:

  Niks nieuws onder de zon. Dat gaat al wat langer zo, en dat zal zo blijven gaan zolang men niet wakker wil worden.

  Een ei is een ei, zo is het maar net.

 7. @Spy-Nose [10]:

  Ik verwacht dat ook, daarom juist moet er aandacht komen, Jessie Ventura kent men ook niet, ja misschien als worstelaar uit zijn WWF verleden maar meer ook niet.
  In Nederland kan ik echter geen politicus vinden die maar enigzins in de buurt komt van Ron Paul of Jessie Ventura. Dus als je die niet kan vinden dan wordt er een. Is het een idee om via Peter Paul de Vries en de VEB en onder meer bij de gedupeerde spaarders/verzekerde die zijn/waren aangesloten bij Verliespolis.nl te polsen of er een audit kan komen naar de Nederlandse staat en bijzonder de DNB.

 8. @Andre [5]: Dat is geen verkeerde voorstelling. Een audit is namelijk expliciet ook een goed- dan wel afkeuring van het beleid.

  Dat de FED geen brave jongen is klopt, maar terug naar de vraag, is het congress met haar 4-jarige stemmenpaaierij wel?

  Ik zie een machtstrijd tussen twee kwaden. Geen goed vs kwaad.

  Andre [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Armin [12]:

  Wat wil je nou eigenlijk ? Dat de FED door blijft gaan met z’n duistere praktijken ? Moet Ron Paul dan maar geen knuppel in het hoenderhok gooien, omdat het “een machtsstrijd tussen twee kwaden betreft” ? Heb je wat tegen Ron Paul ? Mag je daar niet over praten omdat hij politicus is ?

  Wat denk je waarom de FED speciaal iemand aangetrokken heeft om publicitair hier mee om te gaan ? Zou het kunnen zijn omdat men nattigheid voelt ?

  Natuurlijk is het Congress evenmin een brave jongen, ze maken immers onderdeel uit van een systeem waar ik me niet kan vinden. Ondertussen worden de congresleden wél onder druk gezet door degenen die ze geacht worden te vertegenwoordigen om HB1207 en de co-bill in de Senaat te ondersteunen.

  Van een expliciete goed- of afkeuring vind ik niks terug, maar ik zal het eenvoudig maken voor je; jij beweert het dus jij mag het aantonen terwijl ik een biertje drink 😉 Hier kun je de tekst vinden:

  http://www.govtrack.us/congress/billtext.xpd?bill=h111-1207

 10. @Civil servant [14]:

  Nuttige werk ? Dat zou het moeten zijn, maar het gaat hier om private niet democratisch verkozen lichaam dat krachtiger is dan het de regering zelf. Doet me denken aan de DNB.

  Tijd voor een audit van de DNB en het ministerie zou ik zeggen, volledige transparantie en toegang tot de verhoren door pers en vrije journalisten waaronder wil ik voorstellen enkele vrijdenkers hier.

  Geen exclusiviteit voor de NOS of een ander belanghebbend lichaam in deze corporatieve politie staat.

 11. kleine update 275 co-sponsors nu voor HR 1207… heel mooi resultaat nu hopen op afschaffing van de FED en een bailout for the klanten van deze rouge bankers in plaats van een bailout van de bankiers.

  Ik ben geen gelovig mens maar ik hoop op een wonder voor het Amerikaanse volk en ons vrijdenkers in dit kikkerlandje

  Andre [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Anthony [16]:

  De sister-bill in de Senaat begint ook meer aanhangers te krijgen, maar dat kan nog veel beter.

  Negeren kunnen ze het niet meer. Iets moet er gebeuren. Ik ben benieuwd.

 13. Je begint te merken dat er op Amerikaanse websites heel wat initiatieven en reactie komt tegen het establishment dat achter de schermen zijn sinistere plannetjes placht te regelen. Laten we hopen dat het bewustmakingsoffensief zijn vruchten zal afwerpen en dat het nog niet te laat is voor het Amerikaanse volk…

Comments are closed.