sharia-rechtbankDe onderstaande aankondiging van NETWERK verbaast me hogelijk.

Ze delen mee dat ze vanavond een rapportage hebben over wel of niet bestaan van “informele sharia-rechtbanken”.

Mijn verbazing komt door de vraag of er dan “Formele Sharia Rechtbanken” in Nederland zijn, en wat ik me daarbij moet voorstellen.
 
Mededeling van NETWERK:

Illegale sharia-rechtbanken in Nederland?

Naast vijf legale sharia-rechtbanken bestaan in Groot-Brittannië zeker nog eens 85 illegale sharia-tribunalen, die grotendeels vanuit moskeeën werken. Zijn er in Nederland ook dergelijke ‘informele’ sharia-rechtbanken? Netwerk spreekt met onder meer Rasit Bal van het Contactorgaan Moslims en Overheid en met imam Fawaz van de As Soennah-moskee in Den Haag.

lees verder

13 REACTIES

 1. Dit toont weer eens aan dat door de bank genomen libertarisme alleen iets is voor economisch succesvolle sterke intelligente blanken. Voor porsche rijdende veel-jettende yuppen met een IQ van 120+ (elke gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval :D). Een libertarier die in het kader van ‘universele vrijheid’ vrije massa-immigratie propageert uit derde wereldlanden (gem. IQ 70-80) pleegt intellectueel zelfmoord. Die massa-import gaat zich politiek organiseren en op basis van het 1-man-1-vote principe heel erg machtig worden en dan concurrerende instituties in het leven roepen, zoals die sharia-rechtbanken. En dan is er voor genoemde yup nog maar 1 rol weggelegd: via de belastingschroef cash cow zijn voor diezelfde massa-import, waar hij vroeger slechts alleen maar BoK-achtigen in leven hoefde te houden. En de Nederlanders gaan zich terecht steeds sterker bedreigd voelen en op een gegeven moment slaat Joegoslavie-stijl de vlam in de pan. En dan blijkt dat je 20 jaar bezig bent geweest om je kind op te voeden alleen maar om hem/haar te laten afslachten in zo’n burgeroorlog.

  Massa-immigratie toelaten uit derde wereldlanden = misdaad.

  .M [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Ron Paul Fan [4]: “op basis van het 1-man-1-vote principe…”
  Maar, sinds wanneer zou een libertarier dit principe aanhangen?
  Dit ruikt verdomme naar democratie!
  Een libertarier die immigratie niet verwerpt (da’s wat anders dan propageert), is geeneens een echte libertarier als hij daarnaast in democratie gelooft.
  Bovendien zou een libertarier beginnen met de welvaartstaat aan te pakken voor hij de grenzen openzet.
  Massa-immigratie valt dan ineens niet meer te vrezen.
  Wie wel nog komt, zijn productieve goed opgeleide Indiers en Chinezen die nuttig werk komen verrichten.
  De hangmat-moslims laten het massaal afweten. Dus die sharia is dan geen bedreiging.
  Ik ben het met je eens, RPF, dat sommige idioten immigratie ongebreideld willen toelaten, zonder eerst democratie en de welvaartstaat aan te pakken, maar dat zijn dan linkse roodzakken en zeker geen libertariers. Gelieve hen dan ook niet als dusdanig te bestempelen want daarmee geef je echte libertariers onterecht een slechte naam.

 3. Lijkt mij ook een prima initiatief. Zolang alle partijen in een geschil de rechtbank erkennen als zijnde een geschillencommissie, zie ik geen enkel probleem. Uiteraard wordt het een compleet ander verhaal als dit soort rechtbanken formele partijen wensen te worden.

 4. Alles waarvan God adviseert om er niet mee bezig te zijn is populair in hol-land.

  Dus dit hoort simpelweg bij ’t gebied.

Comments are closed.