Op verzoek van Hubert geplaatst:

Dit is een schrikbarend voorbeeld waartoe collectivisme toe leidt. Of dit communisme, socialisme, fascisme, of verzorgingsstaat is, allemaal stammen ze af van dezelfde immorele basis dat het collectief het individu mag “gebruiken” voor haar eigen doeleinden.

Als je ooit gaat stemmen, vraag je dan ook af of je daardoor meewerkt aan de macht van het collectief ten koste van het individu.

[HTML1]

11 REACTIES

 1. pfff.. ‘verwijderd ‘..?

  ..beter bewijs dat dit dus ook hier komt, is er niet.

  Of beter: al praktisch in stelling gebracht

 2. Even voor de duidelijkheid. De video op MySpace was een schending van het auteursrecht die op vraag van de houders van de rechten van de server verwijderd werd. Ik had hetzelfde voor op mijn blog.

  Ik werk momenteel aan een Nederlandse vertaling van dit meesterwerk die tegen september/oktober beschikbaar zou moeten zijn voor online-bestellingen.

  Moesten jullie niet kunnen wachten op deze film, kunnen jullie hem zeker ook op YouTube zoeken. Hij moet ergens anders ook nog wel online staan, al dan niet in verschillende afzonderlijke clips. Het is echt een film die je ogen opent!

 3. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Soviet_Story

  Dit zal hem wel zijn. Die film is gemaakt door Balten (Letten), een tamelijk voor de hand liggende groep om zo’n film te maken. Ik ga hem zeker bekijken; komt precies op het goede moment.

  Interessant is nog dat in die wikipedia-link wordt gezegd dat Viktor Suvorov nog in de film voorkomt. Viktor Wie?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Suvorov

  Dit is iemand die een boek heeft geschreven met de titel:
  Icebreaker: Who Started the Second World War?

  http://www.amazon.com/Icebreaker-Who-Started-Second-World/dp/0241126223

  Van amazon: A historian, the Soviet defector Victor Suvorov tells the story of World War II as started not by Hitler, but by Stalin. He contends that Russia’s part in starting the war was very much greater and much more sinister than has hitherto been assumed.

  Ik heb het boek liggen maar nog niet gelezen.

  Ondertussen gaat de revisionistische juggernaut gewoon door en wel op lewrockwell:

  http://www.lewrockwell.com/vance/vance173.html

  ‘That Buchanan Book’ – het is niet de eerste review op lewrockwell die de conclusies van Buchanan vrijwel volledig omarmt. Ik heb het boek zelf vorig jaar tijdens mijn vakantie in 1 ruk uitgelezen en minstens 3 text liner stiften leeggestreken, wat een aardige indicatie is dat het boek bomvol met interessante uitspraken staat. Dit boek is revisionistisch maar wel zodanig dat je niet op staande voet ontslagen wordt of naar de gevangenis moet als je de conclusies in het openbaar bespreekt. Buchanan rekent hartgrondig af met het idee dat WW2 ’the good war’ zou zijn; vooral het britse establishment moet het ontgelden. Aanbevolen.

 4. Heb de film gisteravond bekeken en ik neem aan dat deze reportage op waarheid berust.

  In een woord: SCHOKKEND.
  Vreemd ook, dat dergelijke massaslachtingen relatief onbekend gebleven zijn. Dat die samenwerking tussen de Russen en de Nazi’s zo lang verzwegen is gebleven.
  Nóg vreemder dat deze Russische oorlogsmisdadigers in Groot-Brittannië niet de status van misdadiger krijgen.

  En het allervreemdst de huidige Russische mening over dit alles. Zelfs nú nog zijn er mensen die de oude communistische principes in praktijk (willen) brengen: het reguleren van het bevolkingsaantal door middel van “zuivering”. En het ontkennen van deze holocaust…

  De docu is wat moeilijk binnen te krijgen. De koppeling van Bon Vivant (reactie 5) werkte in ieder geval prima. Voor mijn besef van historie was het de moeite van het verkrijgen van deze film zeker waard.

  Wel jammer, dat er stukken in het Russisch gesproken wordt, al blijft de strekking van het verhaal duidelijk. Mocht iemand een volledig Engels (of Duits) ondertitelde versie tegenkomen, houd ik me graag aanbevolen.

  Ron Paul Fan [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Paul Martens [9]:

  PM: “In een woord: SCHOKKEND.”

  Tsja, beelden zeggen veel meer dan letters op papier.
  Totnutoe hebben we alleen films gezien van joodse cineasten als Spielberg en Lanzmann over de Nazi’s.

  PM: “Vreemd ook, dat dergelijke massaslachtingen relatief onbekend gebleven zijn.”

  Dat waren ze helemaal niet. Maar aangezien we leven in een links tijdperk heb je alleen maar gehoord over de Nazi’s en weinig tot niets over de communisten (die veel erger waren).

  PM: “Dat die samenwerking tussen de Russen en de Nazi’s zo lang verzwegen is gebleven.”

  Die samenwerking duurde maar 1-2 jaar (van de inval in Polen tot aan operatie Barbarossa). Duitsland en Rusland waren de verliezers van WO1. Die samenwerking diende alleen maar om de in WO1 verloren gegane gebieden in Polen weer terug te halen. Die gebieden waren gedurende de gehele negentiende eeuw Duits c.q. Russisch geweest. Maar dat ze elkaar vroeger of later naar de strot zouden vliegen dat was al decennia lang duidelijk: de Russen wilden de bolshevistische wereldrevolutie, te beginnen in Europa, de Duitsers wilden de Engelsen, Fransen en Nederlanders naapen en kolonieen binnen halen en en passant de communisten verslaan. Jammer voor de Duitsers dat die Russen een aanzienlijk hardere noot waren om te kraken dan Indiers, Indonesiers of Afrikanen. Maar ja, die ellendige West-Europeanen hadden alles al ingepikt dus bleef er niets anders meer over voor die arme Duitsers.

  PM: “Nóg vreemder dat deze Russische oorlogsmisdadigers in Groot-Brittannië niet de status van misdadiger krijgen.”

  Da’s helemaal niet vreemd, wat de Soviets waren de gealieerden van de Britten of liever gezegd van die Churchill. Russische oorlogsmisdadigers vervolgen betekent toegeven dat je vriendjes was met die misdadigers. Overigens waren grote delen van Engeland, incl. het koningshuis, pro-Duitsland. Maar ja, dat krijg je als je buitenlanders zoals die halve Amerikaan Churchill aan het bewind laat, die gaan dan toch hun eigen agenda volgen en de agenda van hun financiers. En dat is precies de strekking van het nieuwe boek van Buchanan: de Britten hadden de Duitsers en Russen elkaar moeten laten doodvechten ipv de Russen te steunen.
  http://www.lewrockwell.com/vance/vance173.html
  http://www.informationclearinghouse.info/article20214.htm (Paul Craig Roberts)

  PM: “En het allervreemdst de huidige Russische mening over dit alles. Zelfs nú nog zijn er mensen die de oude communistische principes in praktijk (willen) brengen: het reguleren van het bevolkingsaantal door middel van “zuivering”. En het ontkennen van deze holocaust…”

  Da’s helemaal niet vreemd. Historische waarheid is een hobby van studeerkamergeleerden en andere forumdeelnemers; politici proberen hun eigen bevolking op te peppen; al te beschouwelijk worden over allerlei holocausten kun je maar beter overlaten aan zwaarmoedige types als de Duitsers; een iets eenvoudiger mensensoort als de Russen heeft daar niet zoveel mee op.

  PM: “De docu is wat moeilijk binnen te krijgen. De koppeling van Bon Vivant (reactie 5) werkte in ieder geval prima. Voor mijn besef van historie was het de moeite van het verkrijgen van deze film zeker waard.”

  De propagandawaarde voor nederlandse patriotten van zo’n film is inderdaad niet gering. De film bevat overigens ook en behoorlijk hoog propagandagehalte, nu vanuit Baltisch perspectief. Het idee om die aristocraten-moordenaar Trotzky op te hemelen als slachtoffer is ronduit belachelijk.

  Toch zou ik niet willen uitsluiten dat ook in de Sovjet-Unie de slachtoffercijfers een beetje naar boven zijn afgerondt. De menselijk behoefte aan dramatiek is bijna niet te stillen.

 6. ..Duitsland, het hart van christelijk Europa ( sic!) , moest kapot. Dit was de stelling van satanisten als Blavatszky en Pike.
  En ook aan de sterke, gelovige ziel van Rusland hadden ze een bloedhekel.
  Daarom is de coup van 1917 daar gepleegd, door nietswaardige lieden,
  gesteund door de Cult die nb in Duitsland zelf zat

  en vervolgens is t gelukt om Duitsland op twee fronten zich kapot te laten vechten. Was het alleen tegen t Westen geweest, was het Duitsland nog gelukt ook: Churchill stond op t punt om vrede aan te bieden…

  Rusland bleek een prima proeftuin voor het communisme, vanwege het ontbreken van een democratisch besef bij het volk. Na de opzettelijke destructie van Amerika (cq het Christelijke Westen) mag het verbeterde zombie-communisme, dat sinds kort prima blijkt te werken bij het chinese karakter, als nieuw NWOevangelie wereldwijd geinstalleerd worden…

  Het is alles in de eerste plaats een grote oorlog tegen t Christendom.
  De rest is ‘collateral damage ‘ .
  Is eerstgenoemde uitgeschakeld, dán is de rest, onder wat-voor-denominatie-dan-ook,
  aan de beurt..

Comments are closed.