politie_sitalsingDe officiële nieuwsdienst van de overheid, de NOS, kondigt dit met grote trots aan. Zie hieronder.

Dergelijke berichten werken immers uitstekend om de verschillen in afkomst goed levend te houden. 
 
En het levend houden van die verschillen is weer van groot belang voor de politici en al die ambtenaren die de kost verdienen met praten over “integratie” en “inburgering” en aanverwante onzin.

In een morele samenleving, een vrije of libertarische, zou dit dan ook onmiddellijk worden afgeschaft. Daar worden mensen beoordeeld op hun waarde als mens. En niet of hun huid wit, geel, zwart bruin of rood of zelfs groen is!!

De Nederlandse overheidsprocedure lijkt me ook vreselijk frustrerend voor de chef in kwestie, Martin Sitalsing.

Hoe goed hij ook is, hij zal zijn baan verder moeten doen met de gedachte dat hij die baan dankt aan zijn huidskleur!

———————————————————–
NOS: Twente krijgt allochtone korpschef

Het politiekorps Twente krijgt als eerste in Nederland een allochtone korpschef: de in Suriname geboren Martin Sitalsing. Zijn benoeming valt op korte termijn te verwachten. De aanstelling van Sitalsing past in het streven van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken om meer vrouwen en allochtonen in de top van de politie op te nemen. In 2007 maakte ze daarover afspraken met de korpsbeheerders. Amsterdam en Friesland
De 47-jarige Sitalsing kwam in 1970 naar Nederland. In Amsterdam werkte hij als wijkteamchef en in Friesland is hij nu nog vice-korpschef. In Twente is Miriam Barendse momenteel interim-politiechef.

13 REACTIES

 1. Hoezo allochtoon, de man is vanaf zijn geboorte al Nederlander, zij het dan geboren in Suriname. Ik hoop dat hij beter is dan de andere korpschefs die we hebben, niet omdat mijnheer een donkerder huidskleur heeft dan de gemiddelde Nederlander (maar wat kan dat in vredesnaam schelen?) maar omdat ik snak naar een korpschef die zijn werk wel doet. En daarvan hebben we er te weinig in Nederland, als we er al hebben.

  Met de hele klucht rond de wens vrouwen en allochtonen te benoemen in de politietop is namelijk volstrekt uit het zicht geraakt waar het om gaat: om het doen van het werk, en dat werk is dan niet het uitschrijven van bonnen maar het beschermen van de burger tegen onverlaten, en het opnemen van aangiftes van slachtoffers.

  In 2 gevallen deze week, een van verduistering en een van mishandeling, waar ik toevallig zijdelings bij betrokken ben, weigerde de politie aangifte op te nemen. Het ene geval speelde in Amsterdam, het andere in Zwolle. Het betreft dus niet een plaatselijk fenomeen.

  De 2 maal dat ik de afgelopen maanden 112 heb moeten bellen, hebben niet geleid tot komst van de politie. In het eerste geval achtervolgde ik 3 straatrovers op klaarlichte dag, die louter en alleen voor mij op de vlucht sloegen omdat ze zagen dat ik liep te bellen. Deze (oosteuropese oid) straatrovers waren kennelijk nog niet geintegreerd, anders zouden ze wel hebben geweten niets te vrezen te hebben, de politie belde me na ca 20 minuten met de vraag waar de betreffende rovers nu waren. Tja. Vorige week had ik een agressieve alcoholist in mijn portiek die me er niet door wilde laten en me bedreigde met een halfvolle fles. Aangezien ik als gevolg van een poging tot beroving begin dit jaar me nog steeds niet makkelijk beweeg, belde ik 112. Uiteraard kwamen die niet, terwijl ze toch ruim de tijd hadden (de scene duurde ca een half uur) om de 400 meter tussen mijn huis en het politiebureau desnoods op de sloffen af te leggen. En oh ja, ik woon in een van de nettere wijken van Nederland, dus daar kan het niet aan liggen.

  Uit de officiele criminaliteitscijfers zou blijken dat de criminaliteit daalt. Ik geloof daar helemaal niets van en niet alleen vanwege de recente opeenstapeling van feiten waarmee ik werd geconfronteerd. Er worden gewoon geen aangiftes opgenomen, want ja ‘daar zijn we niet voor’.

  Niet alleen wordt er gewerkt met geflatteerde criminaliteitscijfers, maar van die criminaliteit wordt ook nog maar eens amper 20% (en dat is dus inclusief heterdaad) opgelost. Een groter brevet van onvermogen kunnen de korpschefs zich niet geven.

  Het is dan ook werkelijk om te lachen als je korpschefs op de tv ziet verklaren dat er alleen ‘echte dienders’ als korpschef moeten worden benoemd die de zaken aankunnen en door het korps gedragen worden.
  Want al die zelfverklaarde ‘echte dienders’ die bakken er dus helemaal niets van. En over dat laatste zou de discussie moeten gaan en niet over allerlei irrelevante zaken als huidskleur, sekse en afkomst.

  R. Hartman (NI) [5] reageerde op deze reactie.

 2. Nu komt het goed met hol-land.

  Godskolere, wat een schlemielen van bestuurders bestaan er toch. Maar ach, democratisch gekozen dus dan is het goed …

 3. @Caroline [3]: “Ik hoop dat hij beter is dan de andere korpschefs die we hebben, niet omdat mijnheer een donkerder huidskleur heeft dan de gemiddelde Nederlander (maar wat kan dat in vredesnaam schelen?) maar omdat ik snak naar een korpschef die zijn werk wel doet.”

  Helemaal, 100% mee eens. Als de man capabel is, of capabeler dan wat er nu voor politietop doorgaat (en met Welten als referentie ben je dat al gauw) wens ik hem veel succes, uit de grond van mijn hart.

  Maar met Hub wens ik hem ook veel sterkte. Want dankzij Guusje heeft zijn kleurtje de eerste aandacht, en dan pas zijn competentie, voor zover die überhaupt een rol speelt. En dat gaat hem opbreken in de gezagsverhoudingen. Terwijl dat kleurtje totaal irrelevant is. Nergens in de berichtgeving komt namelijk naar voren dat deze man de meest geschikte kandidaat was (terwijl dat best zo zou kunnen zijn), maar slechts dat hij voldoet aan de eis van Ter Dorst dat hij niet blank mag zijn, en/of vrouw. Apartheid, here we come, slegs vir niet-blanke.

  De interim is al vrouw, en voldoet kennelijk niet, anders hadden ze haar gewoon vast kunnen benoemen. Of het kleurtje was toch nog belangrijker. Maar ’s mans capaciteiten spelen dus totaal geen rol. En dat mag dieptriest genoemd worden.

 4. Dit is toch echt zo ongelooflijk. We gaan Amerika achterna. Discriminatie is verboden, doch staat iedereen te juigen als een niet blanke een algemeen gerespecteerde positie krijgt. begrijpt iemand de overheid nog?

 5. @Polity
  Ja hoor, ik begrijp de overheid wel (begrijpen is iets anders dan goedkeuren, laat dat duidelijk zijn). Discriminatie mag nl. als de overheid het doet (staat immers in de facto boven de wet), want dan heet het ‘positieve discriminatie’. Dat is er om een vermeende ongelijkheid op te heffen. Alleen weet geen hond wat die ongelijkheid in godsdnaam inhoudt, wat de criteria ervoor zijn en tenslotte wanneer die dan opgeheven kan zijn. Er zal nl. altijd wel de een of andere ongelijkheid te bespeuren zijn, zeker voor linksdraaiende lieden.

  Even algemeen op dit bericht. Het kan ook nog wel eens zijn dat het juist deze mensen zijn die de politie(k) gaan wakker schudden. Niet behept met een blank schuldgevoel kan in dit geval Sitalsing wel bepaalde dingen zeggen of doen, die blanken tegenwoordig niet meer mogen/durven. Er bestaat nl. ook zoiets als zwart-rechts (te vinden in het boekje abc van de multiculturele samenleving van Martin Meulenberg: ‘Van adat tot zwart-rechts’.

 6. @Niro [6]:

  “Waarom hoor je nooit iemand zeggen dat een Koning het beter zou doen? Omdat Beatrix vanzelfsprekend is?”

  Is het niet veel achterlijker dat geen zwarte, gele of bruine ooit koning kan worden in dit land. Dat is pas discriminatie. Gezien het koningshuis zich boven de rest van het volk plaatst heeft deze een voorbeeld functie.

  Ik pleit dan ook dat we per direct een Surinamer, Antilliaan of willekeurige niet blanke moeten hebben als Koning of Koningin!

  Rationeel is het niet, maar consequent met het beleid van deze idioten is het wel.

  jip gulzen [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Michel [11]: Ik ben van mening dat niet-europeanen niet in Europa thuishoren. Dit land zit al heel lang veel te vol. Remigratie, remigratie, remigratie, om te beginnen. Een probleem valt alleen op te lossen als je weet wat het probleem is.
  Het hele leven bestaat bij de gratie van discriminatie!

  Polity [13] reageerde op deze reactie.

 8. @jip gulzen [12]:

  Het probleem is hier dat we door ons verplicht socialistische stelsel een ontelbaar hoeveelheid welvaart kwijt zijn aan de minder efficiente subjects. Het feit dat een niet wisterse immigrant minder succesvol in deze maatschappij blijkt als een goed verwesterde persoon toont minder algemene welvaart. Hiermee val ik op de conclusie dat iedereen welkom is MITS we de waanideen van een socialistisch stelsel eruit hebben gedrukt.

  Zolang wij ons stelsel hebben ben ik het ook volkomen met je eens.

Comments are closed.