politie_vrouwMiljoenen belastinggeld om vrouwelijke/allochtone politiechef te zoeken.

De Telegraaf publiceert vanochtend dat hoofdcommissaris Bernard Welten 3, 2 miljoen euro belastinggeld wil betalen aan een bureau voor het zoeken naar vrouwelijke of allochtone politiechefs.
 
Discriminatie mag niet van onze overheid, behalve als het in hun eigen kraam te pas komt.

Zelfs de grootste politiebond, APV, vindt dit te maf voor woorden.

Behalve de discriminatie wordt er hier niet gezocht naar de beste chef, maar naar een vrouw of naar een allochtoon. Niet naar de beste chef.
Als dat een blanke autochtone man is, valt hij buiten de selectie. Hij maakt geen kans. Afgekeurd op huidskleur!

Wij hebben daar niets aan toe te voegen; het is slechts weer een teken van hoe gemakkelijk en onverantwoord overheden met geld van de belastingbetaler strooien.

25 REACTIES

 1. idd De waanzin ten top. ’t Is gestoorde, Stalinistische acitiviteit.

 2. hetis zo wie zo en corrupte inefficiente bende dat nederlandse politiekorps. Het oplossingspercentage ligt bij onze oosterburen veel hoger.

 3. Kenmerkend voor het huidige beleid van de overheid en de politiek is het constante afdwingen van zaken en met leugens alle vergoelijken. Maar zoals de geschiedenis reeds heeft bewezen kan niets kunstmatig of met leugens worden gestuurd en zal al dat wat de overheid via slinkse of stuurse wijze probeert tot stand te brengen uiteindelijk worden afgestraft…dat zijn natuurwetten zou ik zeggen! Maar het vervelende is dat de rekening van het overheidsfalen op het bordje van de burger komt. Ik heb nog nooit gezien of gehoord dat een bestuurder of een politicus voor honderd procent is gestraft of ter verantwoording werd geroepen voor zijn wandaden of voor een fout beleid een rekening kreeg gepresenteerd.

  Men wijst wel de burger op zijn verantwoordelijkheden en straft het bedrijfsleven indien deze in de ogen van de overheid discrimineerd, maar uiteindelijk is het de overheid zelf die met twee maten meet en niet begrijpt dat men dient te kiezen voor kwaliteit en de juiste papieren…Zullen we dan ook maar piloten en chirurgen op deze wijze aan een baan helpen? Dan vraag ik alvast de halal slager of hij nog een andere baan wil….

 4. Wouter Bos en Peter Balkenende blijven zich maar afvragen hoe het toch komt dat Geert Wilders zijn beweging steeds groter en groter wordt.

  Het wordt hoog tijd dat die oude kliek in Den Haag naar een onbewoond eiland gestuurd wordt.

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Maserati Teun [4]:

  Naar een onbewoond eiland? Dan wel een onbewoond eiland op de zuidpool waar ze met 150 man één blikje bruine bonen mogen delen…ben niet helemaal onmenselijk en geef ze ook nog een hawaïhemd mee voor zonnige dagen…

 6. Hm, er moet dus verplicht een vrouw/allochtoon als politiechef worden aangesteld. Waarom? Voor wie? Dat Balkenende tegen de feministes kan zeggen: ” Kijk eens hoe geemancipeerd wij bezig zijn”. Of tegen zijn buitenlandse collega’s?

  En waarom op zoek gaan naar…? Is het niet de bedoeling dat de vrouw of allochtoon zelf solliciteert op de functie? Waarom actief op zoek gaan naar zo iemand? Is dat niet als zoeken naar een soort van stroman om de schijn van emancipatie op te werpen, in plaats van iemand op grond van zijn kwaliteiten op die positie neerzetten?
  Kan iemand mij antwoord geven? Ik kom er niet uit.

 7. Dat linksige volk is staatsondermijnend.
  Een vrouw aan de top, belangrijker dan competentie.
  En al die mannelijke ondergeschikten maar braaf knikken en begrijpend doen: immers, niemand ziet graag een huilende commandant die geen raad meer weet.
  Aldus gedraagt de politie zich als een groepje lieve jongens, die zich voornamelijk met therapie bezighouden.
  Net als in het onderwijs.

 8. voor dat geld kunnen de agenten die dit verzonnen, beter zichzelf laten ‘ombouwen’

 9. Er word nog al gesmeten met belastinggeld om een politiechef aan te stellen.
  Dit moet iets speciaals worden.

  Volgens mij worden er straks meer zaken opgelost !!

  Ja dat moet het zijn !!

  Wat een toneel voorstelling, het lijkt wel op de films van Police Academy.

 10. “Hallo, spreek ik met mevrouw Banlabusu?”

  “Daar spreekt u mee.”

  “Wij zoeken kandidaten voor de functie van politiechef, wellicht bent u geïnteresseerd.”

  “Politiechef? Ik weet het niet hoor. Wat moet ik dan doen?”

  “Wat u moet doen, hoort u elke dag van een medewerker van het ministerie, dus dat zal wel lukken.”

  “En wat verdien ik dan?”

  “Daar valt over te praten. We hebben een groot budget.”

 11. Welten komt ook gewoon uit een hele foute hoek, alles waar die man mee naar buiten komt getuigt van een geheel nieuw soort van extreme wereldvreemdheid, een euvel waar ondertussen zowat de hele overheid mee kampt! Een voorbeeld van precies de verkeerde man op de verkeerde plaats; dan ook dus uiteraard geen bonus waard!!

  Wereldvreemdheid gekoppeld aan arrogantie (weigering om naar burgers te luisteren) ; zie daar de oorzaak van de waanzin waar de burgers van dit krankzinnige land mee worden geconfronteerd! Na de pvda heeft ook de vvd de aanval geopend op de PVV; daarbij dus hun minachting tonend voor alle PVV stemmers!!

 12. @flap [15]:

  Precies! Het is discriminatie! Geen discriminerende mening, maar puur discriminerend beleid. Als in Nederland Vrouwe Justitia een blinddoek om heeft en de gerechtelijke macht niet discrimineert dan moet het niet moeilijk zijn om Welten en Ter Horst door de rechter te laten veroordelen. Als een aanklacht tegen politici die er van beschuldigd worden te discrimineren, waarvan het niet al te aannemelijk is of het wel om discriminatie gaat, maar geen beleidsmakers zijn al ontvankelijk wordt verklaard dan moet een aanklacht van beleidsmakers die overduidelijk discrimineren zeker ontvankelijk worden verklaard door de rechter. Als de rechter dat namelijk niet zou doen zou hij namelijk zelf discrimineren en discriminerende rechters zijn ongeschikt en dienen uit hun ambt te worden gezet.

  flap [19] reageerde op deze reactie.

 13. @R. Hartman (NI) [16]:

  Ik vraag me trouwens af waar al die anti-discriminatiebureaus blijven met hun aangiftes tegen Welten en Ter Horst. Rijkelijk subsidie ontvangen en dan toch je taak niet serieus opvatten. Mochten de aangiftes van de anti-discriminatiebureaus uitblijven dan is dat weer eens een teken dat anti-discriminatiebureaus het helemaal niet te doen is om anti-discriminatie. Toen de regering een wet aan nam waarbij scholen per niet-westers-allochtone leerling 90% meer geld kregen dan per autochtone-en westerse allochtone leerling zwegen de anti-discriminatiebureaus ook.

 14. @Oscar [17]: en juist achter dat beleid kunnen ze zich prima verschuilen. Alles is immers ‘democratisch’ besloten door de tweede kamer? Dus in het meest gunstige geval denk ik dat je hooguit na lang procederen de wet zult kunnen laten terugdraaien maar een beleidsmaker geniet redellijk immuniteit tegen wanbeleid. Helaas.

  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 15. @flap [19]:

  Ja, helaas. Ik ben er overigens benieuwd naar wat er gaat gebeuren wanneer je flyers zou laten drukken, en verspreiden, met de hoofden van Welten en Ter Horst erop en daaronder de tekst “Deze mensen discrimineren op grond van afkomst en zijn seksisten. Zij menen te mogen beschikken over het recht geweld toe te passen om hun discriminerende beleid ten uitvoer te brengen. Nooit meer Auschwitz!”

  flap [21] reageerde op deze reactie.

 16. N O S vandaag:

  Politie ontkent dure vrouwenwerving 14-06-09

  De Amsterdamse politie gaat bekijken hoe er meer vrouwen en allochtonen op hoge functies kunnen worden benoemd. Het korps heeft een wervingsbureau in de arm genomen om de markt te verkennen.

  Hoeveel geld daarmee is gemoeid, is nog niet duidelijk. Volgens de Amsterdamse politie ligt het bedrag ver onder de 3,2 miljoen euro waarover De Telegraaf vandaag schrijft. De politie noemt dat bedrag ” uit de lucht gegrepen”.

  Minister Ter Horst wil dat korpsen over twee jaar voor 15 procent uit vrouwen en allochtonen bestaan. Het geld voor het onderzoek komt niet uit het Amsterdamse politiebudget.

  Paul Martens [24] reageerde op deze reactie.

 17. @Hub Jongen [23]: Dat is wel zo’n stomme, achterlijke doelstelling “15% vrouwen en allochtonen”. In het bedrijfsleven kom je die onzin ook weleens tegen.

  Competentie: daar gaat het om. Of dat nu 100% vrouwelijke allochtonen met een neusbeentje die allemaal Umfoefoe heten zijn of 100% blanke mannen met weet-ik-wat voor eigenschappen.
  Dergelijke doelstellingen geeft duidelijk de incompetentie van Ter Horst weer.

Comments are closed.