225px-heemskerk_dutch_politician_kabinet_balkenende_ivBroekie Frank Heemskerk, PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken, die zichzelf in het buitenland minister mag noemen, heeft gisteravond op een diner van de American Chamber of Commerce in The Netherlands het MKB een gebrek aan ambities verweten, en daar wil ik toch wel even wat over kwijt als u mij toestaat (en ook indien dat niet het geval zou zijn) want ik word behoorlijk ziek van dit soort aantijgingen.Om u even in te kunnen leven in zijn achtergrond, is het wellicht handig om even zowel de engelstalige versie van wikipedia als de nederlandstalige versie van wikipedia te lezen. Te lezen valt, dat hij niet herkozen is in de tweede kamer, lid is van de Bilderberg-groep, een blauwe maandag bij de ABN heeft gewerkt en dat hij positieve discriminatie van open-source source software propageert.

Bij de ABN is hij volgens government.nl in 2001 Vice-President for Institutional Servicing, Middle East at ABN AMRO Asset Management geworden. Het zou toch toevallig niet zo zijn, dat Frank direkt betrokken is geweest bij het ontstaan van de financiële crisis ?

Deze econoom van de UvA meent in zijn alom aanwezige wijsheid, dat “als die houding (het geen gebrek aan ambities hebben) er wél was, dan kan dat ons mede uit de crisis helpen”. Hij meent dat er sprake is van een “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”-houding.

Welnu, beste Frank. Ik heb nieuws voor je. Die houding is door de jaren heen ontstaan, omdat jij en je kornuiten stelselmatig ondernemers in het MKB naar het leven staan door hen hun zuur verdiende centen af te pakken middels belastingen en hen óók nog als onbezoldigd belastingontvanger te misbruiken, om nog maar te zwijgen van de overige administratieve verplichtingen en de lokale-, provinciale- en nationale boemannen in bijvoorbeeld de vorm van “autoriteiten” die bij het minste of geringste hun neus in de zaken van de MKB-er steken. Wat zou het toch allemaal bommen, als je gestraft wordt voor succes ?

Dus, ik heb de volgende vragen aan Frank: waarom zou ik, als MKB-er, jou mede uit de crisis helpen ? Waarom zou IK mijn ambities naar boven bij moeten stellen ? Waarom zou IK nog méér ellende over mezelf af moeten roepen door maatschappelijke parasieten zoals jij te voeden met de resultaten van MIJN ambities ? What’s in it for ME ?? Nog méér belasting ? Nog méér regeltjes en wetten ?

Wie denk je eigenlijk wel niet wie je bent, Frank ??

9 REACTIES

 1. De hoogste ambitie van de man zou moeten zijn om de financiële architectuur van de economische structuur aan ons uit te leggen en dan meteen even het (mis)leidende princiepe van het energiebeginsel waar in 1963 door Esso wereldwijd beslag op is gelegd, in zijn verhaal te integreren. Een grote bek hebben is nu niet meer genoeg. Je moet het uit kunnen leggen. Vooral nu geen enkele rechter zich nog waagt aan het wegen (want die wikt en beschikt) van de door criminelen gemaakte wetgeving.
  Europese integratie zonder transatlantische monetaire en fiscale harmonisatie is volkomen ondenkbaar. Daar heeft meneer Heemskerk helemaal geen verstand van. Dus wat doet die daar op Economische zaken? juist, parasieteren. Meer niet.

  Stef Tychon
  Dualiteitsraad Benelux, WSC

 2. Waarom geeft deze meneer -met dat vlotte kapsel- niet gewoon zelf het goede voorbeeld? Gebrek aan ambities?

  Dus Frankie-boy (lees je mee?) de uitdaging is:
  neem per 1 juli (volgende week woensdag) ontslag en begin een bedrijf.

  Jezelf door de overheid laten inhuren is de eerste 10 jaar verboden. Je wil toch niet net zo worden als die PVDA-PR-lullo’s uit de Westerstraat in Amsterdam (ben hun naam even vergeten)?

 3. Hij geeft ook het voorbeeld van het bekende kaal pluk team, hoe moet ik zorgen voor een goed salaris over de rug van andere mensen.

  Veel praten, weinig zeggen met geen verstand, en zoveel mogelijk profiteren in een apen pak.

  1e klas Super Parasiet met vitamine B tekort!!

 4. @Bonne Rook [8]:

  “Ach Joop den Uyl zei ook al: “we are a country of undertakers.””

  Bush the Lesser: “tís jammer dat de fransen geen woord voor entrepreneur hebben”. 😀

Comments are closed.