dreigbrief


Dit is het vervolg op mijn vorig stuk (graag eerst lezen):

 Het verhaal heeft inmiddels een staartje gekregen.
Ik ben inmiddels wat wijzer geworden (maar niet banger), het onderdeel van de staatsmaffia dat mij (en in nog een aantal andere Haagse wijken, wellicht binnenkort ook bij u?) bedreigt, opereert onder de naam: de Haagse Pand Brigade (meer informatie  in bijgevoegde 1e scan). Deze “brigade” controleert alle woningen in bepaalde wijken.
 


De dreigbrief die mij gezonden is heb ik bijgevoegd (2e scan).
 
Erg interessant vond ik vooral het volgende:
 
-“U bent wettelijk verplicht mee te werken aan het onderzoek”
 (is er iemand juridisch genoeg onderlegd om dit uit te zoeken?)
 
-“In het onderzoek zullen alle kamers van de woning betrokken worden.” En vervolgens:
 Indien u weigert aan dit onderzoek aan dit onderzoek mee te werken wijzen wij u erop  dat wij de mogelijkheid hebben om op een later tijdstip de woning te betreden met een  machtiging tot binnentreden zonder toestemming en aanwezigheid van de eigenaar.”
 
-De belachelijke tijden die genoemd worden. Bellen tussen 8.00 en 16.00 om te smeken voor uitstel,  de staatsmaffia in mijn woning binnen laten tussen 14.00 en 15.00 op een werkdag.
De dans der improductieven zet zich gestaag voort, maar ik pieker er niet over om mee te doen.
 
Ik wacht rustig af tot het beestje zijn ware intenties laat zien. Forceer de deur maar open.
Ik heb niks te verbergen in mijn woning, en geweld zal ik nooit gebruiken, maar niemand kan me verbieden om te filmen in mijn eigen woning! Mocht ik thuis zijn als de staatsmaffia probeert in te breken, dan zal ik dit ook zeker doen. De beelden gaan linea recta naar dumpert.nl, youtube.com en natuurlijk vrijspreker.nl!
 
Ingezonden door Devidas  

De ingescande brieven:

.dreigbrief

.informatie-haagse-pand-brigade

87 REACTIES

 1. Hmm, ziet er grimmig uit. Onder het mom van een ‘veilige’ buurt klinken er dus stampende laarzen en ‘aufmachen’ in je straat. Fijn, zo’n bezorgde roverheid. Dat filmen lijkt mij dan ook een prima idee. Ik hoop dat deze gestapo’s dan herkenbaar op youtube staan.

  Kees Kop [86] reageerde op deze reactie.

 2. Volgens mij is dit in strijd met de privacy wetgeving en huisvredebreuk. Je mag ze denk ik gewoon de toegang blijven ontzeggen. er mag pas worden overgegaan tot het ongevraagd betreden van de woning als je verdacht wordt van iets. En verdacht zijn moet op gegronde redenen worden gebouwd, anders maakt de rechter er gehakt van lijkt me. Ik denk dat het een hoop bluf is, mochten ze dit toch mogen doen dan helpt het filmpje inderdaad. Op het moment dat ze de grote teen over de deurdrempel steken zou ik direct 112 bellen om melding te maken van een inbraak.
  Wat ook ludiek is, is als je weet wanneer ze komen, even de putdeksel van je meterput afhalen en mooi afdekken met een matje. De eerste die naar binnen loopt breekt zijn poot:-) Dit ook op video natuurlijk:-)
  Succes met deze achtelijke en brutale overheidsstreek.

 3. Het lijkt er eerder op dat de gemeente onder het mom van brandveiligheid alle panden in de zogenaamde krachtwijken wil controleren op hennepkwekerijen.

  Ik heb even voor je gezocht en heb dit gevonden :
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0006763/geldigheidsdatum_23-06-2009

  Ik ben geen jurist, maar artikel 7.2 en 9 stellen dat er een dringende reden moet zijn om je pand zonder toestemming en bij afwezigheid te betreden. Volgens mij is een brandveiligheidsonderzoek ook geen gegronde reden om een machtiging tot binnentreden af te geven, gezien de teneur van deze wet.

  Maargoed, je hebt nu informatie waarmee je je kan verzetten. Let er ook op dat alles volgens de wet gebeurt, mochten ze toch binnenkomen.

  Dat iemand zonder toestemming en zonder aanwezigheid voor een algemene controle binnen mag komen is een gotspe. Veel succes!

 4. Ik zou beginnen met een brief terug te sturen waarin je aangeeft graag te vernemen op welke wettelijke bevoegdheid/bevoegdheden de gemeente zich baseert en dat je totdat je daar antwoord op hebt gehad zeker geen toegang zult verschaffen. Dat dwingt ze om een en ander strak te formuleren (en voor zover ze dat nog niet gedaan hebben, om er over na te denken). Er zullen ongetwijfeld meerdere weken overheen gaan voordat je antwoord hebt.

  Het tweede punt is dat van de proportionaliteit: er zijn ongetwijfeld wel wetten te vinden (bijvoorbeeld op basis van de APV, de algemene plaatselijke verordening die weer is gebaseerd op de gemeentewet; verder wetten betreffende bouwregels en brandveiligheid) op basis waarvan bepaalde overheidsinspecteurs het recht hebben om binnen te treden.

  Daar moet dan echter mijns inziens wel een concrete aanleiding toe zijn, met andere woorden er moeten concrete aanwijzingen zijn dat er bij jouw huis mogelijk iets mis is met brandveiligheid, dat er sprake is van overlast, overbewoning, instortingsgevaar etcetera. Als die aanleiding er niet is, dan is er mijns inziens sprake van détournement de pouvoir, oftewel machtsmisbruik: je mag wettelijke bevoegdheden niet aanwenden op een andere manier dan waarvoor die bevoegdheden bedoeld zijn.

  Boer op Klompen [6] reageerde op deze reactie.

 5. @jwb [5]:
  Dit kun je idd doen om tijd te rekken. Maar ik vrees dat de gemeente deze zaak al juridisch dichtgetimmerd heeft voordat ze er aan begon.
  Anders zouden ze wel erg dom bezig zijn.

 6. Maakt het trouwens niet nog uit of je het huis huurt (coorporatie of iemand anders is eigenaar) of dat het je eigen woning betreft (jij / de bank is eigenaar) ?

 7. Gemeentes kennen ook de methode van het bluffen en stemming maken. Ik vind het heel vreemd dat men zomaar en zonder duidelijke reden iemands huis mag betreden.

  Leuk, zo’n gristelijk godverdomme gereformeerd slinks NL…Nog steeds niet overtuigd dat men ze in bomen te drogen moet hangen?….

 8. @eduard [11]:

  Ook dit zal wel iets te maken hebben met het einde der tijden….En/of het begin van een drama zoals de mens niet eerder heeft meegemaakt. Het zal me niet verbazen als in de toekomst er een ondergrondse zal worden opgericht om af en toe wat guerrilla acties uit te voeren om de jongens die werken voor de overheid af en toe van een kogel te voorzien….

 9. Doet sterk denken aan de wijze waarop de Gestapo van de dienst ‘kijk- en luistertoezicht’ te werk ging voordat deze ‘bijdrage’ in 2000 werd gefiscaliseerd. U weet wel, controle op betalen als je een radio en/of tv in huis had maar dat niet aan de staat had gemeld.

  Door Hitler ingevoerd, door de socialisten onaantastbaar verklaard, en gedurende 55 jaar op Gestapo Art und Weise uitgevoerd, compleet met lange jassen en gleufhoeden. En maar roepen hoe verschrikkelijk Hitler wel was, en Geert maar met deze socialist vergelijken. Maar ondertussen…

  En nog steeds zijn er lieden die menen dat Nederland geen dictatuur is. Tja.

  Dan nog dit:
  Uit die wets-link: “Bij afwezigheid van de bewoner kan slechts worden binnengetreden, voor zover dit dringend noodzakelijk is en, indien krachtens een machtiging wordt binnengetreden, de machtiging dit uitdrukkelijk bepaalt.”

  Uit de eerste scan: “We willen in Den Haag prettige en veilige wijken”

  Dat klinkt niet als een “dringend noodzakelijk”e grond voor binnentreding. En in die wet staat niets over toestemming van de eigenaar; ik zou dus bezwaar als eigenaar maken in plaats van als bewoner.

  Maar of je veel kans maakt bij een rechter is natuurlijk de vraag, want ook die is benoemd door “Wij Beatrix”. Als je de brieven goed leest heeft Den Haag gewoon bepaald dat alle bewoners van de Haagse ‘krachtwijken’ (sic) criminelen zijn, en dat men de eventuele onschuld wil komen vaststellen. Laat ja dat niet toe, dan ben je dus schuldig, want je hebt kennelijk iets te verbergen.

  Omgekeerde bewijslast, staat haaks op de rechtsstaat, die NL dan ook al lang niet meer is.

  Ik hoop dat het allemaal meevalt, maar zo niet dan vind ik het een goeie actie om de boel te filmen en te publiceren. Wel oppassen dat ze je camera niet vernielen of in beslag nemen, NSBers houden er niet zo van als hun fascistische acties voor het nageslacht worden vastgelegd of aan het volk getoond…

 10. ‘ze’ zijn natuurlijk bang dat jij datzelfde behang ( @ € 2000 pm2) als in het Catshuis hebt….

 11. Beste advies is om even langs een advocaat te gaan en die een brief te laten opstellen. De Roverheid kan wel van alles willen maar dit gaat ze niet lukken als je hier adequaat juridisch op reageert. Wel even clausules invoegen over verhalen van materiele en immateriele schade etc etc natuurlijk.

  Devidas [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Devidas [18]: “Die staan er niet, verder ook geen aanleiding om dat te denken”

  Dat geloof ik graag, maar je weet niet wat voor ‘bewijs’ die jongens straks bij je planten. Ze vinden je nu vast niet aardig meer. En dan mag jij gaan bewijzen dat zij die spullen bij je neergelegd hebben…

  Ziehier het failliet van allen die vinden dat ze ‘niets te verbergen hebben’ en dat het dus helemaal niet erg is dat de Staat alles van ze wil weten.

  Legitimatieplicht? Woninginspectie? Auto doorzoeken (onlangs weer op de A1, volstrekt willekeurig)? Niks mis mee hoor. Zo pakken ze criminelen, en ik ben braaf, dus mij kan niks gebeuren

  Dom volk.

  Ik neem aan dat dit ook bij je buren speelt. Ideetje om dat eens bij GeenStijl of Telegraaf te droppen? Of hebben die allemaal al braaf toegang verstrekt?

  Je woont vast niet in de Riouwstraat, want daar weten we nog wel iemand naar wie wat onderzoek broodnodig is. Dat zit er echter niet in…
  Devidas [26] reageerde op deze reactie.

 13. Je kan natuurlijk een advocaat inschakelen, maar je kan de gemeentehonden ook gewoon uitnodigen om te komen kijken met de mededeling dat je een emmer stront voor ze hebt klaar staan…Ik heb altijd een emmer stront klaar staan voor mensen die mijn huis willen ‘binnedringen’..dat hoort bij mijn welkomstceremonie. Je weigert de honden niet, maar trakteert ze gewoon op iets fijns…Ze zijn gewaarschuwd!

 14. Op zich is het geen slecht idee overlast en overbewoning en plantage’s aan te pakken. Het is de manier waarop, die me aan “Aufmachen” doet denken. Het kan toch veel simpeler en goedkoper ? Registreer klachten, ga kijken en posten, iets vreemds aan de gang–> Huiszoekingsbevel. Wat is er mis met deze methode ? Waarom willekeurig/systematisch alles doorzoeken ? Dat komt uit een andere koker. Riekt naar…indoctrinatie

 15. Alleen de politie mag je huis geforceerd binnendringen en dat alleen met een huiszoekingsbevel. En die krijgen ze alleen maar bij redelijke verdenking van een strafbaar feit. Aangezien niet meewerken aan zo’n knullig onderzoek geen strafbaar feit / misdrijf is mag er dus niemand je huis binnenkomen. Maakt ook niet uit of je een huurhuis hebt of eigen woning. In geval van huurhuis kan de verhuurder uiteindelijk alleen maar ontstane schade aan de woning vorderen als die redelijkerwijs verklaard kan worden door bijvoorbeeld het niet meewerken aan bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

  Doe wat ik altijd doe met dit soort ueberheitsnonsens, gewoon negeren…..

  Waarom denk je dat dit soort verzoeken al niet eens aangetekend verstuurd wordt…

 16. Stel ze in ieder geval schriftelijk op de hoogte dat je geen prijs stelt op hun bezoek. En als ze echt willen komen, neem dan een advocaat in de hand en laat alle communicatie via hem/haar verlopen.

 17. Ach, men beseft toch wel dat de links gereformeerde politiestaat groeiende is en daar horen nu éénmaal dit soort zaken bij. Gewoon deze keurig nette afgerichte mensen binnenlaten,…je laten chippen of Dé en Aatjes afstaan en vingerafdrukken geven aan Jan en Alleman?…Willen ze je wijf neuken dan moet dat ook maar, kruipen als een worm en geslagen worden als een hond…dan moet het maar. Ze krijgen uiteindelijk wat ze willen het is allemaal een kwestie van tijd…halleluja, geprezen zij Judas en de lieve Heer en leef volgens het boekie en heel je leven zal zijn als een natte droom….Gewoon geil toch!? Go with the flow….???? 😎

Comments are closed.