abouHet is zomaar een mening van een allochtoon: de heer Abou Jahjah. Voordat u de verkeerde conclusies trekt: dit is misschien niet de mening van alle allochtonen, slechts van één! (Hoop ik). Maar toch wilde ik hem u niet onthouden.

Helaas weet ik niet in welke krant dit stond (ik kreeg het plaatje via e-mail) en ook op internet kon ik het niet onder het blad “Society Quarterly” vinden.
Mocht de tekst in het plaatje niet helemaal duidelijk zijn, hierbij dan even ingetypt:

BRUSSEL – “De autochtonen kunnen zich niet aanpassen aan de multiculturele realiteit. Dat is wat er aan de hand is. Dan moeten ze maar emigreren. Wie het hier niet bevalt, moet maar weggaan.” AEL-leider Dyab Abou Jahjah poneert in het laatste nummer van het Nederlandse magazine “Society Quarterly” een wel heel opmerkelijke stelling. Belgen of Nederlanders die in eigen land niet kunnen leven met de multiculturele maatschappij, moeten maar verhuizen, zegt hij. “De omgekeerde wereld”, reageert moraalfilosoof Etienne Vermeersch.
“Ofwel trek je als buitenlander naar een land om er even te verblijven en dan terug te keren, ofwel blijf je lang en pas je je aan. Maar je vraagt er toch niet aan de bevolking om er te vertrekken omwille van je eigen cultuur?”
“Ik denk niet dat Jahjah zich met deze stelling populair zal maken in islamitische middens. Ik denk echter wel dat hij het meent. Volgens hem is het zijn missie de islam in Europa te brengen, maar hij zegt tegenstrijdige dingen. Hij vindt het niet kunnen dat Israël in Palestina binnendringt en er de Palestijnen verdringt. Dan kun je toch niet zeggen dat de Arabieren de Belgen mogen verdringen? Nee, het is totale onzin. Wie naar hier komt, moet onze wetten en regels volgen. Zo simpel is het.” (CSG)

abou-jahjah1

31 REACTIES

  1. Op het internet blijft alles je eeuwig achtervolgen. Dit artikeltje uit wellicht Het Laatste Nieuws dateert van 2004! Nu doet het om een of andere reden opnieuw de ronde via e-mail en blogs.

Comments are closed.