In Beursbox wijst Tom Lassing er nog eens op dat controles van de AUTORITEIT Financiële Markten, AFM, bij het verstrekken van verzekeringen het vooral gemunt heeft op de kleinere tussenpersonen. De grote jongens blijven buiten schot.
Door wettelijke voorschriften (van het AFM) moet er tegenwoordig veel meer over de klant worden vastgelegd en moeten leningen en verzekeringen aan meer en strengere regels voldoen.
Reeds bij kleine persoonlijke aanpassingen wordt de tussenpersoon beboet. Zo streng dat:
“Bijna iedere dag is er wel ergens in Nederland een kleine tussenpersoon het haasje. ……… door de enorme aandacht van de AFM op de kleine tussenpersonen zien de grote maatschappijen hun marktaandeel flink toenemen…… Met haar werkwijze is de AFM slechts een pion van de grote marktpartijen. “
Deze werkwijze doet sterk denken aan het beleid van Nout Wellink die immers streeft naar grote banken in Nederland. Zie ons artikel:”Wie is de baas, Bos of Wellink”
Het volledige artikel van Tom Lassing is: “Last onder dwangsom” waarin we ons alleen afvragen of hij gelijk heeft met zijn opmerking dat de AFM ook veel goede dingen doet.
First Post
Wednesday, 8 July 2009
http://headingtodubai.blogspot.com/2009/07/first-post.html
UITREKSELS
Dear reader,
As I’m writing this first post, I would like to share with you my own awaken western viewpoint about our society today.
Thanks to the internet I became aware of the true meaning of western democracy here in Europe (which is almost the same in the UK/US). After years of educating myself
+
I’m planning to leave the west
+
What to tell about being robbed by the Belgian state which started in 1919 to tax away people’s income?
+
I’m fed up with this never-ending game between productive people who try to create and accumulate wealth and save it for their future needs versus parasitical governments that try to tap into the population’s wealth for distribution to the not-so-productive people like politicians.
Overheidsslaaf [2] reageerde op deze reactie.
@Ivo Cerckel [1]:
Zo ver is het nu gekomen. Dat burgers van het ´vrije´ westen naar de Emiraten verhuizen om meer vrijheid te genieten. Zet dit onze overheid niet aan het denken?
Als steeds meer productieven vluchten, krijg je op een gegeven moment een tipping point. Een punt waarop de balans doorslaat en er een ware run zal ontstaan. Net zoals de crisis door economisch wanbeleid vanuit het niets lijkt te komen, zal ook dat vanuit het niets (lijken te) komen.
Daar zitten de soosjalisten dan, met een land zonder een enkele productieve burger. Het is ze gegund!
Uiteraard zullen ze het zover niet laten komen. Uitreisvisa en dwangarbeid zijn dan ´rechtvaardige´ oplossingen. Het beleid zal nooit de schuld krijgen, dat dan weer niet.
Ivo, wens Jeroen veel geluk.
On topic:
´´This (fascism) was to be achieved by establishing significant government control over business and labour (Mussolini called his nation’s system “the corporate state”)´´
´´Fascism is much defined by what it opposes, what scholars call the fascist negations – its opposition to individualism,[10] rationalism, liberalism, conservatism and communism.´´
http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism
We komen aardig dicht in de buurt. Het enige waar onze overheid niet zoveel problemen mee lijkt te hebben is communisme. Buiten dat is het aardig identiek. Oh ja, fascisme heeft ook een hartgrondige hekel aan kapitalisme.
´´Volgens minister Bos (Financiën) is de Amerikaanse vorm van kapitalisme voorbij. ,,De kredietcrisis dwingt de Amerikanen afscheid te nemen van een financieel systeem dat is gebouwd op hebzucht. De hele crisis betekent de definitieve teloorgang van een systeem dat is gebaseerd op hebzucht, onverantwoorde risico’s en perverse beloningen.”
bron: http://www.ad.nl/economie/2628084/Crisis_luidt_einde_kapitalisme_in.html?pageNumber=4
Ik moet zeggen dat Wouter het wint van Mussolini. Wouters kontje is een heel stuk lekkerder 😉
Hallo vrijsprekers,
Dit boek zal jullie ongetwijfeld bekend zijn: mises.org/etexts/ourenemy.pdf
We kennen de problematiek van onze Belgische overheid. Gelukkig treden overheden met elkaar in concurrentie om welvaart te creëeren en momenteel zit het Midden Oosten in een fase die we hier lang voorbij zijn, de fase van opbouw in een rechtvaardig klimaat.
Zoals hier eerder gesteld, dankzij vnl. de soosjalisten is België een paradijs voor de niet-ambitieuze en een hel voor de ambitieuze burger…
Jeroen
Andre [5] reageerde op deze reactie.
@Jeroen [4]:
Welkom hier, Jeroen. Ik had gisteren al even snel op je blog gekeken: http://headingtodubai.blogspot.com/
Wissel “België” in voor een ander land van de EU, met name de wat oudere leden, en je hebt de problematiek aardig te pakken. De “zwaarste schouders” worden steeds zwaarder belast, ambitie wordt bestraft. Behalve als je een politicus bent natuurlijk, dat spreekt vanzelf.
Comments are closed.