Crisis_stopRED: Dit is een reactie op een antwoordt van het  CDA aan Reiny, die daarmee nog een poging doet die politici op het volgens hem goede pad te brengen.

Het is een goed voorbeeld van hoe vrijheidslievende personen, door te hinken op twee gedachten, hun eigen these verzwakken.

Het antwoord suggereert dat de oplossing “vrijheid” is, en besluit dan met adviezen hoe de politiek moet handelen omdat “wij hen daarvoor gekozen hebben”.
Zo versterk je net de politici.
 
Antwoord van Reiny aan het CDA

Uiteraard ben ik u dank verschuldigd voor de zeer volledige uitleg van de inzichten en plannen van het CDA, maar helaas heeft dat te weinig aansluiting met de door mij aangedragen mogelijkheid om oplossing te vinden. In uw reactie geeft u een uitgebreid uitleg over wat er gedaan is door CDA,  en wat voor plannen er op termijn nog aangedragen zullen worden. Dat zijn inmiddels veel al achterhaalde plannen, zoals u zelf aangeeft,  en de nieuwe ontwikkelingen zoals u ze voorstaat, zullen nog jaren ter discussie staan voordat er een eenheid onder de bestuurders zal zijn. En juist daar hebben wij geen tijd voor, het moet nu gebeuren!

 Het zou voor de burgers welkom zijn als u even in hokjes zou gaan denken, en niet alles in een grote massa onderbrengen waardoor het overzicht, en het geheel onbestuurbaar wordt.

Pakt u nu alle problemen gewoon aan op een directe wijze, en laat alle bijkomstigheden even vervallen, richt u op dat ene onderwerp wat van belang is, en als U dat opgelost hebt, gaat U weer een ander dringend onder werp oplossen. Want de ervaring in de politiek heeft ons aangetoond dat een totale aanpak voor alle oplossingen juist leidt tot een chaos en onoverzichtelijkheid in de politiek, waar zowel de politiek als de burger in feite niets aan heeft.

 Denk klein en los daarmee de grote problemen op, en dat is nu even de werkeloosheid, geef prioriteit aan dat ene onderwerp, dan dient u in ieder geval de burgers en economie van ons land. We begrijpen best dat de partij intern wat zorgen heeft, maar onze zorg over een groep in de samenleving mag best voorrang krijgen, en daarvoor hebben wij u als politici gekozen en verwachten dat u daar ook voor zal staan.

Ingezonden door Reiny

4 REACTIES

 1. Een hoop gelul en niks daar behalve een open uitnodiging aan het CDA om de werkloosheid verder omhoog te helpen…

  Alleen de markt kan productieve en nuttige banen creeren. Het enige wat de roverheid kan doen is uit de weg gaan, als hun banen gaan creeren worden de belastingbetalers nog zwaarder belast.

  Het is niet moeilijk iedereen aan het werk te krijgen. Laat gewoon iedereen een gat graven wat ze op het einde van de dag weer dicht gooien, en betaal ze dan met geprint geld. Iedereen heeft werk, maar er is niks nuttigs geproduceerd en er staan hoe langer hoe minder goederen tegenover het geld.

  We hebben ondertussen wel genoeg spinazie recepten:
  http://fee.org/articles/what-is-seen-and-what-is-unseen-government-%E2%80%9Cjob-creation%E2%80%9D/

 2. In feite zijn er zeker geen banen tekort! Schrap belasting op arbeid, en alles is opgelost dit zou een win-win situatie zijn voor werkgever en werknemer, de enige verliezer: de roverheid zoals voorheen al gezegd. En dan!!!
  Denk maar eens goed na hoeveel voordelen er aan verbonden zouden zijn! Het zou ook een groot deel van onze crisis kunnen oplossen!
  Maar tja we zitten nou eenmaal met incompentie aan de macht,Dus het geldd blijft stromen naar alle incompetenten!
  Vb Banken,..
  Daar heeft regering hééél vééél geld voor over! Lag het aan mij dan gingen die banken maar failliet!IK ben kleine zelfstandige, ik doe het nu ook met véél minder, so what!!
  GROEI economie is gedaan! Maar dat staat niet in het woordenboek van ons monnetair systeem ….
  Dus zelfs een klein kind weet wat er nu aan’t komen is…
  Laat alle finaciele instelling maar eens lekker op hun bek gaan !!!! Dat zou pas een zegening zijn!!!!! Wereld-wijd!!!!

  reiny [4] reageerde op deze reactie.

 3. uhum! politici en problemen oplossen dat is een oxymoron.
  politici kunnen namelijk gene problemen oplossen gezien zij de oorzaak zijn van de meeste problemen .
  werkeloosheid kan en zal nooit door politici opgelost worden omdat hun restricties opgelegd aan bedrijven en enorme belasting druk juist een van de velen problemen is .

  Richt je nooit tot politici om problemen opgelost te krijgen .
  het zijn de mensen daar onder , technologie, deskundige en gezonde bedrijven die daar voor zorgen .
  de politiek kan geen ene drol!
  CDa, PVDA PVV NIEMAND!
  het zijn enkel parasieten die leechen van de maatschapij die zonder hun een stuk gezonder zal zijn

 4. @nibu [2]:
  Wat u noemt is juist datgene wat ik wil bereiken , zei het iets anders maar dat staat ter discussie. We kunnen het wenden en keren zo we willen , maar we kunnen niet om de politiek heen.
  Wij kunnen het wel niet willen accepteren , en het kan tegen onze principe zijn ,maar ze zijn er en ze gaan zomaar hun macht niet afdragen aan een vrij gedachte waar ze geen brood van lusten. De politici hebben andere wensen , macht bezitten over ons !!
  Ik ben het helemaal eens dat ze nooit alle geld naar de financieele instellingen hadden mogen laten vloeien , de burger moet het straks terug betalen , en dan zijn onze bestuurders al lang weg.
  Uit onmacht is er maar een weg om te bereiken wat je wil , dat is via de politiek , daar hoef je niet in te berusten , maar wil je wat veranderen dan moet je ergens beginnen , en dat is helaas voor de tegenstanders wel de politieke weg die je moet bewandelen.

  Het is niet hinken op twee gedachten zoals gesteld , maar een uitweg kiezen om veranderingen te kunnen krijgen . En dan moet afwegen wat het zwaarst weegt.
  Politici zullen het zelf niet oplossen ,maar je moet ze dwingen een keuze te maken , en iedere prikkel helpt , vooral als er een verkiezing aan komt !!

Comments are closed.