Rover1Wilt u in uw buurt een Nieuwjaarsborrel of een barbecue of een Sinterklaasfeest organiseren, dan kunt u daarvoor subsidie krijgen. Veel gemeentes hebben daarvoor een budget per wijk uitgetrokken. Welwillend (???) ter beschikking gesteld door de belastingbetaler.
 
Zo lazen we in een reclamefolder van een wijk in Gouda dat de wijk daar 25.000 euro voor had klaarliggen.
In plaats van een feestje, kon je ook geld vragen voor spelletjes, paardrijden of om bloemetjes te planten.
Alles ook voor het creëren van een groter “saamhorigheidsgevoel”.

Om misverstanden te voorkomen stel ik dat het organiseren van dergelijke happeningen bijzonder positief kan werken.
Uit ervaring weet ik ook dat het bijzonder gezellig kan zijn.

Maar de lol wordt toch voor een groot deel verpest als je weet dat anderen verplicht werden om daar een deel van hun inkomsten voor af te staan. Onafhankelijk of je deelneemt, of zelfs in dezelfde gemeente woont.
En dat terwijl zelfs in deze “crisistijd” je eigen feestje betalen, nog steeds vrij eenvoudig mogelijk is.
Je wordt door deze subsidieschande weer eens geconfronteerd met in welke immorele maatschappij wij leven.

5 REACTIES

 1. Om het “succes” van de multiculturele samenleving te bejubelen is geen prijs te hoog. Want daar heeft het waarschijnlijk mee te maken. Ik hoor nooit van dergelijke subsidies in plaatsen als Wassenaar of Bergen. Maar wie weet heeft de subsidieziekte ook daar toegeslagen.

  Zowiezo sta ik versteld van elk projectje of clubje dat subsidies krijgt of er recht op meent te hebben. Als of het besef volledig ontbreekt over wie de subsidies moet betalen. Het zijn in elk geval niet de bureaucraten die de formulieren behandelen.

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 2. Vaak zeg ik : “Niets verbaast mij meer”, maar steeds komt Hubert met zaken, die ik voor onmogelijk had gehouden en dus wel verbazen.
  Hugo van Reijen

 3. @Nico [3]: Xag het eerder omgekeerd: van mijn belastingplicht ben ik me helaas pijnlijk op de hoogte, van mijn “recht” (nou ja, privilege natuurlijk) om op kosten van een ander te feesten was ik niet op de hoogte.

  Bovendien heeft het m.i. wel degelijk met multikul te maken. Het feit dat de overigens negationistische overheid maar donders goed weet, dat van integratie geen sprake is, is nou net het excuus om te zeggen “laten we hen samen laten feesten” en om dit te stimuleren smijten we er wat afgeperst geld tegenaan.
  Zoals iemand betoogde, zie ik het in W’naar niet snel gebeuren.

  nico [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Scrutinizer [4]:
  Nope, geen multikul alleen recht, elke buurt kan een aanvraag doen, multikul tintje helpt natuurlijk wel het bedrag om hoog te stuwen!

Comments are closed.