bestuurderZoals bekend gaat u allemaal even op een van harte gegunde en wel verdiende, zoals wij dat noemen, vakantie. Maar toch willen wij u vragen om in Uw vakantie ook even te denken aan de mensen die niet met vakantie kunnen gaan, mede veroorzaakt door het door u met elkaar gevoerde beleid. Voor veel mensen is het niet mogelijk om nog financieel goed rond te kunnen komen. Nu hebt u in uw wijsheid besloten dat men telefoon abonnementen te alle tijde op kan zeggen, en dat automatische verlengingen uit de boze zijn. 
 
Daarvoor willen wij u in ieder geval bedanken, en nu vragen wij u ook nog eens met voorrang de “ziektekosten verzekering” eens nader te beoordelen.

 Deze “verplichte” verzekering, geregeld via een private verzekeringsorganisatie, loopt finaal uit de hand, en is voor de gewone werkende man onbetaalbaar geworden. Daarnaast moeten wij ook nog een eerste risico bedrag van  € 250,–  zelf betalen. Dat is in feite een hogere premie betaling en volledig onterecht opgelegd. Daarnaast staat het bedrag van de premie niet in vergelijking van het risico, want sinds het in ons land verplicht is, en wij ons niet meer vrijwillig verzekeren mogen, ook niet in andere landen van Europa, zijn de premies erg fors verhoogd.

  De overheid heeft haar burgers in handen van “graaiers” gelegd, die vette bonussen en salarissen betalen, maar ook kapitalen investeren in speculatief beleggen, met als gevolg dat ze veel van het ziekenfonds geld verspillen. Daarom zou U als u terug bent van, naar wij aannemen een mooie vakantie, zou het geheel passend zijn ook deze “verplichte” verzekering terug te draaien. Daarnaast zijn er te veel mensen in ons land die geen premie kunnen of willen betalen, en daar draaien de goedwillende dan voor op. En super luxe kantoorgebouwen die betaald worden met het geld wat bedoeld is als “ziektekosten verzekering “, kan niet de bedoeling van een overheid zijn.

 Wij danken u bij voorbaat voor uw inzet.
————————

P/S; als u wilt weten hoe deze verzekeringmaatschappijen in elkaar zitten, en welke belangen ze bij hypotheken, bouwwereld, projectontwikkelingen, bouwverenigingen, gemeenten  enz. hebben, dan kunt u dat eenvoudig vragen aan de vele ex politici, en anders wil en kan ik u dat wel een keer uitleggen.

Ingezonden door Reiny

6 REACTIES

 1. er is geen partij die het voor je opneemt, dat is je probleem,je staat volkomen alleen, nee ook niet de PVV,ik denk dat Verdonk nog de beste optie is, ze is uitgekotst door het establishment en staat toch alleen, ze wordt als kansloos gezien en dat maakt haar extra fel.
  Toen Wilders zei de EU, willen we niets mee te maken hebben geloofden velen hem,ik aanvankelijk ook, wie doet er nu juist wel mee ?
  Juist!
  Verdonk bleef er van af,dat pleit voor haar.
  Nou ja, twee opties,Verdonk misschien, Marco Pastors was een optie maar die heeft weer een leuk staatsbaantje geregeld, forget it dus, en anders net zoals ik emigreren, dan ben je van ze af.(en hun gezeur, ik ben met twee kinderen en 2 volwassen voor 1100 eu per jaar verzekerd voor arts,ziekenhuis en buitenland,dus het kan wel goedkoper dan in NL)

  Liberty 5-3000 [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Anno Zijlstra [1]:
  Het is een illusie te denken dat welke politieke partij dan ook hier, in dit geografische maffiagebied wat men Nederland placht te noemen, zich interesseert om uw welbevinden.

  @De schrijver van dit artikel
  Dit doet mij denken aan de vele ingezonden berichten die je dagelijks in de “ingezonden brieven” vind bij de papieren media.
  Het is net zo zinvol als bidden tot de luchtgeesten.
  Het idee dat je met zo’n oproep het complete staatsapparaat een 180 graden bocht kunt laten maken is te grappig (of verdrietig) voor woorden.
  Ze zitten er niet voor u! Helaas.
  De enige constructieve manier is de hele handel ontbinden en het door de vrije markt te laten oplossen.
  Als u denkt dat deze markten al “vrij” zijn dan verwijs ik u naar een eerder artikel van mijn hand betreffende de taximoord.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [2]:
  “Ze zitten er niet voor u! Helaas”

  Ïnderdaad. Het enige wat je er mee bereiken kunt, is dat je meer (veel?) andere mensen laat merken dat ze niet alleen staan.
  De meesten beseffen niet dat de oorzaak van de ellende zit in de fundamentele opvattingen over mens en samenleving. Dat de toestand niet zal veranderen door een andere partij te kiezen. Die wil immers ook alleen maar meer macht.
  De enige weg die kan helpen is meer mensen leren hoe een morele maatschappij hoort te werken en hoe de vrije, libertarische maatschappij werkt.
  Een lange weg, maar als velen helpen, kunnen we mogelijk in een stroomversnelling komen.

  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:
  “De meesten beseffen niet dat de oorzaak van de ellende zit in de fundamentele opvattingen over mens en samenleving. Dat de toestand niet zal veranderen door een andere partij te kiezen. Die wil immers ook alleen maar meer macht.”

  Klopt helemaal. Maar het lijkt nog veel meer uit de klauwen te moeten lopen voor genoeg mensen daar achter komen. En dan is het wellicht te laat.

  “De enige weg die kan helpen is meer mensen leren hoe een morele maatschappij hoort te werken en hoe de vrije, libertarische maatschappij werkt.”

  En dat zal dus heel rap en effectief moeten gebeuren.

 5. Helaas pleit ook Reiny voor meer staatsbemoeienis bij een door de staat gecreëerd probleem.Zorgwekkend is zijn slotopmerking, omdat hij duidelijk niets begrijpt van het (zorg)verzekeringswezen, dat net zo privaat is als de belastingdienst, de NS of de energiemaatschappijen.

  Het oorspronkelijk private zorgverzekeringswezen is ten prooi gevallen aan de fascistische regelzucht van de staat, met dank aan nota bene de VVD via de figuren Hoogervorst en Wiegel.

  Wat wel en niet vergeod mag worden, van welk merk en tegen welke prijs is tot op de pil en de hechting vastgelegd door de staat. Een verzekeraar heeft geen enkele vrijheid een verzekering op maat aan te bieden en de verzekerde heeft niet de keus zich niet te verzekeren en zelf de consequenties van die keuze te dragen.

  Het belangrijkste recht dat je hebt, het eigendom van je eigen lijf en leden wordt hiermee al flagrant geschonden. En daar komt de ‘weldoener’ weer om de hoek. Want als iemand ervoor kiest om zich niet te verzekeren en dus ook geen medische hulp te zoeken kan dat humanitair niet geaccepteerd worden; zo iemand moet geholpen worden. En dus moet hij zich verzekeren, want anders moeten anderen er voor opdraaien (wat daar socialistisch gezien dan weer mis mee is ontgaat me volkomen, want dat is nu juist de ultieme drijfveer van het socialisme).

  Er is verder, op deze site en elders, al genoeg over geschreven, dus hier laat ik het maar bij…

 6. @Reiny,

  Je hebt helemaal gelijk, maar niet qua telefonie. De overheidsmaatregel die ons moet ´beschermen´ tegen de telefonie bedrijven is, zoals alle overheidsmaatregelen, contraproductief.

  Het telecombedrijf heeft hierdoor minder zekerheid over de te verwachten inkomsten, en zal de tarieven moeten verhogen. Bedankt regering, ik ben blij dat ik niet in je land woon.

  Wat ik me trouwens afvraag is hoe telefonie in NL zo walgelijk duur kan zijn. In de meeste landen kun je onbeperkt bellen met een abbonement van rond de 60-100 euro. De overheid zal hier wel te veel reguleren en belasten om dat haalbaar te maken.

Comments are closed.