[HTML1]

Over Topbestuurders die verantwoordelijk worden gehouden voor de huidige graaicultuur en een gedeelte van de huidige crisis.

Helder uiteengezet is de Canadese situatie die je gemakkelijk kan doortrekken naar Europa.

Gerelateerd:

http://www.hrnl.nl/a/-top-mag-twintig-keer-laagste-salaris-verdienen-.html

4 REACTIES

 1. Wow! Wat een ontzettend goed stuk! Eindelijk eens een duidelijke uitleg hoe het in het echt werkt. Het fiat geld dat de overheid en de banken creeren wordt door de bedrijven vergroot. Zo hebben we met z’n allen een enorme bubbel gemaakt.

  De recessie die er nu is, is pas het begin. We moeten het hele systeem op de schop nemen en dan realistisch worden. Uiteindelijk zullen we afmoeten van de door ego gedreven zelfverrijking. Natuurlijk is het prima dat de één meer verdient dan de ander, maar laat het ook echt aan de markt over om een reele waarde te creeren. Daarnaast moeten we verantwoordelijkheid nemen. Dit soort gedrag gecombineerd met een steeds groter wordende overheid zorgt dat iedereen veel te veel betaalt voor een normale levensstandaard.

  Maar goed, ik heb nu niet veel tijd, dus ik kan hier niet helemaal op ingaan. In ieder geval mijn grote respect voor dit filmpje! Een grote aanwinst voor de vrijspreker, die in mijn ogen de laatste tijd te veel Wilders achtige trekjes kreeg (wat namelijk een beperking van de persoonlijke vrijheid bezorgt)

  Fijne dag!

  Marc

  Andre [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Marc Harens [1]:

  Je kunt meer achtergronden vinden over hetgeen Molyneux aanbiedt op zijn eigen website en op andere websites, bijvoorbeeld http://www.mises.org en http://www.lewrockwell.com om er maar twee te noemen.

  Wat Wilders betreft: deze hangende grammofoonplaat, die achter de schermen rustig smoest met Femke “ik houd van oldtimers” Halsema, is gewoon yet another politicus en wordt op de Vrijspreker in die capaciteit NIET verdedigd. Wat WEL verdedigd wordt en aan de kaak wordt gesteld, is a) zijn recht om te zeggen wat hij denkt en b) de pogingen om hem de mond te snoeren omdat hetgeen hij oreert een aantal establishment-figuren blijkbaar niet bevalt.

  Met name die vrijheidsbeperkende factor van Wilders, die inderdaad aanwezig is, wordt door de Vrijspreker en haar schrijvers keer op keer onderschreven en ik ben het dan ook niet eens met je stelling dat de Vrijspreker “de laatste tijd te veel Wilders achtige trekjes kreeg”.

  Graag hoor ik dan ook van jou en/of anderen waardoor die indruk precies ontstaan is, met duidelijke verwijzingen naar artikelen en/of uitspraken zodat e.e.a. verduidelijkt kan worden.

  Laat dit duidelijk zijn: De Vrijspreker is GEEN Wilders-site !

 3. Hai Andre,

  Dank je voor de reactie en de additionele informatie. Ik ga er binnenkort eens even verder naar kijken.

  Je hebt helemaal gelijk om de beperkingen van vrijheid aan te pakken en of het nu Wilders of enig ander persoon in de samenleving is, ik ondersteun dat.

  Mijn uitspraak is ook niet gericht op de artikelen die woren geplaatst, alhoewel ik die soms ook wat eentonig vond. Het ging mij met name om de grote aantallen reacties. Toen ik voor het eerst op vrijspreker kwam in iets van 2006, was ik onder de indruk van het hoogstaande niveau van discussie. Mensen reageerden normaal op elkaar en onderbouwden hun mening. Vaak werden er steekhoudende argumenten gegeven, gefilosofeerd over hoe je kan leven in een wereld met totale vrijheid, werd er additionele infromatie gegeven en waren er enthousiaste reacties.

  Het laatste jaar vind ik dat er veel platvloerse ruzies worden uitgevochten, mensen niet naar elkaar luisteren, er een soort haantjes gedrag is over wie gelijk heeft, toch vaak generaliserend wordt gesproken en zelfs wordt opgeroepen om overheids interventie… Van mij is iedereen vrij om te doen en laten wat hij wil en mag iedereen zijn mening verkondigen, maar het heeft voor mij de lol van het reageren weggehaald. Laat staan het plezier om weer eens een artikel te schrijven voor vrijspreker.

  Typerend vind ik oevrigens dat hier bijvoorbeeld weinig reacties op komen en artikelen waarin het gaat over bijvoorbeeld groen links schreeuwt iedereen om het hardst dat ze die partij moeten afbranden. (beetje overdreven, maar toch)

  Mensen vergeten bijvoorbeeld dat Groen links wel degelijk een belangrijke functie heeft ten aanzien van persoonlijke vrijheid en verantwoordleijkheid nemen ten aanzien van het milieu. Nu geloof ik totaal niet in een overheid, maar als wij mensen het niet doen… dan creeren we onze eigen bemoederende overheid. Maar goed, dit gaat een stap verder: vrijheid kan pas bestaan als mensen ook verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen, de zorg voor hun naasten en de natuur. Zolang we dat niet met z’n allen doen, blijft er altijd een legitieme reden om ons te bemoederen. Laat ik voorop stellen dat ik met zorg niet bedoel bakken geld smijten of luie mensen steunen. Ik bedoel wel zorg dragen voor een betere samenleving en dat kunnen we met z’n allen. Zolang de één meer neemt dan hem toekomt, zal iemand de rekening moeten betalen.

  In ieder geval blijf ik vrijspreker een warm hart toedragen en kom ik eens in de zoveel tijd kijken hoe de zaker ervoor staan. Mocht ik me wel weer thuis voelen, dan zal ik ook weer artikelen sturen.

  Fijn weekend

  Marc

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Marc Harens [3]:
  Dat is doordat het beheer van deze site trollen niet durft te bannen. Irritaties lopen op, en discussies worden bij voorbaat al van mindere kwaliteit.

Comments are closed.