neus1Ze zijn failliet, en nu staat de EU deur al meer dan 70 % wijd open. De EU commissie heeft bepaald dat IJsland nu snel kan toetreden.

En dan worden ze “één van ons” en dan kunnen onze belastingbetalers nog beter “solidair” zijn.
 
Politici doen hun uiterste best om de EU weer te vergroten. Hoe meer landen in de club, hoe groter de centrale macht en hoe kleiner de minuscule invloed van Nederland wordt.

Veel zal dat overigens niet uitmaken, want het Europees Parlement is toch maar een wassen neus. Dit bleek deze week weer toen de Commissie regelde dat Bankgegevens van de EU aan Amerika verstrekt konden worden. Terwijl door de betreffende commissaris was toegezegd dit eerst in het EP te bespreken. Maar toezeggingen stellen dan ook helemaal niets voor. (ik begreep dat D66 nog zou protesteren over dit geval. Voor de show? )

Volgens woordvoerder Gerard van Vliet van Icesaving is het onterecht dat IJsland de rest van het spaargeld niet vergoedt.
Nederland schenkt daardoor 440 miljoen euro aan IJsland! Uiteraard voor een groot deel ten koste van de belastingbetaler.

Hoe collectivistisch er in de EUSSR gedacht wordt, blijkt ook uit publicaties van de EUobserver waar we alleen dit kleine citaat plukken:
“It is not right for countries that are already in the EU today to use that position to prevent others from sharing in the benefits that come from that membership. The idea of Europe does not belong to 27 national governments alone, but to the whole of the continent.”

11 REACTIES

 1. IJsland hoort niet in de EU. Net als Turkije en Nederland. Die Icesave komedie maakt het alleen maar zotter. Waarom zou de IJslandse belastingbetaler moeten opdraaien voor de stommiteiten van een IJslandse bank en een aantal speculanten in het buitenland?

  Moet de USA-belastingbetaler straks dan ook de slachtoffers van Madoff compenseren?

 2. Nou, dan is IJsland net op tijd om de volledige instorting van de EU mee te maken. Deze economische crisis, die tot minstens 2020 gaat duren, zorgt ervoor dat de euro wordt weggevaagd en dit tot een verdere destabilisering zal zorgdragen van de Europese Unie. Het wordt voor de Eurocraten een race tegen de klok. Het zal helaas eindigen in een orgie van bloed en geweld vrees ik, zoals telkens is gebeurd wanneer collectivistische entiteiten uit elkaar vallen.

  Rothschild [4] reageerde op deze reactie.
  Rothschild [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Albert S. [3]:

  Het lijkt me een door de BIS wereldwijd gereguleerde actie om valuta’s in de pas te laten lopen om handel enigzins te blijven steunen.

  Alles wordt geregisseerd om dit moment…om grote en snelle klappen te voorkomen.

  Het is een langzaam schoksgewijze leeglopende bubbel…
  die de obligatie bubbel opblaast met verstrekkende gevolgen…

 4. @Albert S. [3]:

  Het lijkt me een door de BIS wereldwijd gereguleerde actie om valuta’s in de pas te laten lopen om handel enigszins te blijven steunen.

  Alles wordt geregisseerd op dit moment…om grote en snelle klappen te voorkomen.

  Het is een langzaam schoksgewijze leeglopende bubbel…
  die de obligatie bubbel opblaast met verstrekkende gevolgen…

 5. IJsland was ooit anarchokapitalistisch, misschien wordt de EU het ook wel 🙂

 6. quote Het Laatste Nieuws: “Er is een politiek en maatschappelijk draagvlak voor de toetreding van IJsland. Alle voorwaarden zijn vervuld voor een snelle toetreding”, aldus minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme.

  Leterme: Gefaald als eerste minister en moeten aftreden. Weggestemd bij de laatste verkiezingen. Stoelendans gehouden onder de politieke vrienden en tot BZ gepromoveerd. Na exact 1 dag aan het werk te zijn komt hij beweren dat er een maatschappelijk draagvlak is om Ijsland in de EU te helpen.

  Leterme, aan mij hebt u niks gevraagd, paljas!

  En zo gaat het maar verder en verder… tot vervelens toe.. . Enerzijds mensen die het helemaal doorhebben, anderzijds de grote massa nog die het niet willen weten, niet snappen, of het omdat het zo vaak (dagelijks) voorkomt, het al “normaal” zijn gaan vinden.

  @ Albert S. (28-07-09, 13:11), inderdaad.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. Je zou denken dat de Vrijspreker toch scherper is als ’t gaat om EU propaganda! Ijsland heeft een Eurofiele regering en de crisis wordt, net als in Ierland voor ’t komende EU Grondwet referendum, aangegrepen om EU lidmaatschap door te drukken.

  Hier op Free Europe: http://www.free-europe.org/english/2009/07/icelands-krona-proves-the-magic-wand-as-europe-ails/

  “In their angst, Icelanders look wistfully at the apparent safe port of EU membership. The Althingi has voted to start entry talks. But the storm will have blown over well before an EU referendum is held in two or three years. By then the delayed cluster bomb of Europe’s unemployment will have detonated. Try selling EU protection then.”

 8. Ijsland in de EU ..ok maar later ,eerst orde op zaken !

  … … …
  De moslim-dreiging neemt onrustbarend toe , hier en overal !
  Vorig jaar kwam Erdogan , de president van Turkije ,in Keulen BRD ,
  vertellen dat de turken zich NIET moesten aanpassen !
  De Moslim agressie in Turkije groeit zeer sterk ….
  De radicale moslim scholen groeien er explosief !
  Met de Koerden willen ze niet praten !
  De koerden zijn vrijheidstrijders.
  Zoals de Belgen en Nederlanders tegen de Duitsers in WO 1 +II .
  Turkije heeft 80 miljoen moslims ,
  dit is een agressief geloof
  dat altijd oorlog heeft gepreekt .
  Zie o.a. 9/11 , Madrid en van Gogh .
  Turkije wil het EU lid Cyprus NIET erkennen .
  Turkije wil haar genocide op de veel meer dan 1 miljoen Armeniers gepleegd , NIET erkennen .
  EU staat voor Europa .
  Turkije ligt in Azie en NIET in Europa .
  Turkije is een IN-tolerant moslimland
  Turkije in de EU…. NOOOOOOIT !

Comments are closed.