OmkopenEU politici willen in Ierland de mensen de indruk geven dat als zij JA stemmen voor het verraad van Lissabon, dat ze dan enorme hulp uit de andere EU landen krijgen.
Ze schromen daarbij niet om hun eigen onderheid te dwingen dat te betalen.
Uit Duitsland ontvingen we het onderstaande bericht, waaruit overigens blijkt dat 70 % van de ondervraagde Duitsers tegen deze omkoperij is.

Het kan nuttig zijn om eens na te gaan in hoeverre Nederlandse politici hier ook mee bezig zijn.

 Neue Umfrage bestätigt:Inmitten der anhaltenden Rezession und Spekulationen, ob EU-Mitgliedstaaten einander in der Finanzkrise unterstützen können – oder sollten – veröffentlichen das Institut für Unternehmerische Freiheit (IUF), Berlin in Zusammenarbeit mit Open Europe, London heute eine aktuelle Umfrage: diese zeigt, dass 70% der Deutschen dagegen sind, andere EU Staaten mit deutschen Steuergeldern über bisherige Zahlungen hinaus weiterhin zu unterstützen.

70% der Deutschen sind gegen eine finanzielle Unterstützung Irlands
 
Damit widersprechen deutsche Wähler Äußerungen aus Kreisen der Bundesregierung, nach denen Finanzspritzen für einige Staaten, insb. Irland, in Erwägung gezogen wurden.

“Im Zuge der derzeitigen Wirtschafts- und Finanzkrise sind neben Unternehmen auch einzelne europäische Staaten, wie z.B. Irland oder Griechenland, in finanzielle Schwierigkeiten geraten. Die Bundesregierung hat angedeutet, dass Deutschland gegebenenfalls Staaten wie Irland, ‘die besonders hart von der Finanzkrise betroffen sind’, finanziell unterstützen wird.
70 % van de ondervraagden was tegen deze steun cq omkoperij..
Wij zijn benieuwd wat de politici DOEN, en wat er van bekend gemaakt wordt .

3 REACTIES

  1. Als de Ieren die ik spreek representatief zijn voor Ierland stemt geen Ier voor de EU of maar weinig.
    De EU leeft niet in Ierland, ze hebben er een hekel aan, ik weet niet hoe het met de regering zit, als ze de Ieren gaan wijs maken dat hun welvaart te danken is aan de EU kan het natuurlijk anders gaan uitpakken.

  2. Ierland is economisch enorm gegroeid door het belastingparadijs waardoor Amerikaanse bedrijven zich daar vestigden.

  3. Of Ierland gaat het verdrag ratificeren, of het verdrag wordt een beetje aangepast zodat Ierland maar gedeeltelijk hoeft te ratificeren, bijvoorbeeld. Voor de rest maakt het niet veel meer uit denk ik. Het is even passen en meten en schuiven maar het EU-verdrag gaat er komen, reken daar maar wel op. Het moet en zal en er is niets dat het tegen gaat houden.

Comments are closed.