vuurwerk_fourth_of_julyVandaag is in de Verenigde Staten groot feest. “The Fourth of July” wordt “Onafhankelijkheidsdag” gevierd.

Independence Day is een Nationale Feestdag, die vaak gevierd wordt met grote vuurwerk shows. 

Daarop wordt herdacht dat in de VS op 4 juli 1776 de “Verklaring van Onafhankelijkheid” van het “Kingdom of Great Britain”getekend werd.

 Die “Onafhankelijkheid” is ook voor mensen in Nederland, Vlaanderen, belangrijk om eens goed bij stil te staan. Zeker ook omdat in onze tijd de mensheid op drift is naar een steeds grotere Afhankelijkheid van nieuwe dictators.
 
Dit zeer waardevolle stuk is daarom meer dan de moeite waard om eens goed te bestuderen.

 Direct in het begin staat de beroemde zinsnede: We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the Pursuit of Happiness.”

Een uitgangsstelling die door velen ook nu nog wordt gezien als het fundament voor een Libertarische Samenleving. *)  

 Samen met de “Bill of Rights”is de “Declaration of Independence”  belangrijk om te bewaren, want straks kunnen ze voor een belangrijk deel gebruikt worden als het Nederlandse volk nog eens zover komt dat zij zich onafhankelijk van de EU durven te verklaren.

Zie:   http://www.ushistory.org/Declaration/  en

 http://www.archives.gov/exhibits/charters/bill_of_rights.html  

———————————————————————-

*) Dan wel zonder de “Creator” en de “created” !!

7 REACTIES

 1. @Liberty 5-3000 [1]:

  Ik sta ook te kijken van het nieuwe niveau van vijandigheid naar bewoners uit “bevriende” landen. Nu moet je opeens een paspoort met een “chip” (Lays, paprika smaak?) hebben als je het land wil inreizen.

  Als je zo’n paspoort nog niet hebt (zo beetje iedereen in NL) moet je een visum aanvragen. Dat kan alleen als je een credit card hebt en bij het eerste (en verplichte) telefoontje al 15 euro laat afboeken voor het feit dan men je te woord wil staan.

  Ik kom regelmatig in dat zogenaamde “land of the free” maar ik denk dat dat nu afgelopen is. Zelfs in de oude DDR was men vriendelijker voor toeristen.

 2. zal aan de overkant wel geschrapt worden

  Ivo_Cerckel op 05 juli 2009 om 13:18
  Waren er werkelijk intellectuelen, zogezegde intellectuelen, daar in de Zuidelijke Nederlanden die dachten dat dat staatsbedrog zomaar kon verder gaan? En jullie hebben geen voorzorgen genomen? Julie dachten allemaal dat de Vijand wel een uitweg zou vinden? Sorry, hein, onnozelaars. Geloven jullie ook in Sinterklaas? Allez, mensen, Untermenschen, wie vertrouwt er nu de staat? Een tekening ook? Allez, hier is ze: het onderscheid tussen belasting en diefstal is dat de dief periodisch terugkomt noch beweert in het algemeen belang te stelen. Slaap daar maar eens over.

 3. He die Hub,

  was je vergeten om mij, je beloofde het vlak voor je vacantie naar een vrij land, antwoord te geven! Noblesse oblige Huub en , het vrije woord wil ook graag ANTWOORD!
  Ik wacht met smart over je visie op europa over 25-50 jaren , als we JOU zouden geloven.

  Doen man… niet knijpen,

  groet

  Leon Speetjensbzoa

Comments are closed.