slavernij_monumentNOS: In Amsterdam is de afschaffing van de slavernij herdacht. Burgemeester Cohen en staatssecretaris van binnenlandse zaken Bijleveld hebben vanochtend een krans gelegd bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Oosterpark.
De vraag is of slavernij in Nederland echt afgeschaft is?
 
WIKIPEDIA: Slavernij of lijfeigenschap is een vorm van onvrijwillige dienst waarin een persoon wordt behandeld als het eigendom van een ander persoon. De persoon die het bezit is, wordt slaaf genoemd, ….. Slavernij komt over de hele wereld nog steeds voor, hoewel het vrijwel overal illegaal is. Naar schatting 100 miljoen mensen leven nog in een situatie waarin ze gedwongen worden tewerkgesteld.

In Nederland (en ook België) hebben we een OVERheid en een ONDERheid. De onderheid moet werken om voedsel, kleding en woning en dergelijke behoeften te verdienen. Daarbij wordt zij door de overheid gedwongen om meer dan de helft van wat ze produceren af te geven om in de behoeftes van de overheid te voorzien.

Om de onderheid zoet te houden, en te laten betalen, verstrekt de overheid ook nog wat andere diensten. Deze konden echter beter door de vrije markt verstrekt worden, maar dat is een andere discussie.

De overheid noemt de onderheid “belastingplichtige” en stelt: “U bent binnenlands belastingplichtige als u een natuurlijk persoon bent die in Nederland woont.”

Er zal natuurlijk een gradueel verschil zijn, maar wie kan nu aangeven waar het PRINCIPIELE verschil ligt tussen een slaaf en een belastingplichtige? Beiden worden gedwongen om een deel van hun prestatie af te geven.

Ik krijg dan ook altijd een rare smaak in mijn mond als de overheid met poeha feest viert over het AFSCHAFFEN van de slavernij

En dan denk ik nog niet eens aan alles wat de belastingplichtigen (= persoon die in Nederland woont) allemaal verplicht moet laten registreren en hoe hij gecontroleerd wordt.
————————————————————

Zie vorige artikelen over dit onderwerp en over de vertaling van een boekje van Etienne da la Boetie en een quote van Thomas Sowell:

https://www.vrijspreker.nl/wp/2007/10/slavernij/#more-50478  

 

https://www.vrijspreker.nl/wp/2007/08/slavernij-de-leer-en-sociale-dienstplicht/#more-50139

 

https://www.vrijspreker.nl/wp/2007/07/de-vrijwillige-slavernij/#more-49985    
————————–
Blacks were not enslaved because they were black but because they were available. Slavery has existed in the world for thousands of years. Whites enslaved other whites in Europe for centuries before the first black was brought to the Western hemisphere. Asians enslaved Europeans. Asians enslaved other Asians. Africans enslaved other Africans, and indeed even today in North Africa, blacks continue to enslave blacks.”
~ Thomas Sowell, a black sociologist, author and columnist ~ 

==================

5 REACTIES

  1. “Slavernij of lijfeigenschap is een vorm van onvrijwillige dienst waarin een persoon wordt behandeld als het eigendom van een ander persoon.”
    Een persoon (ook een natuurlijk persoon) is een rechtsvorm. De Nederlandse staat is ook een persoon. In Nederland ingeschreven rechtspersonen kan de staat op basis van wetten en met gebruik van het geweldsmonopolie dwingen zich aan door haar opgelegde regels te houden. Bovendien worden rechtspersonen geregistreerd bij de staat (registreren = eigendomsrecht overdragen) en zijn daardoor ook eigendom van de staat. Ergo: Als personen eigendom zijn van de staat, dan zijn de aan die personen gekoppelde mensen in feite slaven van die staat. Wellicht met iets meer vrijheid dan de oorspronkelijke ‘slaven’ ten tijde van de door onze JP zo geprezen VOC. Maar toch, in echte vrijheid leven doen we al lang niet meer.

    Liberty 5-3000 [4] reageerde op deze reactie.

  2. We zijn van een legbatterij naar een scharrelbestaan gegaan. De kippenhouder blijft de baas, en blijft degene die de waarde controleert en ontvangt van de arbeid van de kippen. De kippen krijgen wat meer ruimte om te scharrelen, omdat dit de productie verhoogd en de kippen minder geneigd zijn hun eieren te beschermen tegen de kippenhouder.

    Eigenlijk zijn schapen een betere metafoor, maar ik dacht, laat ik eens van de getreden paden afstappen en kippen gebruiken.

    Eigenlijk zitten de echte kippen in Den Haag. Die kakelen namelijk echt onverstaanbare troep.

Comments are closed.