person_balkenendeobamaMorgen (dinsdag) mogen Balkenende en Verhagen op bezoek komen bij Obama. Men zegt in het kader van de 400-jaar handelsbetrekkingen tussen Amerika en Nederland. Ik vrees dat dit weer met een cadeau van de Nederlandse belastingbetaler gepaard gaat.

Maar er gaan geruchten dat beide heren ook eisen gaan stellen! 
 
Eisen betreffende de “Hague Invasion Act”. Dat is een oude wet die in Amerika aangenomen is bij de oprichting van het Haags Internationaal Gerechtshof. Deze wet maakt het mogelijk voor de Amerikanen om Den Haag binnen te vallen, als daar Amerikaanse militairen berecht zouden worden.

Daarmee willen ze voorkomen dat hun militairen in het buitenland berecht  worden. Dat moet volgens hen in Amerika zelf gebeuren.

 Balkenende c.s. hebben die wet in de tijd van Bush gewoon geslikt. (Al kan het best dat er een papieren protestje geweest is??) Kennelijk hebben ze het idee dat Obama wel soepeler zal zijn en zijn vriendjes een succes gunt als ze weer thuis komen! Dat werkt dan in de EU ook weer voor de populariteit van Obama.

 We kunnen wel de conclusie trekken dat politici makkelijker oorlog maken dan zorgen dat er “Recht geschiedt”.

10 REACTIES

 1. Net alsof Nederland ooit Amerikaanse oorlogscriminelen gaat vervolgen…, we halen ze eerder hierheen voor speeches bij de Postcodeloterij!

 2. “Deze wet maakt het mogelijk voor de Amerikanen om Den Haag binnen te vallen, als daar Amerikaanse militairen berecht zouden worden.”

  De Amerikanen durven ons nu toch zeker niet meer aan te vallen?
  Den Haag = Nederland = EU, en de EU verdedigt ons toch zeker??
  Pas op hoor, Amerika – want anders verklaren we je de oorlog!

  (Grapje! – of toch niet?)

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. men moet niet overdrijven, het is vrij normaal dat de VS President de Premier van een Nato land ontvangt, het wordt pas echt interessant als JPB het voor elkaar krijgt om Obama naar NL te halen voor een bezoek.
  De aandacht die dat genereert daar kan geen Elfstedentocht tegenop.

 4. @Saartje [8]: Plus dat de slagkracht van de NAVO voor 94% USA is, 5% het VK en de resterende 1% de andere naties. Dus NAVO is niets anders dan een soort USA is de baas, maar de rest mag mee-buurten clubje.

Comments are closed.