more moneyAmbtenaren gingen er in 2008 het meest op vooruit. Hun koopkracht steeg met 2,3 procent. Voor overige werknemers was dat 1,8 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2008 met gemiddeld 0,8 procent gestegen, aldus het CBS. Huishoudens hadden gemiddeld 33.500 euro te besteden.

Uitkering
Voor gepensioneerden bleef de koopkracht in 2008 gelijk. Mensen met een bijstandsuitkering leverden 0,2 procent aan koopkracht in. Arbeidsongeschikten gingen er daarentegen 1,1 procent op vooruit. Ook de koopkracht van werklozen steeg licht.

Baan kwijt
Maar wie vanuit een baan terechtkwam in een uitkering, leverde flink in. Dat gold vooral voor mensen die werkloos werden; zij leverden 15 procent aan koopkracht in. Wie arbeidsongeschikt werd of met pensioen ging, boette 10 procent aan koopkracht in.

“Nou, gelukkig maar”, denk ik dan als ik dergelijk nieuws lees. Want de mensen die ons elke dag zo goed ten dienste staan met hun harde werken en servicegerichte houding, die al zo weinig verdienen én die zo’n belangrijke bijdrage aan onze economie leveren… die “verdienen” het natuurlijk als eerste om er eens flink op vooruit te gaan. Ik hoop dat u mijn cynisme in de voorgaande zin herkent, maar veel belangrijker vind ik wat u nu van dit nieuws vindt.

8 REACTIES

 1. De koopkracht wordt voor het grootste deel bepaald door de Roverheid. Het is namelijk bepaald door het deel van je verdiensen dat je mag houden van Big Brother.
  Ambtenaren zitten met BB aan tafel, en kunnen dat dus het beste voor zichzelf regelen.
  Daarom werken aan minder diefstal van de Roverheid.
  Bvb heel hard pleiten voor afschaffen alle subsidies.

 2. Slecht signaal naar de bevolking.

  Het is altijd een slecht teken, wanneer de groep van hen die dienen, steeds groter wordt en steeds meer privileges voor zichzelf creëert.

 3. het is oud nieuws de enige die er voor zorgde dat het beter ging met de hele bevolking was Napoleon, dwz als je niet in Rusland woonde dan, daarvoor de Heren 17 van de VOC, want het alternatief was geen handel dus schreinende armoede voor iedereen.

 4. Vreemd dat juist dat deel van de bevolking dat NIETS produceert, maar slechts het geld dat zij van de werkenden afneemt herverdeeld, meer gaat verdienen.

  In een echte rechtsstaat zouden deze personen namelijk allemaal ontslagen worden nu de mensen die wel werken en wel geld verdienen minder inkomsten hebben.

  Heel vreemd dus.

 5. het is te hopen dat de toestroom nu naar banen bij de staat, defensie is er blij mee want daar zijn grote tekorten, 7000 vacatures, zich ook laat zien bij de politike partijen die werven voor de Gemeenteraad, dat was in mijn tijd een fors probleem,goede kundige mensen vinden, voor alle partijen trouwens.
  Er is een onkosten vergoeding , dus wie een centje extra wil verdienen,dat kan dus, ga u melden bij de partij van uw voorkeur, doe mee,men is nu de lijsten aan het samenstellen voor de verkiezingen van 2010,besturen zoeken naar debaters, vakmensen op enig gebied, mensen die het leuk vinden om mee te beslissen over de toekomst van hun Gemeente.(leuk vinden en belangrijk vinden natuurlijk)
  Jammer dat de PVV naar het schijnt op lokaal niveau niet mee gaat doen, die partij staat erg in de belangstelling momenteel, Verdonk doet wel mee als nieuwe partij .

 6. @Ewt [5]:

  Dat duurt hier ook niet lang meer met die ambtenaartjes.
  Hier moet wel degelijk iets mee gebeuren.

  Het is toch te gek voor woorden dat die lui over de rug van de hardwerkende burger, menen recht te hebben over een groter salaris en vele voordelen met niks doen.

  Denk maar eens aan de term “raamambtenaar”.

  En dan hebben het nog niet eens over de Arrogante houding die ze hebben.

 7. Dit was toch al jaren bekend? Maar er word niks aan gedaan en dat zal ook niet gebeuren. Hopelijk gebeurd het zelfde bij ze zoals in Californië waar de ambtenaren met meer dan 30% moeten inleveren.

Comments are closed.