Nu Madoff  veroordeeld is tot 150 jaar, kan men zich afvragen, welke de zin is van een dergelijke straf welke de maximalemad levensverwachting  van de veroordeelde   ruim overschrijdt.

Mijns inziens was het beter  geweest, hem te veroordelen tot arbeid  onder toepassing  van loonbeslag ter delging van een klein deel van de schuld  van zijn slachtoffers.

Overigens is  het  mij een  raadsel ,waarom Madoff niet vertrokken is naar een land waarmee  geen uitleveringsverdrag bestaat.

Voorts is het opmerkelijk  te constateren, dat Madoff  in Nederland tot slechts enkele  jaren cel veroordeeld  had kunnen worden.

Hugo van  Reijen

9 REACTIES

 1. Madoff in Nederland? Het blijft speculatie maar zo lang hij netjes zijn belastingen heeft betaald gok ik op een taakstrafje van 80 uur koffie rond brengen bij een verpleeghuis. Hij “had het vast niet zo bedoeld en wilde iedereen rijk maken”. Zoiets.

  Het NL recht is volledig gedegenereerd, al gaat het Amerikaanse recht af en toe ook die richting op. Het heeft er ongetwijfeld veel mee te maken dat het hoofd justitie een pedofiel is (volgens vele bronnen) en de gemiddelde rechter een pvda-lid die het contact met de realiteit al lang kwijt is.

  Het wordt straks smullen als Geert Wilders terecht moet staan bij het Hof van pvda-Justitie in Amsterdam later dit jaar. Als het hof consequent is in al diens onnozelheid, krijgt Geert straks de doodstraf door steniging opgelegd voor belediging van de islam. Jurisprudentie moet ergens beginnen nietwaar?

 2. Die hele Madoff affaire is gewoon een bliksemafleider van wat werkelijk nieuwswaarde had moeten hebben.
  Niemand heeft het meer over de miljarden die door overheidspiramidespelen worden verduisterd momenteel.
  Deze laatste categorie speelt met gelden die met geweld worden verkregen.
  Madoffs cliënten hebben zelf de keuze en het risico gehad om zaken met hem te doen.
  Hoezo gevangenisstraf? Is toch een civiele zaak?

  GB [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [2]:

  Zo denk ik er ook over. Dit is een showproces voor de bühne. Het hele hedendaagse monetaire systeem is een pyramidespel.
  Overheden hebben alleen het “geluk” dat ze hun eigen gaten kunnen dichtgooien door quantative easing terwijl Madoff geen eigen geldpers ter beschikking had.
  Je kunt Bernanke of Trichet dus ook wel 150 jaar in het cachot gooien want zij bestelen de burgers ook.

 4. Madoff bedroog zijn clientele.
  Hij belegde hun inleg immers niet, hoewel hij voorwendde van wel.
  Dat libertariers als zo’n ‘liberty’ dat niet kunnen inzien.
  Vreemd.

 5. wat is het verschil ?
  Het ABP belegd wel maar niet goed, verliest daardoor ook miljarden,bent u dan bedrogen als uw pensioen in gevaar komt ?

Comments are closed.