max-headroomPaul Craig Roberts is een voormalig Assistant to the Treasury Secretary onder Ronald Reagan. Hij schrijft o.a. voor LewRockwell.com. In dit interview in Max Kaiser’s “On The Edge” van 3 juli 2009 is hij zeer duidelijk over toestand in de VS.Zo stelt hij op een vraag van Kaiser hoe lang het nog duurt voordat het doek valt: “I think the U.S. economy is already gone…”. Ook is het van belang even goed op te letten wat Roberts te vertellen heeft over de connecties tussen geld, politiek en het militair-industriële complex.

In de laatste minuut van deel 2 vraagt Kaiser een aantal zeer goede vragen, zoals “Who does the Treasury Secretary work for, the people or the banking system on Wall Street?”. Robert’s zijn antwoord: “He works for Goldman Sachs”. En dat uit de mond van iemand die vanuit zijn vroegere positie nogal bekend is met het desbetreffende ministerie.

[HTML1]

[HTML2]

Hattip Nathan’s Economic Edge blog.

2 REACTIES

  1. “Free market and free trade” als “absurdity”?
    Ik denk niet dat ik het daar mee eens ben. Verder interessante gedachten over reconstrueren van de dollar en US economie. Geldt net zo goed voor Nederland, maar daar is de politiek nog beneveld van de Keynesiaanse opium.

    Overigens als de buitenlandse financiering van US oorlogen wegvalt zoals Roberts suggereert dan kan dat nog een hoop geopolitiek gedoe opleveren. Grondstoffen worden steeds schaarser.

Comments are closed.