privacyNet als China en India werkt ook de EU aan een grote database om alle 500 miljoen inwners nog beter onder controle te krijgen.

Opstartkosten 113 miljoen euro belastinggeld en daarna nog jaarlijks 10 miljoen voor het onderhouden ervan.
Er komt een Europese ict-interpol!

En dat alles voor uw vrijheid en veiligheid!!
 
Zie hieronder het bericht van Webwereld met dank aan een verontruste bezoeker.
Ik hoop dat ik hem ondertussen wel gerust kan stellen, WANT de Europese Commissie heeft zelf gezegd dat we ons niet ongerust hoeven te maken!!!

Daarbij zeggen ze dat het nieuwe instituut zelf geen toegang heeft tot de gegevens.
Ze zeggen niet wie dan wel!
Of mag niemand het inzien?

En het gaat ook “voorlopig”, “alleen maar” om paspoortgegevens, visa- en vingerafdrukinformatie. Pas later worden toegevoegd verblijfsinformatie van individuen, en ook biometrische informatie. Ook een geruststelling dat u zich daarover (nog)  geen zorg hoeft te maken!!

Brussel wil Europese ict-interpol

Gepubliceerd: Donderdag 25 juni 2009
Auteur: Kristian van Tuil

Alle 500 miljoen inwoners van de Europese Unie, plus illegale immigranten in een grote database voor ‘vrijheid en veiligheid’. Dat voorstel doet de Europese Commissie donderdag.

De Europese Commissie stelt voor om een onafhankelijk grensoverschrijdend instituut op te richten voor IT-veiligheid. De nieuwe database van het instituut, dat vooralsnog geen naam draagt, zal in eerste instantie paspoort-, visa- en vingerafdrukinformatie bevatten. Later zal het systeem ook de beschikking krijgen over verblijfsinformatie van individuen, aldus een woordvoerder, die daaraan toevoegt dat het systeem ook biometrische informatie opslaat.

Actiegroepen voor mensenrechten zijn intussen bang voor de ‘big brother’ implicaties die van het nieuwe systeem uitgaan. De Europese Commissie probeert deze angsten af te zwakken door aan te geven dat het nieuwe instituut zelf geen toegang heeft tot de gegevens in de database.

Wel groepsinformatie, geen individuen

Volgens de woordvoerder is het systeem zodanig opgezet dat beheerders enkel toegang krijgen tot de informatie van groepen en niet tot individuele gegevens. “Het systeem geeft geen toegang tot details. Ook zal het niet verschillende informatie uit meerdere databases gaan combineren”, aldus de zegsman. Hij geeft als voorbeeld dat het systeem wel statistieken kan genereren van groepen als illegale immigranten.

In de nieuwe database worden een drietal huidige databases opgenomen. Daarbij gaat het om het Schengen Informatie Systeem voor paspoortinformatie, het visa informatiesysteem VIS en EURODAC, een IT-systeem voor het vergelijken van vingerafdrukken afkomstig van asielzoekers en illegalen. Het systeem wordt straks in alle 27 lidstaten van de EU geïntroduceerd.

Eerst goedkeuring door alle lidstaten

Justitiecommissaris Jacques Barrot van de Europese Commissie zegt in een verklaring dat het doel van het nieuwe instituut de ‘versimpeling van de huidige situatie’ is. Het nieuwe systeem moet in 2012 operationeel zijn, wanneer het door de 27 lidstaten en het Europees Parlement wordt goedgekeurd.

De opstartkosten van het project bedragen ongeveer 113 miljoen euro. Deze zijn verspreid over de jaren 2010, 2011 en 2012. Daarnaast is de belastingbetaler ongeveer 10 miljoen euro per jaar kwijt aan de variabele kosten, die bestaan uit soft- en hardwaremanagement. De verwachting is dat de Commissie na ratificatie van het voorstel een tender uitbrengt voor de realisering van het project.

12 REACTIES

 1. Ik zie in de toekomst de politie op straat niet vragen naar je paspoort, maar of je even je vinger op een draadloze scanner wilt leggen om te kunnen checken of je illegaal of crimineel bent….of nog erger een belastingschuld hebt!!!…..

  De wereld is net een lichaam dat ziek wordt….de wereld is ziek en wordt zieker…en zieker. Het ziek worden kan tientallen jaren duren en is schijnbaar een soort van genezingsproces om ooit weer gezond te kunnen worden…Pas na een ernstig ziekbed zal de wereld misschien zo rond het jaar 2030 weer gezond kunnen worden…Maar eerst gaat de wereld nog héél ziek worden en verschrikkelijke pijnen lijden…

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [4]:

  In de zieke wereld zullen mensen uiteindelijk zijn gechipt en worden er zones ingesteld waar men wel of niet mag komen. Ik denk dat men zo gecontroleerd wordt dat zelfs je ademhaling op afstand gecontroleerd zal worden. Niets zal Big Brother ontgaan en de mens zal niet meer zijn dan een gecontroleerde machine….We staan dankzij de huidige politiek aan de vooravond van iets groots en iets dramatisch….U rookt (misschien reeds overal verboden), drinkt (…water), gaat naar de kroeg (misschien reeds verboden en allemaal gesloten), rijdt met uw auto iets te hard (of is reeds voorzien van elektronische begrenzing), of u begeeft zich op zogenaamde verboden plekken of u doet iets stiekem of iets wat u graag voor u zelf wilt houden? Alles zal op afstand worden gecontroleerd en geregistreerd…en de vrije mens zal alleen nog in films en boeken leven…Kinderen zullen zich verbazen en geboeid luisteren naar de verhalen van de oudjes die ooit eens vrij waren en mochten doen wat ze zelf wilden.
  Ernest [7] reageerde op deze reactie.

 3. “Wel groepsinformatie, geen individuen

  Volgens de woordvoerder is het systeem zodanig opgezet dat beheerders enkel toegang krijgen tot de informatie van groepen en niet tot individuele gegevens. “Het systeem geeft geen toegang tot details. Ook zal het niet verschillende informatie uit meerdere databases gaan combineren”, aldus de zegsman. Hij geeft als voorbeeld dat het systeem wel statistieken kan genereren van groepen als illegale immigranten.”

  Erg leuke zin “NOT” zodra je dus data op gaat slaan dan is het beschikbaar, het zei goedschiks of kwaadschiks.
  En alles valt te hacken dus dat zal bij deze database niet anders zijn.

 4. @Ernest [7]:

  Zal wel niet, maar misschien liggen ze ergens verstopt onder de vloer net als radio in 40-45 werden verstopt….

 5. Tja, waarom details opslaan als je geïnteresseerd bent in “groeps”-informatie?
  Wat dat dan ook moet voorstellen.
  groepsvingerafdruk? 😐
  Wat een gezwets allemaal.

 6. Illegalen in een database: hoe krijg je dat voor mekaar?
  Ze een brief sturen om even langs het standhuis te gaan en evenw at info + scans te verstrekken (voor de groepsstatistiekjes). Ja, daar zullen ze zeker op ingaan. nadat ze die brief ontvingen op een adres wat de overheid niet van hen had.
  Wat is dit voor gelul.
  Dit is alleen om de brave burgers die hier wel legaal zijn nog verder te ringeloren.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Scrutinizer [10]:

  Inderdaad, eerst heel simpel de autochtone bevolking binnenstebuiten keren (vingerafdrukken, huisbezoeken) en registreren volgens de Stasi-methode. Degene die overblijft is waarschijnlijk een illegaal en hoeven daarom feitelijk niet te worden geregistreerd. Wat is onze overheid toch geniaal!

 8. Ja, dit krijg je nu, wanneer je Nederland verkwanseld hebt aan de EU. Waar is mijn recht op privacy dan? EU wil maar een ding en dat is volledige controle op alles en onze regering heeft gedraaid en gekonkeld om maar vooral mee te mogen doen met dit krankzinnige gedoe. Eruit stappen en gauw. Met onze VOC-mentaliteit (van roven en moorden) moeten we ons rustig staande kunnen houden in deze verrotte wereld. Als we het geld wat we elk jaar kwijt zijn aan de EU (min het beetje geld wat we terugkrijgen) en we hebben dan eindelijk eens een paar goede en betrouwbare regeringsleiders, die niet te bang zijn uitgevallen, dan moet het lukken. Maar ook hier zullen JP en vergeet zeker niet Klink en onze Rouvoetje heel erg verguld mee zijn. Hoeven zij het niet te doen. Me toch maar beroepen op mijn schending van de privacy? De wereld wordt steeds krankzinniger en geleid door krankzinnigen, dat is in ieder geval een feit, verkregen door echt bewijs.

Comments are closed.