person_boswouterdictatorIn een interview met het FD staat: “Wouter Bos vraagt burgers offers te brengen om de gevolgen van de crisis te boven te komen. Volgens de minister van Financiën zijn Nederlanders daartoe bereid als ‘er een overtuigend perspectief is en de lasten eerlijk worden verdeeld’.”

U offert zich toch ook graag vrijwillig op voor het algemeen belang?

Niet? Wel, reken dan maar dat de lasten EERLIJK WORDEN VERDEELD! En u zult wel MOETEN! Anders komt de belastingdienst het wel halen!
 
We staan dus voor een redelijk lange reeks van jaren met pijnlijke politieke keuzes, waarbij burgers ook op allerlei terreinen zullen moeten bijdragen om de zaak weer op de rails te krijgen’, aldus Bos.

En niet alleen voor de economische crisis, ook nog veel offers voor de klimaatcrisis die misschien gaat komen: “. ‘De klimaatcrisis is in veel opzichten een grotere uitdaging dan de financiële crisis.”Aldus Wouter.

Die zelfde “minister van Financiën presenteerde vorig jaar op Prinsjesdag een begroting die suggereerde dat hij op zijn lauweren kon gaan rusten.”waaruit blijkt hoe goed zijn inzicht was / is over de financiële toestand in de wereld.
Zie ook het voorgaande artikel: “Bos, trek nu eens de juiste conclusie“.

Uit de resultaten blijkt dat er geen juiste conclusies worden getrokken. Ook al beweert Wouter in het interview: “Bij Financiën hebben wij veel vroeger zicht op wat zich ontwikkelt dan veel mensen in het land.”
In normaal Nederlands betekent dit: “Reken maar dat ik het veel beter weet dan jullie!”

In het interview laat Bos merken dat er nog (veel) meer geld naar banken en dergelijke moet, en dat het overheidstekort met vele miljarden oploopt. Allemaal vooruitzichten voor de belastingbetaler! Maar ook voor het bedrijfsleven, voor de economie. Want hoe dan ook, ergens zullen die kosten moeten worden opgebracht. Nu of in de toekomst.

We hebben hier al vaak gepleit dat het beleid om moet. Om te beginnen met het afschaffen van al die subsidies!

—————————————————–
(nadruk door red)

Zie FD: Bos vraagt burgers om offers

34 REACTIES

 1. Ben ik even ”blij” dat ik een corrupt, ongeorganiseerd zooitje India genaamd, woon. Waarom??, o.a. omdat het hier openlijk duidelijk is hoe men belazerd, bestolen en beknot wordt door ”indiase” overheden.

  De corruptie en het bestelen en belazeren is in Nederland net zo ingeworteld,zoniet dieper, alleen gecamoufleerd met strakke pakken en ingewikkelde ”lulkoek” [moraal, regels, ”wetenschappelijk
  bewezen” en vooral onzinnige kamerdebatten en kamervragen]

  let op ”burgers en buitenlui”, deze ”dieven en oplichters” komen
  op klaarlichte dag, met een dwang, onteigenings, arrestatie bevelen aan
  de voordeur, met namen als; AIVD, FIOD, BREIN, en nog vele andere ”duistere” [incasso] organisaties, teneinde hun maffiose vrienden [banken, verzekeraars, pensioenfondsen etc] van een ”juiste bonus” te voorzien.

  Voor 20 rupees [30 eurocent] ”koop” ik een politie agent in India,
  als ik zgnd. een overtreding begaan heb [tja, de man wil ook dat zijn
  kinderen naar school gaan] Ik ben benieuwd hoe dat in Nederland
  gaat worden??, Geen 30 eurocent, schat ik zo in.

  v

  Overheidsslaaf [12] reageerde op deze reactie.

 2. Je moet het gore lef maar hebben om van mij als individu (die er totaal geen schuld aan heeft) offers te vragen.
  Zolang Bos niet de fokking balls heeft om de financiële parasieten en het volledig verrotte monetaire fiatgeldsysteem aan te pakken heeft ie 0 krediet bij mij.
  Ik zal er alles aan doen om zo weinig mogelijk aan de instandhouding van dit corrupte uitbuitende systeem bij te dragen.

  En vwb dat stabiliteitspact; iedereen met een beetje gezond boerenverstand wist jaren terug al dat dit er een keer aan zat te komen.
  Ik heb al een kleine 2 jaar geleden hiervoor gewaarschuwd. De waarde van de euro (en daarmee de waardevastheid van ons gespaard pensioen) zal worden weggeinflateerd als het aan vooral de mediterane landen ligt.
  De regels aan je laars lappen en zo parasiteren over de rug van meer monetair gedisciplineerde landen is een manier om relatief minder pijn te lijden dan je buurman binnen de EUSSR. Solidariteit is er nooit geweest binnen de EUSSR en zal er ook nooit komen. Daarin geloven alleen hippies, geloofsgestoorden en socialisten en aangezien dit kabinet en combinatie van deze 3 personages in zich herbergt ziet het er donker uit voor de gemiddelde NL-er.

  Welcome in the real world Wouter! Nog altijd zo blij met de euro??

 3. @ffi [4]:

  Ja, ik ben weer met stomheid geslagen. Daarom citeer ik alleen meer uit de link van ffi (met dank voor verwijzing):

  “De leiders van de G8 en negentien andere landen hebben in l’Aquila, Italië, afgesproken minstens 10,8 miljard euro te investeren in de landbouw van ontwikkelingslanden. ……..
  Nederland zal daarvan een groot deel voor zijn rekening nemen. Premier Jan Peter Balkenende zegde toe in de komende drie jaar ruim 1,4 miljard euro bij te dragen.”

  Mensen wat zijn wij belangrijk, groots, goed en gek

  ffi [6] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [5]:

  als het bij de EU niet lukt (na ons uitgeleverd te hebben) moet het anders bij de VN wel lukken (Pronk/Melkert en Herfkens konden daar ook lekker graaien) moet’ie gedacht hebben…

 5. @Hub Jongen [5]: Helaas vind ik niet zo snel de exacte en nieuwste cijfers, maar wel wat indicaties om wat rekenwerk te verrichten. Let wel: indicaties!

  In 2004 haalde de gemiddelde boer en tuinder een jaarinkomen uit zijn bedrijf van rond de 28.000 euro.
  In 2008 waren er nog 76.000 boerenbedrijven in Nederland.

  Stel dat onze “wijze” regering die 1,4 miljard euro in drie jaar in onze eigen boerenbedrijven zouden steken, dan zou dat een inkomensvergroting van 1,4 miljard euro gedeeld door 76.000 boerenbedrijven in Nederland = 18.420 euro in drie jaar, ofwel 6.140 euro per boerenbedrijf per jaar, ofwel 22% inkomensvergroting voor onze eigen boeren.

  Maar nee, die laten we liever stikken en door vals EU-geld subsidiëren en we gaan weer lekker de mooie meneer uithangen door het geld weer ver weg over de balk te smijten. Dat heeft tot nu toe nog nooit iets opgeleverd (behalve rijke staatshoofden in die landen en nóg meer oorlogen).

  Niet dat ik het überhaupt met subsidie eens ben, maar als ik zou moeten kiezen tussen twee kwaden, dan toch het alternatief hier in Nederland.

  Hier ligt “de handel” haast helemaal op zijn gat en wij gaan de concurrentie in het buitenland met 1,4 miljard sponsoren. Schijnbaar zit onze regering er alleen maar om dit land bewust naar de kloten te helpen.

  GB [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Ewt [3]:

  Ik snap inderdaad vooral niet dat de generatie tieners en twintigers dit egoistische babyboombeleid nog pikken.
  Zij zijn namelijk het grootste slachtoffer van dit beleid.

 7. @Paul Martens [7]:

  Eens!
  Subsidie is op zich verderfelijk. Maar ik heb hier al eens de opmerking gemaakt dat je voor voedselzekerheid niet te afhankelijk moet zijn van de wereldhandel omdat dit domweg een eerste levensbehoefte is. Dit geldt trouwens ook voor je energievoorziening.

  We zouden in de nabije toekomst nog wel eens veel plezier kunnen hebben van een gezonde agrarische sector. Het is jammer dat veel mensen -vooral in de steden- niet in de gaten hebben dat voorverpakte kipfilet of voorverpakte groenten geen vanzelfsprekend hoeven te zijn als de stront echt de ventilator raakt.
  Hier zemelt men liever over de “risico’s” van de varkensgriep.

  Zoals ik in [2] al aangaf is solidariteit een utopie in noodsituaties.

  Alleen Balk heeft dit blijkbaar niet door en speelt weer de sinterklaas over de ruggen van de NL burger ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

 8. @Reinier [10]: Wanneer de rest van ons volkje het inziet ga je helemaal gelijk krijgen, want dan is het geld gewoon op. Of zo weinig waard dat je niet eens bukt om een briefje van 50 euro van de straat op te pakken.

 9. @cybermongool [1]:

  Je hebt helemaal gelijk. Ik mag graag in derdewereld landen zaken doen, en het fijne is daar dat het zo lekker duidelijk is.

  Als je een vergunning nodig hebt, schuif je de ambtenaar een handje biljetten toe. Dan komt die vergunning zeker, en ook lekker snel. In Nederland noemt men zoiets ´administratiekosten´. Het komt dan lekker in de ambtelijke molen, en of en wanneer je je vergunning krijgt is volstrekt onduidelijk.

  Daar wil de politie gewoon wat cash als ze je stoppen. Er valt te onderhandelen over de prijs, en ze beschuldigen je niet van een overtreding. Lekker duidelijk en oprecht. In Nederland beschuldigen ze je van iets lulligs, en met het wetboek in de hand moet je dan ingewikkeld gaan doen om ze te betalen. Zoniet loopt de boete op en komt de deurwaarder.

  In Nederland is het allemaal ´gereguleerd´, en sommige mensen geloven ook nog dat het werkt. Walgelijk! Geef mij maar de derde wereld. Lekker eerlijk!

 10. Hey ff een vraagje is dit grote mate van onzin:

  Het tegengestelde verschijnsel van inflatie, een daling van de prijzen, heet [[deflatie]]. Dit werkt gunstig voor de economie, aangezien de koopkracht van burger en bedrijven stijgt en het tevens een aansporing vormt om te gaan sparen waardoor door kapitaalaccumulatie meer geinvesteerd kan worden. Vroeger dachten sommige economen dat deflatie schadelijk was voor de economie daar deflatie en een stijging van de werkloosheid samen leken te hangen, dit is echter een slechts statische relatie en geen causaal verband. Deflatie mag niet verward worden met [[desinflatie]]. Dat betekent dat de inflatie minder wordt. Andere verwante begrippen zijn [[stagflatie]] en [[reflatie]].

  of juist het volgende stukje?

  Het tegengestelde verschijnsel van inflatie, een daling van de prijzen, heet [[deflatie]]. Ook dit werkt nadelig op de economie, bestedingen zullen worden uitgesteld vanwege de prijsdalingen. Deflatie mag niet verward worden met [[desinflatie]]. Dat betekent dat de inflatie minder wordt. Andere verwante begrippen zijn [[stagflatie]] en [[reflatie]].

  http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Inflatie&action=history

  Wie helpt me?

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.
  Ratio [16] reageerde op deze reactie.

 11. @ffi [13]: @Hub Jongen [14]:

  Ik herinner me nog een quote:

  “Inflatie is vervelend, deflatie is een hel.”

  Ik weet niet meer van wie hij was en hoe hij precies ging.

  Mensen gaan door deflatie heel veel minder geld uitgeven(omdat het veel slimmer is om je geld vast te houden waardoor je koopkracht met verloop van tijd zal stijgen zonder iets te doen), en heel veel bedrijven zullen daardoor failliet of in iig veel minder winst maken, en de economie zal kapot gaan. Dan worden we een derdewereldland.
  ffi [17] reageerde op deze reactie.

 12. ondertussen gooit balkenende 1,4 miljard weg. knettergek. ik heb kippenveren wie heeft pek en rails??

 13. @ffi [19]:
  Bedankt voor de moeite.

  Je hebt gelijk.

  @jan [21]:
  Daar schiet helaas niemand iets mee op. Ik zou zeggen: Dwangarbeid totdat de verantwoordelijken de schuld hebben vereffend(wat me onmogelijk lijkt) of totdat ze dood zijn. Of is dat te politiek incorrect?

 14. Iedereen die voor Bos offers gaat brengen is een waanzinnige. De crisis is veroorzaakt door de overheid en die moet nu offers gaan brengen, te beginnen met de politici en ambtenaren. Dat betekent dus een complete sanering van de staat. We starten met het aantal ministeries terug te brengen naar 7. Een samensmelting van een groot aantal overheidsafdelingen en het stoppen van financiering aan failliete banken, alsmede het staken van subsidies aan allerlei verenigingen, stichtingen en andere NGO’s (non-gouvernmentele organisaties).

 15. Offers, offers? Ik ben al opgeofferd door deze regering. Ik betaal nu;
  -45% loonbelasting & premies
  – 19% BTW
  – belachelijk veel gemeentelijke, provinciale & waterschapsbelastingen
  – veel accijns over energie, alcohol, tabak etc
  – Veel indirecte belasting in de vorm van winsten welke overheidsbedrijven maken.
  – Veel boetes

  Al met al denk ik dat ik 80% van mijn inkomen aan diverse overheidsheffingen betaal. Als er meer bijkomt stop ik met werken en ga ik mijn hand ophouden tot dit stelsel inelkaar stort. Goed ik ben bereid even met Bos mee te denken

  – Stop de JSF
  – Geen afdrachten meer aan Europa
  – Geen ontwikkelingshulp
  – Geen subsidies voor kunst
  – Geen subsidies op ”schone energie”
  – Geeft het goede voorbeeld en lever je salarisstijging van 30% in
  – Geen weggevertjes meer aan al die internationale dingen zoals bovenstaande 1.4 miljard
  – Wat potjes leegtrekken zodat daar Ijslandse zaken niet mee kunnen gebeuren. Dan hebben wij het over meer dan 100 miljard.
  – stoppen met subsidies ala breien voor allochtone vrouwen,, cursus verbouwingsvergunning aanvragen voor hetro allochtone mannen, pollepel poetsen voor les-bi vrouwen etc etc

  En wouter, mocht bovenstaande niet genoeg opleveren weet ik nog heel veel andere onzin waarop te besparen valt. Deze deel ik graag.

 16. We hebben toch nog wel even geduld totdat de economie klapt.

  Als we hierdoor failliet gaan, dan zijn we toch dom om daarna nog te gaan werken om premies en belastingen te betalen.

  Ik in ieder geval niet meer, dat weet ik zeker.

 17. @Claudia [28]: Precies, Claudia.
  Zelfredzaamheid is iets dat vanuit de optiek van de staat vernietigd dient te worden, omdat het de macht van die staat aantast. Zie ook mijn betoog in artikel De Weldoener. ‘Hulp’ vermoordt in de regel de zelfredzaamheid van de ‘geholpene’, zelfs als het oprecht goedbedoeld is. De enige echte hulp is mensen leren zichzelf te helpen.

 18. Niet om het een of ander maar ik ben recentelijk vertrokken uit Nederland. Heb geen WW uitkering aangevraagd omdat ik van mening ben dat iedereen voor zichzelf moet kunnen zorgen als men ouder dan 21 is. Ik heb wel met de gedachte gespeeld om na 26 jaar hard werken alsnog WW aan te vragen omdat ik wel 26 jaar lang premies heb betaald.
  Ik vraag me echt af hoelang men in Nederland dit nog pikt. Word het niet eens tijd om wat meer voor jezelf op te komen? Belastingen hier en daar.
  Houdt het nooit op?
  Dan even geheugen opfrissen. Was het niet zo dat Bos zei dat Nederland een goede deal had met ABN-Amro nationalisatie? Hoe blind kan je zijn om te zien dat er nog vele, heel veel miljarden die kant op gaan? Gerrit Zalm is niet voor niets de CEO van ABN-Amro geworden. Het zal me niets verbazen als na de 2e ronde geldinjecties nog een derde en vierde komt.
  Zolang deflatie op de loer ligt is het gewoon dweilen met de kraan open.
  Het word ook eens tijd dat mensen die denken en geloven dat in 2010 we weer groei gaan zien dat ze maar eens moeten ophouden met zichzelf belachelijk te maken. DEFLATIE. HALLLOOOOOOOO, word eens wakker mensen. wat we tot nu toe gezien hebben is pas het begin. Straks komt nog dat Oost-Europa de schulden niet kan terugbetalen. daar praten we al gauw over een bedrag van 600 miljard Euro. ( En dit is nog een kleine schatting ) ING zit er tot hun oren in.
  Anyway, ik wens jullie heel veel sterkte daar.

  ffi [33] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.