Dokters uitrusting tijdens de pest_jpg

De Mexicaanse griep wordt de laatste tijd vaak vergeleken met de beruchte griep van 1918.Jonge volwassenen op het hoogtepunt van hun krachten gingen schijnbaar bij bosjes onderuit. Dit is typisch weer zo’n halve waarheid die generaties overleeft.
Het jaartal 1918 moet u eigenlijk al genoeg zeggen in deze.
Miljoenen jonge mensen kwamen terug van de slachtvelden van de 1e wereldoorlog.
Ondervoed, slechte weerstand en dus vatbaar voor ziekten.

De Spaanse griep vergelijken met de Mexicaanse is dus onzin.
Ja, de griep neemt pandemische vormen aan.
Nee, de griep is niet dodelijk voor gezonde mensen.
Het is gewoon een ander soort griep.
Laat u niet bang maken!
Neem voldoende vitamines tot u en was uw handen vaak met zeep (alhoewel dat laatste meer van toepassing is m.b.t. verkoudheid, schaadt het niet).

De Mexicaanse griep in perspectief!
[HTML1]

Bron:

http://www.washingtontimes.com/news/2009/apr/28/a-pandemic-of-panic-are-we-dead-yet/

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1175197/CHRISTOPHER-BOOKER-After-salmonella-bird-flu-Millennium-Bug–scared-time.html

23 REACTIES

 1. Another unusual feature of this pandemic was that it mostly killed young adults, with 99% of pandemic influenza deaths occurring in people under 65, and more than half in young adults 20 to 40 years old

  also

  The unusually severe disease killed between 2 and 20% of those infected, as opposed to the more usual flu epidemic mortality rate of 0.1%

  from http://en.wikipedia.org/wiki/1918_flu_pandemic

  Liberty 5-3000 [2] reageerde op deze reactie.
  Johnny [4] reageerde op deze reactie.
  Fred [10] reageerde op deze reactie.

 2. @Duke [1]:
  Zelfde artikel:
  “While World War I did not cause the flu, the close troop quarters and massive troop movements hastened the pandemic, and increased transmission augmented mutation and may have increased the lethality of the virus. Some researchers speculate that the soldiers’ immune systems were weakened by malnourishment, and the stresses of combat and chemical attacks, increasing their susceptibility to the disease.”

 3. ben nu in Bangkok de helft loopt bangig met mondbescherming voor, de rest denk:” het zal wel”, dat zie je an de gezichten af.
  Ja er zijn veel mensen ziek en er gaan mensen aan dood, mensen gaan overal aan dood, de meesten door ongelukken met motor/bromfietsen trouwens, dagelijk tientallen.
  IK voelde me vorige week ineens niet lekker, ik ben nooit ziek, een paar dagen ‘wat ligt in het hoofd” dat was vast die bacil uit Mexico die even langs kwam om te kijken of ik nog vatbaar wilde worden.
  Niet dus.
  Ik denk dat veel mensen de weerstand al hebben opgebouwd hier.
  Met een warme grok naar bed, uitzweten, zeide ze vroeger, ik weet wat ik beter mee naar bed neem om ‘iets mee uit te zweten’, daar staat Thailand bekend om.-:)

 4. Zijn tot nu toe in 2009 in Nederland meer mensen overleden en ernstig ziek geworden aan de Q-koorts dan aan die H1N1

 5. @Michel [7]: Waren dat niet Amerikaanse soldaten die op hun kazerne waren gevaccineerd?

  @Johnny [4]: In sommige landen bedroeg de mortaliteit 2%, in andere 20%. vandaar die grote marge.

  @Duke [1]: De mortaliteit van de Mexicaanse groep ligt op 0,5%, dus 5 keer zo hoog als een ‘gewone griep’. Het nieuws bijhoudend treft het vooral mensen die al aan een ziekte lijden. De enige Nederlandse dode tot nu toe was ‘al ernstig ziek’. Meer werd niet gezegd. Ik vermoed dat hij AIDS had. Die groep moet zich inderdaad erg zorgen maken bij deze griep.

  @flap [9]: Een slimme politicus. wat opvalt bij deze griep is niet zozeer de mortaliteit (zoals hierboven al gesteld, die ligt op 0,5%), maar juist de zeer langzame verspreiding ervan. Gewone wintergriepen zijn een snelstromende bergrivier in vergelijking met deze ‘druppelende’ziekte.

  Sommige artsen en onderzoekers vrezen dat de griep (of een gemuteerde variant ervan) zich straks in de herfst en winter opeens wel sneller kan verspreiden. Daar staat tegenover dat het nu (een strenge) winter in Argentinië is, daar de ziekte zich ook niet veel sneller dan hier versrpeid en dat de twee tot nu toe gevonden mutaties niet dodelijker zijn.
  Kortom de kans dat we ook in de zomer 2010 elkaar hier in de haren kunnen vliegen is 99,99999999999999%

  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Fred [10]:
  “Sommige artsen en onderzoekers vrezen dat de griep (of een gemuteerde variant ervan) zich straks in de herfst en winter opeens wel sneller kan verspreiden”

  Die artsen en onderzoekers praten elkaar maar na.
  Dat herfst-idee is compleet overgenomen uit 1918.
  Beste wat je kunt doen is die toverdoos uit je kamer halen en aan de straat zetten. is veel gezonder voor je hersencellen. 😉

  Fred [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Liberty 5-3000 [11]: Wat is dit nu weer voor een merkwaardighe reactie?
  Als je verder leest dan één zinnetje zou je zien dat ik erg weinig waarde hecht aan die voorspelling, ik geef als voorbeeld Argentinië. waar het momenteel winter is en de Mexicaanse griep zich niet sneller verspreid of dodelijker is dan op het noordelijk halfrond.
  Verder is het wel redelijk logisch dat die artsen elkaar napraten, de griep is vooral een ziekte die in de herfst en winter toeslaat, dus is dat geen bizarre veronderstelling van die artsen. Het is proefondervindelijk bewezen.
  Die toverdoor heeft er bij jou in ieder geval voor gezorgd dat je kennelijk maar één zin tegelijk kan verwerken, waarna onmiddellijk een heftige beledigende opmerking volgt, zelfs aan het adres van mensen die jouw mening delen. Met medestanders als jou heb ik geen gtegenstanders meer nodig. Wie moet zich nu werkelijk zorgen maken over zijn hersencellen?

  Liberty 5-3000 [23] reageerde op deze reactie.

 8. Inmiddels is dit stuk achterhaald. Dat kan gebeuren:

  RIVM: virus Mexico is gewone griep
  Door een onzer redacteuren (NRC 7/8/2009
  Bilthoven, 7 aug.
  De Mexicaanse griep wordt vanaf nu door de autoriteiten als een gewone griep behandeld. Patiënten worden niet meer standaard behandeld met de virusremmer Tamiflu. Dat meldde het RIVM vanochtend.

  Gevallen van de Mexicaanse griep hoeven niet meer officieel vastgesteld of gemeld te worden.

  Alle Nederlanders krijgen binnenkort een folder thuisgestuurd met informatie over de griep, de standaardbehandeling en diagnosemaatregelen. „We verwachten dat die folder in de week van 17 augustus zal worden verstuurd”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

  De beslissing om grieppatiënten niet meer standaard te behandelen met Tamiflu wordt volgens hoogleraar Jaap van Dissel van het Leids Universitair Medisch Centrum ingegeven door de bijwerkingen van dat middel. Het geven van Tamiflu aan 200 verder gezonde grieppatiënten voorkomt één geval van complicaties, maar tegelijk krijgen dan 20 tot 30 mensen serieuze bijwerkingen.

  Uit de gegevens tot nu toe blijkt dat de Mexicaanse griep relatief mild is en wat ziekteverschijnselen betreft veel lijkt op de gewonen griep. Bij 1 tot 3 procent van de patiënten treden complicaties op. Dat betreft dan vaak longontsteking. Bij ongeveer tweederde van die gevallen gaat het om patiënten die tot de traditionele risicogroepen behoren. Zij komen op dit moment al in aanmerking voor de jaarlijkse (winter)griepprik.De Wereldgezondheidsorganisatie meldde gisteren dat de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep in september beschikbaar zijn.

  Volgens Van Dissel komen de risicogroepen ook in aanmerking voor Tamiflu. Dat geldt ook voor mensen met een zeer ernstig ziekteverloop. „Voor dit soort specifieke gevallen is behandeling met Tamiflu nuttig, zeker in een vroeg stadium van de besmetting.” Specifiek voor de Mexicaanse griep is dat mensen tussen de 15 en 50 jaar een hoger risico op besmetting hebben. Ook vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap lopen een extra risico.

  Alle Nederlandse ziekenhuizen zijn inmiddels voorbereid op een eventuele grieppandemie, stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

  Zoals ik al schreef: het kan gebeuren dat een artikel achterhaald wordt. Ben wel benieuwd of we een artikel van Liberty of een andere vrijspreker mogen verwachten over het feit dat de overheid eerst zorgvuldig afwacht hoe de ziekte zich ontwikkelt, ondertussen voorbereidingen treft mocht het wel uit de hand lopen en uiteindelijk, als de gegevens na drie maanden erop wijzen dat er niet meer gevaar is dan bij een gewone griep ,ook de juiste maatregelen neemt zoals hierboven beschreven.
  Gaat dat lukken? Of beschouwen libertariërs de overheid per definitie als het grote kwaad dat hoe dan ook bestreden moet worden en waarover dus geen enkele positieve boodschap geuit zal worden? Het libertarisme als geloof dus.

  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.
  flap [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Fred [13]: Vervelend is alleen wel dat de Staat op jouw en mijn kosten inmiddels 32 miljoen doses van die rommel heeft gekocht, naar mijn sterke vermoeden middels een één-tweetje met BigPharma en de Amerikaanse staat. De provisie is binnen (Rumsfeld, meen ik) dus de boel kan nu wel weer gedownplayed worden. Longpest in China was ook niks om je over op te winden…

  Die ‘zorgvuldigheid’ van de Staat valt dus nogal tegen, waarschijnlijker is dat men zich laten verrassen door het verzet tegen inentingen, de negatieve berichtgeving rond (de bijwerkingen van) tamiflu en de weerzin van dit gekweekte en bewust uitgezette virus om zich fatsoenlijk te verspreiden.

  PS: Ik meen in een ander draadje een klacht over de ‘Bewerk’ functie van je gelezen te hebben, en net ook van iemand anders. Bij mij werkt dit probleemloos (al ben ik niet zo gecharmeerd van die Ajax schermpjes). Ik gebruik Firefox, geen IE.
  Fred [15] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [21] reageerde op deze reactie.

 10. @R. Hartman (NI) [14]:
  Over die veel te vroeg ingekochte vaccins: 350 miljoen euro. Daarover kan ik het eens zijn: veel te vroeg genomen beslissing. Ik vraag mij af door wie Klink zich heeft laten adviseren. In het vervolg lijkt het mij beter hoogstens mee te investeren in het zoeken naar vaccins. Overigens stel ik niet dat de overheid heilig is, maar dat er godzijdank ook nog onderdelen en mensen binnen die overheid zijn die wel goede beslissingen nemen.

  Je veronderstelling dat het virus bewust is uitgezet, zal je moeten bewijzen. Griepvirussen veranderen altijd, dus ook het virus dat in de Mexicaanse variant is geëvolueerd.
  Verder is het verdomde lastig als minister: besluit je tot uitstel van aankoop en gaat het alsnog fout, dan hang je. Neem je maatregelen zoals bestellen van vaccins en loopt alles met een sisser af, dan hang je ook.

  Tekst redigeren: Het zal dan inderdaad met IE te maken hebben.

  R. Hartman (NI) [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Fred [13]: Wel weer grappig dat ons nationaal griepvirus Osterhous wel tijd heeft om te vertellen dat we allemaal een verschrikkellijke dood wacht zonder vacinatie en nou het meevalt laat hij iemand anders het woordt doen.

 12. @Fred [15]: “Je veronderstelling dat het virus bewust is uitgezet, zal je moeten bewijzen.”
  Inderdaad, en dat is onmogelijk. Maar de aanwijzingen spreken voor zich, zeker na de kippehoest, die ineens met H5N1 (of zoiets) werd aangeduid, en waarvan elementen in deze varkensgriep zitten (die overigens niets met varkens te maken heeft, maar wel handig was om de koptische christelijke varkensboeren in Egypte van hun veestapel, en daarmee van hun levensonderhoud, af te helpen).

  Maar als een (bos)brand meerdere gelijktijdige brandhaarden kent is toeval al eigenlijk niet meer te verdedigen. In zo’n geval gaat men uit van opzet, ook zonder de dader(s) gevat te hebben of harde bewijzen te kunnen geven. Een brand begint nu eenmaal niet spontaan op verschillende plaatsen tegelijk.

  Zo ook deze varkenshoest: een ‘nieuwe’ griepvariant die zomaar ineens op diverse plaatsen verspreid over de wereld nagenoeg tegelijkertijd ‘spontaan’ opduikt. Dat stinkt. Vandaar ook mijn verwijzing naar de middeleeuwse longpest, de gevreesde en besmettelijke zwarte dood, die in China nog af en toe de kop opsteekt, en onlangs dus weer.

  Maar dat was geen enkele reden tot ongerustheid. Dus waarom die H1N1 (of zoiets) dan wel, als dat op één locatie ‘spontaan’ zou uitbreken? Nee, meervoudig uitgezet, en gezien de kenmerken in het lab bedacht. Inclusief een tamiflu resistente versie…

  Call me paranoid…
  Fred [19] reageerde op deze reactie.

 13. http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/31532.html

  Of degene die de injectiespuit hanteert dat maar even wil ondertekenen.

  Physician’s Warranty of Vaccine Safety

  I am aware that vaccines typically contain many of the following fillers:

  * aluminum hydroxide
  * aluminum phosphate
  * ammonium sulfate
  * amphotericin B
  * animal tissues: pig blood, horse blood, rabbit brain,
  * dog kidney, monkey kidney,
  * chick embryo, chicken egg, duck egg
  * calf (bovine) serum
  * betapropiolactone
  * fetal bovine serum
  * formaldehyde
  * formalin
  * gelatin
  * glycerol
  * human diploid cells (originating from human aborted fetal tissue)
  * hydrolized gelatin
  * mercury thimerosol (thimerosal, Merthiolate(r))
  * monosodium glutamate (MSG)
  * neomycin
  * neomycin sulfate
  * phenol red indicator
  * phenoxyethanol (antifreeze)
  * potassium diphosphate
  * potassium monophosphate
  * polymyxin B
  * polysorbate 20
  * polysorbate 80
  * porcine (pig) pancreatic hydrolysate of casein
  * residual MRC5 proteins
  * sorbitol
  * tri(n)butylphosphate,
  * VERO cells, a continuous line of monkey kidney cells, and
  * washed sheep red blood

  Enzovoort enzovoort.

  De pot op met een eventuele vaccinatie. Aan mijn lijf geen Ab-O-naise.

 14. @R. Hartman (NI) [17]: Inderdaad, je bent paranoïde. Virussen, ook de virussen waar we geen last van hebben, hebben als eigenschap dat ze zeer eenvoudig muteren. Het is zelfs de essentie van een virus.
  Deze varkensgriep ontstond niet ‘spontaan’ op verschillende plekken. Pas vele weken na de (kleine) uitbraak in Mexico (vooral Mexico-stad), ontstonden de eerste ziektegevallen elders. Eerst nog dichtbij Mexico, namelijk Texas.
  Misschien is het je niet opgevallen, maar sinds de jaren ’60 is er zoiets als massatoerisme en reizen jaarlijks miljoenen zakenlui en andere werkgevers en – nemers rond de aarde. De ideale omgeving voor ziekteverwekkers.

  De Kopten liggen al decennia onder vuur in Egypte, de laatste jaren groeit de discriminatie en vervolging van deze groep o.i.v. fundamentalisten. De naam ‘varkensgriep’ wordt door deze halvegaren inderdaad misbruikt om de Kopten ook nog eens als ziekteverspreiders te kunnen brandmerken. Dat bewijst niet dat er ook een complot is. Helaas, ook hier niets nieuws onder de zon: in de Middeleeuwen werden de Joden in Europa massaal om zeep gebracht, omdat zij de pest zouden verspreiden.

  Dus inderdaad Hartman, je ziet spoken wat betreft het ontstaan van deze griep. Je hebt daarentegen geen last van paranoïde wat betreft het misbruik dat mensen zullen maken: van de vervolging van Kopten tot miljoenen winsten uit vaccins en tamiflu. Overigens ook komisch dat veel mensen de farmaceutische industrie beschuldigen van misbruik, terwijl de alternatieve sector imiddels ook miljoenen binnensleept. Google eens ‘Mexicaanse griep’ en kijk eens naar de hoeveelheid advertenties die dan verschijnt.

  R. Hartman (NI) [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Fred [19]: Tja, Fred. Toen H1N1 ‘uitkwam’ was er geen vaccin, of toch, er was Tamiflu, netjes afgestemd op H1N1 en gepatenteerd voordat het virus uitbrak (helaas info die ik niet kan verifiëren, maar die wel overeenkomt met de tegenstrijdige wel/geen vaccin berichten in die periode in de media).

  Klink schijnt gisteren zijn aanschaf van Tamiflu op Radio 1 verdedigd te hebben met ‘klaar willen zijn voor de verwachte, veel agressievere mutatie’ deze herfst. Alsof die mutatie nog gevoelig zou zijn voor het huidige vaccin.

  Maar ik ben paranoïde genoeg (inderdaad) om te denken dat het helemaal niet om de griep gaat, maar om dat vaccin te kunnen toedienen. Men is net zo wanhopig om mensen zover te krijgen zich met Tamiflu te laten inenten als recent met dat HPV vaccin, dat a) nutteloos is behalve voor een zeer beperkte doelgroep, die niet nader aangeduid mag worden, en b) domweg schadelijk is, zoals uit talloze bijwerkingen is gebleken.

  Beide campagnes betreffen inentingen die zeer schadelijk zijn voor de gevaccineerde. Mocht de Staat dit najaar overgaan tot een inentingsPLICHT voor iedereen zal ik weigeren. En dan weet ik ook meteen genoeg; einde (geringe) twijfel. Nu al wordt je gechanteerd met de bekende schuldgevoelens, dat het asociaal, ja zelfs crimineel is als je je niet laat inenenten; dat het je sociale plicht is tegenover je buurman, etc.

  Kijk ook eens wat klokkenluideronline.nl te melden heeft, al is het jammer dat Kat steeds ongenuanceerder wordt en zo zijn doel voorbij dreigt te schieten. Hij heeft het (in de basis) echter vaak bij het juiste eind; er zijn al diverse procedures tegen hem aangespannen waarbij hij tot nu toe steeds in het gelijk is gesteld.

 16. @R. Hartman (NI) [14]:
  “(…)waarschijnlijker is dat men zich [heeft] laten verrassen door het verzet tegen inentingen, de negatieve berichtgeving rond (de bijwerkingen van) tamiflu en de weerzin van dit gekweekte en bewust uitgezette virus om zich fatsoenlijk te verspreiden.”

  Bingo! De normale procedure is, dat vaccins langs de normale handelskanalen verspreid worden. Maar Klink heeft die kanalen al in het voorjaar voorbewerkt en een noodscenario afgekondigd. D.w.z. dat hij zijn eigen distributieprocedure in werking heeft gesteld.

  Mijn gissing is, dat hij zijn eigen handel met Big Farma wilde opzetten. Toen hij dacht dat alles in kannen en kruiken was, bestelde hij 34 miljoen doses griepvaccin.

  De plotselinge weerstand tegen vaccinatie is een lelijke streep door de rekening en nu laat hij vriend Roel C. van het RIVM roepen, dat hij zich ernstig ongerust maakt over die onverantwoorde massapsychose tegen zijn campagne.

  Het vaccin moet bij 4 gr.C. bewaard worden en verloopt binnen een jaar. Hij moet die spuitjes dus wel op tijd “wegzetten”.

  Ik ben benieuwd waar hij die gaat opslaan.

  Overigens komt Tamiflu® in harde capsules van 75mg oseltamivir in 10 stuks verpakking voor oraal gebruik.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Oseltamivir

 17. @Spy-Nose [21]: Ik denk dat je de intelligentie van Klink overschat. Die heeft zich gewoon bij de hand laten nemen door die Osterhuis. Die was niet van de tv af te slaan, en het verhaal werd steeds onheilspellender. Als je dan bedenkt dat er geen commissie is of Osterhuis zit er in te oracelen, EN Osterhuis zit tot aan zijn oksels in diverse pillenboeren via allemaal ontwikkelingsgroepjes die meneer vanuit zijn functie’s bij de diverse universiteiten in den lande zonder al te veel controle kan opzetten wat uiteraard door ons allemaal wordt opgebracht, zonder ook maar enig voordeel want ieder vaccin wordt gelijk doorgesluisd naar het bedrijfsleven.

  Vind Osterhuis zowiezo een gevaar voor de volksgezondheid. Die man die verzameld griepvirusjes zoals iemand anders postzegels. Het is in mijn hoofd vragen om problemen als je iemand die ieder kuchje pandemische dodellijke kwaliteiten wil toedichten laat spelen met virusjes.

 18. @Fred [12]:
  Ik bedoelde het niet persoonlijk hoor.
  Misschien had ik er “men” moeten zetten i.p.v. “je”.
  De verslaving van mensen aan de “toverdoos” voor “actualiteiten” bekijken is een regelrechte aanslag voor de hersenen aangezien je besmet wordt met deze negatieve berichtgeving.

Comments are closed.