bier-drinkenHet is verboden op een Amsterdams terras staande een biertje te drinken. Dat wordt volgens een ANP-bericht (hieronder) verordonneerd in de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. Vandaar uit moet dat natuurlijk in een landelijke of EU-wet komen!! Al dit soort wetten is er immers in uw belang? Of is het alleen maar om te voorkomen dat de bierdrinker valt?

 

Kennelijk is er geen eind aan de mogelijkheden van betutteling die politici kunnen verzinnen.
Gelukkig wordt er tegen geprotesteerd. Maar of het helpt blijft een groot vraagteken!

Wie kan ons verlossen van de politici?
 
Actie tegen verbod op staand bier drinken

 AMSTERDAM (ANP) – Met een groot ‘staand terras’ op de Noordermarkt in Amsterdam heeft een groep van circa 8000 hoofdstedelingen, onder wie kroegeigenaren, vrijdagavond geprotesteerd tegen het verbod om op terrassen in de stad staand te drinken.

De deelnemers aan het protest verzamelden zich rond 21 uur op de markt in de Jordaan. Ze dronken staand een biertje en rookten een sigaret, terwijl enkele diskjockeys en muzikanten de sfeer erin brachten. Rond 23 uur was het protest afgelopen. Het merendeel van de cafés in de Jordaan had zich solidair verklaard en sloot gedurende twee uur de deuren.

In de huidige algemene plaatselijke verordening (apv) van Amsterdam staat dat het verboden is om drank te verstrekken aan mensen die geen gebruik maken van de zitplaatsen op een terras. De organisatoren van het protest ervaren dit als betutteling.

Het protest vormde een onderdeel van de actie ‘AiAmsterdam’, waarin een groep Amsterdammers zich verenigd heeft om haar ongenoegen te uiten over ,,alle belachelijke regeltjes” van de gemeente.

Ook de lokale VVD protesteert al enige tijd tegen het verbod om staand een biertje te nuttigen. Vorig najaar stelde de partij in de gemeenteraad voor de apv aan te passen, maar aan die oproep is tot nu toe geen gehoor gegeven.

18 REACTIES

 1. Straks wordt het ook nog verboden om liggend je werk op de wallen te doen.

  Het bestuur van Amsterdam is al een paar jaar de weg kwijt en zal deze de eerst komende eeuw vermoedelijk niet meer terugvinden.

  Als binnenkort de boringen voor de NZ-lijn beginnen, verdwijnt de hele stad in een groot gat. Zand erover en problem solved.

  Anno Zijlstra [11] reageerde op deze reactie.

 2. ‘AiAmsterdam’ is helaas een anoniem clubje boe-roepers. Er staat niets over henzelf vermeldt op hun website, hoewel anderen worden opgeroepen om hun NAW gegevens daar op te geven.

  Op zich is het oud nieuws. De linkse partijen in Amsterdam hebben al jaren een probleem met mensen die plezier beleven aan iets leuks in het leven. In het bijzonder als het horeca betreft.

  Hoe veel van de aanwezigen zouden destijds hebben gestemd op PVDA en GroenLinks?

 3. @Spy-Nose [5]:

  Ondersteboven staand poepen schijnt ook heel smerig te zijn, ivm zwaartekracht enzo. Dat moet ook maar eens hard aangepakt worden!

  Qua drankjes hoop ik snel op de regel dat de pink omhoog moet tijdens het nemen van een slokje. Dat getuigt van respect, weet je…

  Bah.

 4. Gaf mij maar Amsterdam
  dat was mooier dan Parijs
  Gaf mij maar Amsterdam
  Mijn Mokums paradijs
  Gaf mij maar Amsterdam
  Met zijn Amstel op een stoel
  Want in Mokum men ik moe
  En knap verveeld en hoe
  Gaf mij maar Amsterdam

  Vrij naar Johnny Jordaan ( Hé, warempel…)

 5. Top dit soort akties, alsmede de akties tegen het rookverbod. Mag een stuk meer media aandacht krijgen.

  Verder:
  Ongelovelijk dat er zulke “regels” verzonnen worden voor Amsterdam (of all places).
  Amsterdam was toch het enige (beetje) libertarische boegbeeld wat Nederland nog had? Misschien zelfs voor de wereld (met dank aan de hippie movement, die waren tenminste nog half libertarisch).

  Boegbeeld kwa sociale vrijheden dan, economische vrijheden zijn er praktisch niet omdat het inkomen van een productieve burger voor 80% ingekaapt wordt.

  Als je dan ziet hoe het red light destrict letterlijk GEHALVEERD is, coffeeshops links en rechts worden gesloten, en dan ook nog een verbod op staand zuipen. (Laten we maar niet beginnen over de Gestapo Brigade / Interventie Teams die OOK in Amsterdam werkzaam zijn)

  Het laatste stukje LICHT in Nederland. Ik emigreer direct naar Amerika, Hong Kong, Dubai of Singapore als deze laatste paar vrijheden ons ook afgenomen worden.

  Tot die tijd blijf ik nog wel even vechten voor deze (soms toch) charmante “swamp”.

  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Devidas [10]: Uit ervaring kan ik je melden dat het verrekte lastig is om een GreenCard te krijgen (had al een job, bijna een huis, etc.). Maar sinds Obama aan de macht is (formeel dan) ben ik gestopt met proberen…

 7. @Ratio [16]:

  Kun je ook een linkje plaatsen naar de organisatie, ouwe trekpop?

  Zelfs hun Hyves pagina is anoniem. Een whois op hun domeinnaam levert dit op:

  Registrant:
  AMO000239-DDSCI
  Amongst Us
  Prinsengracht 88 hs
  1015DZ AMSTERDAM
  Netherlands

  Administrative contact:
  KRA022586-DDSCI
  R.M. van Kralingen
  +31 (0)203209300

  Overheidsslaaf [18] reageerde op deze reactie.

 8. @Bon Vivant [17]:
  @Actiefront! / Rokersdag.nl / De Vrijheid [13]:

  Joh, laat die organisator lekker anoniem zijn. Heel verstandig van hem/haar. Voor je het weet word je verantwoordelijk gehouden voor ´schade´ die je actie heeft opgeleverd, of van je bed gelicht met 1 of ander flauw excuus. A.u.b. stop met spitten.

  Het zou verstandig zijn als meer mensen zich voor de overheid verborgen hielden!

Comments are closed.