Land_Belgie_vlagOp 21 juli 1831 legde Leopold I, de eerste Koning der Belgen, de eed af op de Belgische grondwet. België kwam vrij van Nederland en werd een soeverein land. Op 21 juli wordt sindsdien de onafhankelijkheid van de staat gevierd als Nationale Feestdag. Er vinden in veel steden in België optochten en defilés plaats. Het grootste evenement op die dag is de militaire parade in het Parc de Bruxelles, dat wordt afgesloten met een enorm vuurwerk.

In 2005 werd deze onafhankelijkheid te grabbel gegooid en de slapende Belgen werden verkocht aan de EU onder koning Albert en premier Guy Verhofstadt door de EU grondwet te ratificeren en daar bovenop ook nog eens extra door het Verraad van Lissabon ook te ratificeren.

 
Ik heb eerst verbaasd gestaan hoe gemakkelijk onderdanig lethargisch de Belgen zich lieten verkopen. Slaafs gehoorzaamden ze de politici en volgden ze ambities van Guy Verhofstadt. (Die nu weer hevig streeft om President van de Europese Commissie te worden; om Barroso op te volgen) Die lethargische apathie blijkt ook uit de onwetendheid van vele Belgen dat ze verkocht zijn; het gaat langs hen heen. Ook van de Nationale Feestdag van vandaag weten velen alleen maar dar ze een vrije dag (van hun baan) hebben, maar wat er precies gevierd wordt, weten velen niet.

Die verbazing over de Belgen is echter bij mij aan het verdwijnen. Dit schaapachtige verschijnsel speelt nu immers op dezelfde manier in Nederland.
In 2005 stemde nog het overgrote deel in het referendum NEE tegen de EU-grondwet. De politici slikten dat niet. Zij ritselden verder en “deden een andere kaft om die grondwet”, vertelden aan het volk dat dit iets “heel anders” was, en ratificeerden het Verraad van Lissabon. De zogenaamde volksvertegenwoordigers accepteerden dit, al had geen van allen dat verdrag gelezen. En koningin Beatrix pleegde eedbreuk  door dit verdrag te ondertekenen zodoende de Nederlandse onafhankelijkheid prijs te geven en Nederlanders ondergeschikt aan de EU te maken.

En zo glijden we af naar de collectivistische fascistische heilstaat EUSSR.

Wat kunnen we meer doen dan in de Vrijspreker de feiten aan zoveel mogelijk mensen bekend te maken?

11 REACTIES

 1. Dus eigenlijk is het vieren van ONAFHANKLIJKHEIDsdag een valse naam? Want ze kunnen wel vieren onafhankelijk te zijn van Nederland, maar ook België is volledig afhankelijk van de EU. Eigenlijk kunnen ze die feestdag gewoon schrappen, of de naam veranderen in “Samen met Nederland afhankelijk van de EU”-dag.

  flap [5] reageerde op deze reactie.

 2. Guy verhofstad, sacrkozy, Balkenende, Obama en vele prisidenten van de wereld hebben, “een speciale opleiding”genoten in de states, in een school gerund door de elite, daar stomen ze “wereldleiders” klaar !!! Omdat ze zonder nadenken slaafs de bevelen zouden opvolgen voor het stichten van een N.W.O. .Al deze mannen hebben een training gekregen hoe ze zo manipulatief mogelijk zouden kunnen zijn .Neuro linguistische programatie, daar zijn ze allemal wel goed in. Ja want de meesten lopen erin!!!!
  En eigenlijk lopen zij er ook in met hun ogen open!! Ik denk niet dat er nog iets te redden valt bij dat gespuis ze zjn bijna allemaal “geswitched”
  Laat ons alleen maar hopen dat er genoeg mensen onder de gewone bevolking wakker zijn!

  Bon Vivant [8] reageerde op deze reactie.

 3. Het echte vuurwerk moet nog komen, lees dit artikel eens:
  http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/5857074/Fiscal-ruin-of-the-Western-world-beckons.html

  Ik denk dat aankomende prinsjesdag net zo’n lachtertje wordt als vorig jaar toen de koningin namens het kabinet meldde dat de bankencrisis alleen in Amerika kon gebeuren.

  @nibu [6]:
  NLP kun je voor veel dingen gebruiken en op zich is daar niets mis mee. Politici gebruiken het graag om mensen bang te maken en zichzelf dan als ‘oplossing’ te presenteren. Leer het kunstje te herkennen en het werkt niet meer op je. Het manipulatief gebruik van NLP door politici is veelzeggend over hoe zij denken over hun kiezers.

 4. @flap [5]: Ja hoor, wat mij betreft alle VERPLICHTE feestdagen schrappen.
  Laat mensen zelf maar beslissen of en hoe ze dingen willen vieren en herdenken. Maar opleggen met verplichte dagen? Nonsens.

 5. Als Belg zijnde wil ik toch graag even toelichten dat de burgers hier gevangen zitten in een surrealistisch, complex en crimineel politiek klimaat, waar heel moeilijk uit te breken valt.

  Wij zijn namelijk niet voor of tegen de EU grondwet mogen gaan stemmen. Evenmin het Verraad van Lissabon.

  De voorbeelden van volksbedrog die hier gepleegd worden door onze ‘democratisch verkozenen’ zijn onuitputtelijk, er komen er elke dag bij.
  Deze week nog stond onze eerste minister te beweren dat hij niet weet hoeveel illegalen er zullen geregulariseerd worden door hun laatste akkoord. Maw, hoeveel heeft hij geen idee van, maar het mag wat kosten (de burger betaalt toch).

  De grote vraag is wanneer aan deze negatieve spiraal een einde zal komen. Wat het beste is om te doen weet ik niet , maar medeburgers informeren over de impact van al deze veranderingen is het minste wat ik, en ik hoop velen, blijven proberen. Immers, de toekomst staat op het spel.

Comments are closed.