VrijheidsParadeDe organisatie van de VrijheidsParade krijgt steeds meer vorm.
U kunt ook meewerken, of uw ideeën voor het programma inbrengen op een voorbespreking.

Op 2 augustus kunt u daaraan deelnemen in Ouderkerk a.d. Amstel vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Graag aanmelden bij Vrijheids Parade [vrijheidsparade@gmail.com] waarna u nadere gegevens zult ontvangen.

Hieronder een bericht plus Persbericht van de organisatoren .
 


Het moet maar eens afgelopen zijn met de politieke waan van de dag die heerst.

De vrijheidsparade is bedoeld om je persoonlijke vrijheid te vieren en een zeer kritische blik richting de overheid te werpen. Wij zijn de overheidsbemoeienis in ieder geval zat. Wij herkennen ook dat geweld niet met geweld opgelost kan worden. Wij willen dit bereiken met jullie hulp. En daarom dit concept.

Zondag 2 Augustus hebben wij een bijeenkomst georganiseerd voor alle belangstellenden. De bijeenkomst zal beginnen om 1 uur. Het zal een informele bijeenkomst worden met veel ruimte voor initiatieven en ideeën van uw kant. Uiteraard is er ook ruimte voor kennismaking en discussie.

Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar ons, dan krijgt u de details toegestuurd via de email.

Neem naast uw ideeën, vooral ook uw zomerse lach mee. De situatie vraagt er niet naar, maar misschien moeten wij de situatie zelf maar eens creëren.

Het officiële persbericht:

Vrijheidsparade: 26 september 2009 in Den Haag

Bent u het ook helemaal zat dat onze overheid op de een of andere manier totaal niet schijnt te luisteren naar wat de bewoners van Nederland te zeggen hebben? Of heeft u er bijvoorbeeld problemen mee dat de Nederlandse overheid als enige in Europa uw vingerafdruk wenst te gebruiken als mogelijk opsporingsmiddel? Wordt u er doodmoe van dat u telkens als terrorist getypeerd wordt, terwijl u niets meer dan een brave burger probeert te zijn? Of zijn er andere zaken omtrent uw vrijheid waar u zich druk over maakt?

Dan is de Vrijheidsparade iets voor u!

Op 26 september 2009 zal deze parade plaatsvinden in Den Haag. De bedoeling is dat mensen die er iets voor voelen om te participeren aan de Vrijheidsparade op deze dag om een nader bekend te maken tijdstip verzamelen op een – eveneens later bekend te maken – lokatie in Den Haag.

Echter, het is eigenlijk niet de bedoeling dat u zomaar wat mee komt lopen (al is dat natuurlijk ook toegestaan): het idee is om er een grote ludieke manifestatie van te maken. De Vrijheidsparade is geen negatief bedoeld protest, de parade is een positieve manier om onze vrijheid te vieren maar daarbij wel te benadrukken dat die vrijheid helaas steeds en steeds meer in gevaar komt.

Het idee in het kort: kies een onderwerp waar u zich druk over maakt. Dat kan dus van alles en nog wat zijn: de vingerafdrukkenproblematiek, het einde van het cannabis-gedoogbeleid, het rookverbod, de griepgekte, religieuze politieke inmening, de dominante invloed van de EU en ga zo maar door. Verzin een ludieke manier om uw ongenoegen kenbaar te maken en kom naar de Vrijheidsparade. En beleef daar in ieder geval een heel gezellige dag met gelijkgestemden. Met misschien zelfs de mogelijkheid om enige bewustwording bij toeschouwers te verwezenlijken.

Het voornaamste doel van de Vrijheidsparade is het mensen bewust te maken
 van de maatschappij waarin zijn leven en de richting die deze
maatschappij op lijkt te gaan. De initiatiefnemers van de
Vrijheidsparade zijn ervan overtuigd dat onze burgervrijheden zeer
sterk onder druk staan en dat het daarom tijd is om gezamenlijk een
duidelijk signaal van ongenoegen af te geven. Een geweldloos,
positief, respect- en liefdevol signaal.

Wij hopen uiteraard op een grote opkomst, zodat de parade ook daadwerkelijk impact zal hebben. Zoals hiervoor al aangegeven werd, is bewustwording het enige echte doel van de Vrijheidsparade en daarom zou het heel aangenaam zijn als de massamedia ook aandacht aan de parade gaan besteden. En daarbij geldt natuurlijk: hoe groter de opkomst en hoe ludieker de acties, hoe groter de kans dat deze media erop duiken. En mocht u op de een of andere manier de Vrijheidsparade kunnen promoten, schroom dan alstublieft niet dat te doen. Zonder uw hulp zijn we helemaal nergens.

De Vrijheidsparade heeft een website die te vinden is op:
<A HREF=”http://vrijheidsparade.nl/“>http://vrijheidsparade.nl/</A>

U kunt ons e-mailen via: vrijheidsparade apestaartje gmail punt com

Zien we u ook de 26e september 2009 in Den Haag?

3 REACTIES

 1. alternatief idee zo’n mars,maar zijn we een volk van optochten, meestal zie ik dat de politiek of vakbonden doen.
  Ik kom liever in en zaaltje bijeen voor een pittig debat,hoef ik niet de hele stad door te sjokken.
  Komt nog bij dat ik den Haag een nare stad vind, dus ik stel voor het in Amsterdam te houden, van CS naar cafe de Engelse Reet Begijnensteeg waar ik graag in debat ga met iedereen die tegen vrijheid is.(zoals de PVV )

  Andre [2] reageerde op deze reactie.
  Michel [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Anno Zijlstra [1]:

  Lijkt me ook leuk, zo’n pittig debat. Maar wat bereik je er uiteindelijk mee als alles al 5 keer gezegd is?

  Amsterdam is een mogelijke optie voor een follow-up. Utrecht trouwens ook. We hebben voor Den Haag gekozen omdat de mensen die op de eerste peiling reageerden dit de beste optie vonden. Toch nog een manier waarop democratie zijn nut toont ;).

Comments are closed.