Italy G8 Summit CurrencyDat er wat moet gaan gebeuren met het door overhedenverdunde geld is wel zeker. Landen als China, Rusland, India en de Arabische landen zijn al lang bezig met pogingen om van de dollar (als de facto internationaal betaalmiddel) af te komen. Er wordt dan ook steeds meer bij elke internationale bijeenkomst over gesproken. Zo ook weer bij de recente G8 waarbij de Rus Medvedev de nieuwe wereldmunt al liet zien!
 
Medvedev Sows Off Sample Coin of New World Currency at G-8

July 10 (Bloomberg) — Russian President Dmitry Medvedev illustrated his call for a supranational currency to replace the dollar by pulling from his pocket a sample coin of a “united future world currency.”

“Here it is,” Medvedev told reporters today in L’Aquila, Italy, after a summit of the Group of Eight nations. “You can see it and touch it.”

The coin, which bears the words “unity in diversity,” was minted in Belgium and presented to the heads of G-8 delegations, Medvedev said.

The question of a supranational currency “concerns everyone now, even the mints,” Medvedev said. The test coin “means they’re getting ready. I think it’s a good sign that we understand how interdependent we are.”

Medvedev has repeatedly called for creating a mix of regional reserve currencies as part of the drive to address the global financial crisis, while questioning the U.S. dollar’s future as a global reserve currency. Russia’s proposals for the G-20 meeting in London in April included the creation of a supranational currency.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aeFVNYQpByU4 

Met dank aan Dikke Leo voor sturen van de link

15 REACTIES

 1. Dit is natuurlijk koren op de molen van liefhebbers van Conspiracy Theories. Hoewel hun ‘new-world-order’-idee zo wel erg realistisch wordt, lijkt het me vrij sterk dat dit snel gerealiseerd wordt. Als was het maar door de moeite die het kost. De invoering van het centrale Europa wil ook nog niet zo vlotten.
  En lukt het ze wel, zal het ook niet lang stand houden. Mensen vinden altijd wel een manier waardoor een overeenkomst voor hun beter uitpakt, desnoods met ruilhandel. Zo’n systeem heeft een enorm prijskaartje, en dit zal voor veel mensen een reden zijn om meer waardevast te kunnen handelen, bijvoorbeeld in goud of potten appelmoes. Op zo’n gigantische schaal hoeft er maar ergens een korrel zand tussen een radartje te komen, om de hele machine in elkaar te laten draaien.
  Dan bestaat er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat ze de waarde kunstmatig stabiel houden. Maar dit zal alleen maar meer schuld en rente met zich mee brengen, wat mensen weer tot nadenken dwingt over andere methoden.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Overheidsslaaf [10] reageerde op deze reactie.

 2. Een aantal wereldleiders zouden het graag willen maar ik denk niet dat het op korte termijn reeël is. Kijk alleen maar naar het desintegreren van de huidige euro. Politici hebben allemaal eigen belangen en zullen hun politieke invloed willen gebruiken om de waarde van deze munt te beinvloeden. En de belangen zijn te verschillend.
  De Rockefellors, Goldmann Sachsen en Rothshilds van de wereld zullen niet de macht over de hele wereld gaan krijgen want daar hebben de BRIC landen geen belang bij. Ik denk eerder dat hun macht tanende is en de NWO verder weg is dan ooit.
  Iedereen op één lijn krijgen en de invloed/zeggenschap van elk land over deze munt evenredig verdelen gaat niet lukken.
  Niet elk land zal trouwens de behoefte hebben om 10% ondergewaardeerd over te stappen naar deze wereldmunt zoals NL met de euro deed.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [5]:

  –In de EU meer centrale controle op financiën

  Volgens mij een maatregel voor de bühne die gedoemd is om te mislukken. Als je de financiën van een Enron of een Parmalat nog niet kunt ontrafelen hoe wil je dan een goed overzicht van de staatsfinanciën van bv een staat als Italië goed in kaart brengen? Dit brengt hooguit nog meer corruptie en gesjoemel met zich mee en sommigen landen binnen de EUSSR zullen hier niet rouwig om zijn.
  Men moet iets uitstralen van besluitvaardigheid bij de EUSSR en aangezien ze niet de echte problemen willen/kunnen aanpakken (fractioneel banksysteem en ongedekte fiatgeldmonopolies) leggen ze liever rookgordijen met schijnoplossingen.

  –Meer macht en controle door IMF en WB

  Wil iedereen dat? Het grootste deel van de G8 misschien maar de BRIC landen, en veel afrikaanse staten en latijns amerikaanse staten ook?
  Velen ontwikkelingslanden zullen inmiddels toch wel door hebben dat deze monetaire instituten er niet voor hun voordeel zijn geweest maar puur een instrument van het westen (m.n.de VS) is geweest.

 4. @Hub Jongen [5]:
  Hoe langer het duurt, hoe instabieler het systeem wordt. Hoe meer geprobeerd wordt een crisis te beheersen, hoe groter de volgende wordt.
  Nationale schulden nemen steeds meer toe, en leggen een steeds grotere druk op de rug van de bevolking. Die kunnen op een gegeven moment niet meer overleven, en zoeken elders hun heil. Tot uiteindelijk de hele boel in elkaar klapt, en er niks meer te new-world-orderen valt.
  Het kan ook zijn dat ik het te rooskleurig zie natuurlijk, maar dit is wat ik denk dat er gebeurt in die situatie.

 5. Vergeet Rusland maar. Zodra er weer een “Bankrun”is in Rusland is het over voor Putin en Medvedev. En geloof mij nou maar, dat zal geen jaar meer duren. Deze nieuwe munt is puur als intimidatie van de 5 landen omdat ze te veel staatsobliegaties bezitten van de VS wat natuurlijk in Dollars gepresenteerd en afgerekend word. Verder wil men natuurlijk de macht in eigen handen. Zodra deze 5 landen met een eigen valuta zouden komen dan wordt de AMERO ineens toch werkelijkheid. Maar goed, pure bluf. de US$ is en zal de wereldmunt blijven zolang China, India, Japan, Korea en Rusland zo veel staatsobligaties bezitten. Je kan zelf nagaan dat ze geen triljoenen door de plee spoelen.

  Rothschild [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Forecoast [1]:

  Betaling dmv goud, of potten appelmoes, zal zeker bij wet verboden gaan worden. Als de overheid straks ook het papiergeld heeft gechipt, en werkelijk iedere cent kan volgen, gaan ze nooit toestaan dat wij ons onttrekken aan die controle. De overheid duldt geen concurrentie, ook niet van potten appelmoes.

  Omdat New World Order verhalen vaak gemixt worden met allerlei aluhoedjes bullshit, betekent dat nog niet dat er geen New World Order komt. De New World Order is iets waar heel open naartoe wordt gewerkt door allerlei leiders, ook door onze kwien en haar vazallen. Onze kwien heeft het er nooit over, maar de meeste leiders proberen qua new world order niets te verbergen.

 7. Misschien zouden we ons drukker moeten maken over de, als je de verhalen mag geloven, kunstmatig gefabriceerde varkensgriep en in hoeverre dat dat een tool is voor de NWO om de mensheid te decimeren zoals als eens openlijk door ene prins (was het niet Philip van de UK) als oplossing is aangedragen om te voorkomen dat de aarde verder vervuilt…

 8. @waarheid [9]:

  Leren van de geschiedenis en de echte actuele feiten onder ogen krijgen is al moeilijk zat.

  Zoals ik het nu zie, is dit een testcase waarin ze via de media willen kijken hoe dit nieuws ontvangen wordt.

  In crisistijd gebeurt er veel in weinig tijd. Een overrompeling van veranderingen zorgt voor onrust onder het volk. Krediet (vertrouwen) in het financiële systeem moet na een dieptepunt (toekomstige verdamping) een omslag krijgen en hiervan hebben we nu al kennis gemaakt.
  Het vertrouwen gaat omlaag wanneer geldcirculatie na de deflatie omhoog gaat door gebrek aan vertrouwen in de munt, dan zijn de rapen gaar… Om te beginnen in de VS.

  Het WK devalueren is in volle gang, China 24%, de EU >10%, de VS (geheim niet bekend sinds maart 2006)

  We naderen een einde waarbij de nieuwe luchtbellen worden gecreëerd die nog uit elkaar moeten spatten.

  De Mexicaanse griep, ik blijf het maar verdacht vinden…
  Is dit gecreëerd met een bepaald doel?

  Het inperken van vrijheden en het vergroten van de macht van overheden de afgelopen jaren (onder het mom van terrorisme bestrijding)
  is een HOAX en dat begint iedereen zich te realiseren!

 9. Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in een wereldwijde munt.
  De technologie wordt nu toch al zo veelvuldig gebruikt om mensen te controleren etc. Waarom diezelfde technologie niet gebruiken om wereldwijd te monitoren wat mensen doen en wat hun uitgavepatroon is.

  1 chip in je poot en bij de kassa alleen ff bliepen… betaling voldaan..
  wie heeft er dan nog een internationale munt nodig?

Comments are closed.