verstandsverbijsteringOf besmet met een verstandsverbijsteringvirus?

Of weet u een andere verklaring voor het volgende:” Als alle lidstaten van de Europese Unie (EU) een referendum zouden houden over het Verdrag van Lissabon, stemt de bevolking in 95 procent van de landen ‘nee’.” Maar toch laten ze zich allemaal door hun politici bedonderen en gaat het verslavingsproces gewoon door. Tot het te laat is. 
 
De Ierse EU-Commissaris voor de interne markt, Charlie McCreavy, heeft dat vrijdag zelf verklaard. Hoe kan er zoiets bestaan? 95 % is tegen en toch gebeurt het.

Zijn die mensen allemaal dom, apatisch of lethargisch, of bang voor iets?
Waarom accepteren ze een nieuwe grondwet om ondergeschikt aan te worden aan niet-gekozen mensen, als niemand die grondwet gelezen heeft?

Terwijl we wel weten dat door die nieuwe grondwet een superstaat komt, groter dan de USSR. Terwijl we weten dat in Brussel een President en een minister van Buitenlandse Zaken over ons gaan beslissen? En weten dat we op zowat geen enkel terrein meer een vetorecht kunnen uitoefenen?

 WE zien nu hoe de Ieren, die NEE gestemd hebben terwijl ze toch als een van de weinige echt geprofiteerd hadden van de EU belastingbetalers, nu onder druk gezet worden om Ja te stemmen. Daarbij worden ze bang gemaakt voor de economische crisis. Ook een trend die voor veel mensen niet te begrijpen is, maar daardoor des te meer beangstigend.

 Wie kan ons redden van verstandsverbijstering of betovering?

 Door de uitspraak van het Duitse Constitutionele Hof winnen we tijd.

Maar is die tijd genoeg om in Nederland een tegenactie van de grond te krijgen die alsnog een referendum kan realiseren?

 http://www.elsevier.nl/web/10239888/Nieuws/Europese-Unie/Bevolking-bijna-alle-landen-tegen-Verdrag-van-Lissabon.htm?rss=true   

http://euobserver.com/9/28382

16 REACTIES

 1. @Ernest [1]: Mijn ervaring is dat je alleen antwoordt terug krijgt als het ze met je eens zijn. Maar niet te min een goed idee, zodat ze in ieder geval weten dat er tegenstand is.

 2. @Michel [2]:
  Ja, maar laat dit niemand beletten toch vaak een protest naar die lieden te sturen. Noem daar ook de Vrijspreker bij.
  Het kan nooit kwaad als je kunt zeggen dat je daar geprotesteerd hebt.
  En wie weet, krijgen ze een beetje het idee dat niet iedereen achter hen aanholt.

 3. De Eurocratie en hun vazallen in de nationale lidstaten liggen op ramkoers met hun volkeren, zoveel is duidelijk. Je kunt wel blijven intimideren en angst aanjagen, maar eens houdt het op met het ancien regime, ik weet nu dat die tijd steeds dichterbij komt. De economische crisis is namelijk de aanzwengeling daartoe.

 4. Ik snap het niet helemaal, Hub. Het artikeltje van Elsevier eindigt met:
  Het sentiment in Ierland – altijd groot tegenstander van het verdrag – lijkt overigens te veranderen. Uit verschillende peilingen zou blijken dat de Ierse bevolking vanwege zorgen om de economische crisis van plan is om bij het volgende referendum in te stemmen met ‘Lissabon’.

  En waar baseert die McCreevy zijn mening op?

  Het Elsevier-artikeltje komt me nogal tegenstrijdig en ongefundeerd over. Al ben ik het persoonlijk natuurlijk helemaal eens met het protest tegen de EU. 😉

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Paul Martens [6]:
  “En waar baseert die McCreevy zijn mening op?”

  Ik weet niet waarop precies McCreevy zijn mening baseert. Maar de economische crisis slaat ook toe in Ierland.
  Vanuit de EU, en ook Ierse politici, wordt veel propaganda gemaakt dat dank zij de EU zijn ze er niet zo erg aan toe (Zonder bewijs) En dat de EU er is om hen te redden. (Zonder bewijs).

  Ook merk ik minder protestverhalen dan bij het vorige referendum.
  Ik vrees dat veel Ieren die propagandaverhalen geloven. Daarnaast nog een aantal die de strijd zat zijn. En voila! De EU dreigt zijn zin te krijgen

 6. @MacroFool [10]: En Duitsland heeft volgens u zelf geen raffinaderijen? Geen havens? Geen pijpleidingen vanuit en naar het buitenland?

  U denkt toch niet, hoop ik, dat de brandstof voor 80 miljoen Duitsers (waaronder ook nog erg veel stookolie voor huisverwarming) allemaal met tankwagens (of -wagons) door Nederland dendert?

  Begrijp me goed, ik verafschuw de graaierij hier in NL en veroordeel deze sterk, maar echt niet alle Duitse brandstof komt uit NL.

 7. Hub, je doet wel een oproep en lijkt het merkwaardig te vinden dat ‘de burger’ niet in het verzet komt.
  Maar.. heb jij enig idee wat die burger (die gewoon werkt en niet veel tijd heeft om met spandoeken te lopen) zou kunnen doen?
  Ze doen wat ze kunnen: NEE zeggen bij een referendum, en in MEERDERHEID NIET stemmen voor dat Europarlement.
  Wat kan ik nog meer doen?
  Ik weet wel wat: maar dat doet mij achter de tralies belanden.
  Dat politbureau is domweg volstrekt onbenaderbaar.
  We horen van hun krankzinnige maatregelen: maar… wat KUN je als individu nu echt doen!?

  Vlegel [13] reageerde op deze reactie.

 8. @beek [12]:
  Dat gevoel heb ik ook, van beek.
  De gedachte om wat in bijv. Den Haag neer te plempen waar diverse noodhulp-instanties veel werk aan kunnen beleven; misschien dat er dan geluisterd wordt?
  Maar zo zitten de meeste fatsoenlijke burgers niet in elkaar.

  Ik denk dat al die burgers (“95%”) een organisatie nodig hebben die de feiten op een rijtje zet, kernachtig verwoordt en bundelt, en hun gedachten onder woorden brengt, en de publiciteit zoekt en ervoor gaat lobbyen. Op een degelijke nette manier en op een waardige manier. Als de politieke partijen zouden luisteren naar de burgers (kiezers), dan zou dat niet nodig moeten zijn. Maar die zijn zo ingesuft als wat, en de meerderheid heeft de burgers/kiezers al geschoffeerd
  http://www.refdag.nl/artikel/1348042/Cynisme+troef+op+Europaavond.html
  Van dat parlementaire stemvee dat zich heeft laten drogeren door Balkenende en Wouter Bos (die wel een referendum heeft beloofd, maar die belofte keihard heeft gebroken), hebben we niets meer te verwachten, tenzij ze hard onder druk worden gezet.

  De situatie is best wel ernstig. Wat meneer de Ierse EU-commissaris Charlie McCreevy (Interne markt) heeft gezegd is verontrustend.
  In de Elsevier-link staat ook nog:
  “McCreevy zorgde voorafgaand aan het eerste referendum in zijn land voor de nodige ophef.
  Hij vertelde journalisten dat hij het Verdrag zeker niet van kaft tot kaft had gelezen en dat niemand ‘met gezond verstand’ dat zou doen.
  De journalisten gingen op onderzoek uit en ontdekten dat ook de Ierse premier Brian Cowen het Verdrag niet had gelezen.”

  Ik denk eigenlijk dat maar zeer weinig mensen het gelezen hebben. Maar wie het leest, kan wel ernstige zaken tegenkomen:
  http://www.weeswaakzaam.info/2009/03/het-verdrag-van-lissabon-ga-niet.html

  Die organisatie die ik noemde, moet vanaf de grond worden opgebouwd. Particulier initiatief. Het mag niets te maken hebben met de politieke partijen of bekende bestuurders en politici, want die zijn vrijwel allemaal ingepakt en ingesponnen in het policorre regentencircuit. Mensen van die groep die naar de burgers zouden willen luisteren, zouden meteen onder druk worden gezet om dat niet te doen. Ook het overgrote deel van de msm/pers verkeert volgens mij in een houdgreep van de Brusselse regentenkliek. Als die gasten toch eens eindelijk hun werk naar behoren gingen doen, dan zou veel gewonnen zijn, en niet alleen op het gebied van de gevaren die de EU met zich meebrengt.

  Misschien kan er wat georganiseerd worden vanuit mensen van diverse websites (Vrijspreker, HVV, Stan de Jong, Anarchiel, ….?). Ik zou zeer zeker donateur worden.

  Huub heeft natuurlijk helemaal gelijk.We lijken wel collectief gek dat we ons dit met z’n allen laten overkomen. Dat geldt trouwens ook wat betreft de ontwikkelingen op privacy-gebied.

  Spy-Nose [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Vlegel [13]:

  “Misschien kan er wat georganiseerd worden vanuit mensen van diverse websites (Vrijspreker, HVV, Stan de Jong, Anarchiel, ….?). Ik zou zeer zeker donateur worden.”

  Ja, blogs. Zou het niet ook een kwestie zijn van geld? Ik wed, dat NL-ers zo risico-afkerig zijn geworden, dat men al heel gauw denkt: “laat die anderen het maar doen.”

  Misschien zouden bijvoorbeeld GeenStijl en/of NuJij er wat voor voelen met een cool bandje erbij?

 10. Het is de schuld van de media, die misleiden iedereen, als er dan eens een journalist vrijuit durft te spreken dan verliezen die mannen op staande voet hun job!!
  De media wordt volledig bestuurd van bovenaf! Luister maar een naar Jane Bürgermeister die Oostenrijkse journaliste die de W.H.O., N.A.V.O, U.N.O. enz.. voor de rechters zal slepen omdat ze voldoende bewijzen heeft, i.v.m. die vaccin tegen de varkens griep “een geplande genocide ” zoek op internet en op you tube naar deze moedige dame, een van de enigen die zover durft te gaan,
  petje af voor deze dame.
  Maar natuurlijk wordt daarover geen woord gerept in de media!!!!!!!!!!
  op http://www.wantoknow.nl staat haar rekeningnummer…ze is inmiddels haar job kwijt, maar zal doorzetten met haar proces!!!
  Laten we die hufters eens aanpakken!

 11. Volgens HJ waarschijnlijk niet, want ‘alle Europeanen’, dat omvat ook Hub Jongen en andere libertaristen.

Comments are closed.