De Britse MP’s zijn kleuters vergeleken bij hun Braziliaanse tegenhangers. De 02lula-600Senaat in Brazilie herbergt slechts 81 leden maar die slagen er in om een staf van 10.000 personen nodig te hebben. Veel van deze benoemingen vallen vrienden, familie of politieke supporters ten deel die o.a. genieten van gratis gezondheidszorg voor het leven, genereuze pensioenregelingen en ruimhartige woningtoewijzingen. Voor het Braziliaanse volk was de staatscorruptie al een publiek geheim maar de laatste maanden komt schandaal na schandaal aan het licht. 

De politie onderzoekt nu zo’n 660 zaken die lopen vanaf 1995. Hieronder lucratieve banen, royale salarisverhogingen en gratis vliegtickets voor de familie.  Senators kregen huizen toegewezen waar ze niet in woonden en het personeel kreeg overwerk betaald zelfs als de Senaat met reces was (hoe zit dat eigenlijk in Nederland ?!).

President Lula da Silva, in Nederland door de media heilig verklaard vanwege zijn sociale programma’s, doet zijn uiterste best om de corrupte bende onder het tapijt te houden. Hij blokkeert onderzoeken naar corruptiezaken met de regelmaat van de klok en ontkent alle bewijzen van wangedrag en omkoping. Da Silva lijkt zich te omringen met corruptieschandalen die steevast in een ‘niets aan de hand hoor mensen’ eindigen.

Dilma Roussef, hoofd kabinet, is beschuldigd van het aannemen van 5 miljoen smeergeld voor de verkoop van Varig (Brazilian Airline). En het vorige hoofd verliet zijn positie na een grote corruptiezaak enkele jaren terug.

Vreemd toch dat we in de Vaderlandsche media niets lezen over Lula’s roversbende. Gelukkig kunt u zich via de Vrijspreker informeren.

6 REACTIES

 1. Het blijkt wereldwijd dat politiek is macht, en macht maakt currupt.
  Een gemakkelijke weg is het creeren van mooie goed betaalde (overbodige) baantjes waar de functionarissen in enkele jaren miljonair worden.
  De EU is daar een schreeuwend voorbeels van.

 2. Tja Lula da Silva is natuurlijk een heel amabele man, daar zal men niet zomaar iets negatiefs over schrijven. Met een socialistische pet op en een dito vrienden mag je zonder noemenswaardige pers aandacht je land verder naar de kloten helpen.

  Degenen die vervolgens de troep komen opruimen worden daarna verketterd. Vraag maar Ing Alberto Fujimori uit Peru, veroordeeld en verketterd in de linkse pers, weinigen (ook Peruanen) weten niet half hoe de vork echt in de steel steekt.

  Mensen hebben helaas heel snel de neiging de brutaalheden van de linkse beesten te vergeten. Ze doen toch iets goed, marketing technisch!!

  Tja al die baantjes en vriendjes politiek helpt zeker mee. Zou bij Default onmogelijk moeten zijn!!!!
  Andre [3] reageerde op deze reactie.

 3. @AAS [2]:

  Dat kan, in een maatschappij zonder centrale regering. Daar hebben deze mensen niet de mogelijkheid om zich middels het geweldsmonopolie te verzekeren van hun eigen welvaren ten koste van veelal de armen en lagere middenklasse.

  Deze bevolkingsgroepen worden keihard genaaid door degenen die hen voorspiegelen hen te helpen. Boontje komt om z’n loontje, jammer alleen dat mensen die wél verder kijken dan hun neus lang is, mede de dupe worden.

  SOCIALISME IS ASOCIAAL.

  Liberty 5-3000 [4] reageerde op deze reactie.

 4. het is in NL niet veel anders denk ik, gratis met de KLM vliegen omdat ze snoepreizen maken naar landen waar we tot voorkort bijna nooit van gehoord hadden, kamerleden worden Burgemeester,ministers na afloop van hun termijn CvdK, niemand mag ze kiezen etc,etc
  Wat ik van Lula vindt is dat hij dan tenminste nog op sociaal gebeid wat doet, voor Zuid Amerika een verlichte persoon.

Comments are closed.