fascist-euThe so-called Brezhnev Doctrine is at work in the European Union. “What’s mine is mine, and what’s yours is negotiable,” runs the line. When it comes to the EU, any vote to increase authority in Brussels is viewed as final. Any vote against consolidating power is treated as merely temporary.

The difference between popular and elite attitudes is stark. An Open Europe poll from 2007 found that roughly 75 percent of Europeans — with a clear majority in every nation — wanted to vote on any new treaty transferring power to Brussels. EU Internal Markets Commissioner (Ireland’s representative on the European Commission) Charlie McCreevy argued, undoubtedly with some hyperbole, that European leaders “know quite well that if the question was put to their electorate by a referendum the answer in 95 percent of the countries would probably have been No as well.” In fact, polls suggest that Lisbon would fail in about half of the EU members. The Irish referendum is not an Irish battle. It is a European battle fought on Irish soil, a battle between the peoples of Europe that support democracy and the elite of Europe that want an empire. Lees verder op FREE EUROPE

5 REACTIES

 1. “a battle between the peoples of Europe that support democracy and the elite of Europe that want an empire.

  Gelukkig is het geen strijd tussen mensen die vrijheid willen en mensen die dat niet willen. Dat zou veel te radicaal en rechts-extremistisch zijn.

  De mensjes begrijpen nog steeds niet dat de elite die een imperium wilt is voortgekomen uit democratie. Maar het kost natuurlijk te veel moeite om zelf na te denken. Je kunt veel beter een mening overnemen van de mensen met het meeste charisma.

 2. RAADSEL:
  Hoe komt het dat bvb het Nederlandse vlk dat in de Tweede Weredoorlog gevochten heeft om onder de Duitse overheersing af te komen, nu zich vrijwillig laat overgeven aan de overheersing van de EU?

  Onze (laatste??) hoop voor behoud van de soevereiniteit die we nog hebben ligt bij een NEEN bij het Ierse referendum.

  Maar wat kunnen WIJ doen om de Ieren te helpen om de juiste beslissing te nemen?

  Overheidsslaaf [3] reageerde op deze reactie.
  .M [4] reageerde op deze reactie.
  beek [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:

  Dat is niet echt een raadsel. Was het maar zo dat de EU met een leger Nederland bezette. Dan was het in ieder geval duidelijk, en zou ´verzet´ niet zo raar klinken.

  We zijn als kikkers in een langzaam opwarmende pan water. Het wordt zo langzaam warm dat geen enkele kikker eruitspringt. In de tweede wereldoorlog werd het water plots heet, en sprongen er veel…

 4. @Hub Jongen [2]:

  ehh…

  Vrijwillig?
  Volgens mij heeft de meerderheid ooit ‘NEE’ gestemd, en ging een MINDERHEID naar de stembus om wat klapvee te kiezen voor het EU-parlement.

  Die Nederlanders grijpen nog steeds niet naar de wapens, dat klopt: kennelijk hebben zij nog altijd te veel te verliezen als zij dat zouden doen.
  Maar stemmem op de PVV kan gerust als een protest worden aangemerkt.
  Dat Nederlandse stemvee wil geen geweld, kennelijk.
  Heeft een libertarier daar geen begrip voor???

Comments are closed.