Een perfecte uitleg door een klein “misbruikt” meisje met een lieve stem van het doemscenario dat ons te wachten staat.
De aarde wordt nu wel al 10 jaar eerder kouder dan warmer, maar dat zegt natuurlijk niets!
Wij hopen dat u, na het zien van dat filmpje een beter inzicht krijgt over de manipulaties van de klimaatmaffia, en niet net als de inzender (Surfer) uit België, “kotsbeu wordt van deze brainwashing”.

 

 Gezien op vrijspreker regelmatig een en ander wordt gepost over het klimaat, vroeg ik me af of het misschien relevant is om een artikel over ‘The Big Ask’ te plaatsen?
Aanstaande zaterdag vindt er in Oostende een ‘dansfeest’ plaats.

Dit wordt erg hard gepromoot o.a. op www.hln.be Een overzicht van de verschenen titels op hun site: 24/08/09 The Big Ask: Leven in een warme wereld
21/08/09 The Big Ask: Is global warming deel van de natuurlijke cirkel?
18/08/09 The Big Ask: Wat kunnen we zelf doen tegen global warming?
13/08/09 The Big Ask: Steden in gevaar
28/07/09 The Big Ask: De harde cijfers van global warming|

The Big Ask: Mieren veroveren Amerika
The Big Ask: Een wereld zonder gletsjers
The Big Ask: Malediven en Tuvalu voelen nattigheid
The Big Ask: Amfibieën en reptielen slaan alarm
The Big Ask: Orkaan in Rio The Big Ask: Is skiën een uitstervende sport?
The Big Ask: Sneeuw smelt op Kilimanjaro
The Big Ask: Wat als de Golfstroom verzwakt?
The Big Ask: Als de natuur zelf een oplossing zoekt The Big Ask: Verhuizen of verdrinken?
The Big Ask: Mensen vluchten nu al voor global warming
The Big Ask: Vliegtuigen brengen CO2-uitstoot naar nieuwe hoogte
The Big Ask: Onze planeet is ernstig ziek
The Big Ask: Zuiden van Australië droogt op
The Big Ask: Eén graad kan een groot verschil maken

En zeker, het oorspronkelijke artikel waardoor mijn aandacht hierover in werking trad:
19/06/09 Weervrouwen roepen op te dansen voor nieuwe Big Ask l

 Check het filmpje (brainwash warning!).Je moet ook weten, dat de 2 weervrouwen daar in beeld voor VTM en VRT werken, de enige tv-zenders met een weerbericht + kijkers.  

Eerst dacht ik dat The Big Ask gewoon om een bende naïevelingen ging.
Na wat geklik bleek dat heel dit concept gelinkt is aan een wereldwijd netwerk. Gaande van ‘Friends of the Earth’ tot de Club of Rome.
Ik weet helaas niet wat ze in NL allemaal uithalen en verzinnen (De NL afdeling is milieudefensie.nl)

Waarom ik hier belang aan hecht?
Het is triest dat op een zonnige dag aan het strand, bovenop de groenlingen die er zo al op afkomen, onwetende kinderen en toeristen zullen worden ingeschakeld om een of andere video-clip op te nemen.

De realiteit is dat een ex board-member van Friends Of The Earth (1976 – 1985) [1], Anne Ehrlich, er heel andere ideeën op nahoudt dan de “goede doelen mensen” die aan het dansen gaan, beseffen.
Ehrlich is geen onbelangrijke naam. Zij (en haar man) geven namelijk (on)rechtstreeks advies aan President Obama.
John Holdren, wie samen met Ehrlich het controversieel boek ‘Ecoscience: Population, Resources, Environment’ schreef in 1978, is op dit moment zelfs adviseur van Obama, aangaande Wetenschap en Technologie. [2] 
Een samenvatting uit een vorige publicatie door hen leert ons wat we moeten doen volgens Ehrlich:
bron: http://www.scribd.com/doc/18018912/Paul-Ehrlich-Obama-Advice 
What Needs To Be Done
Paul R. Ehrlich and Anne H. Ehrlich, Department of Biology, Stanford University Thursday, 06 Nov 2008
One: put births on a par with deaths
Two: emphasize conserving more than consuming
Three: judge technologies not just on what they do for people but also to people and their life-support systems
Four: transform the consumption of education
Five: rapidly expand our empathy
Six: decide what kind of world we all want
Seven: determine the institutions and arrangements best suited to govern a planetary society with a maximum of freedom within the constraints of sustainability.

Conclusion:If you can’t get a good start toward real solutions, then global collapse in the not-so-distant future seems nearly inevitable.

Op Vrijspreker verschenen er een reeks artikels over de ‘weg’ naar de Nieuwe Wereld Orde.

Ik vond dit een goed voorbeeld van de Nieuwe Wereld Orde nu in de praktijk. Van bovenuit tot onderaan de ongeïnformeerde man met z’n biertje in z’n luie zetel voor de TV: Obey Our Message.

Misschien kan Spy-Nose of een andere auteur van jullie site hier wat meer over zeggen? Ik moest dit eigenlijk vooral gewoon ook even kwijt..want ben die brainwash hier – en dat begrijpen jullie wel vermoed ik – kotsbeu.

 Mvg, Surfer

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Anne_H._Ehrlich 
[2] http://en.wikipedia.org/wiki/John_Holdren

25 REACTIES

 1. Probeer ondanks al die milieunazipropaganda (mooi woord voor galgje) je kinderen maar eens uit te leggen waarom er niets van klopt en waarom ze zich echt niet druk hoeven te maken over een opwarmende aarde…

 2. Dank voor deze inzending, Surfer. “Ik moest dit eigenlijk vooral gewoon ook even kwijt.” Zo is het bij mij ook begonnen.

  “Wij hopen dat u […] niet net als de inzender (Surfer) uit België, “kotsbeu wordt van deze brainwashing”.”

  Wel, dus…

  En die Ehrlich heeft de verkeerde naam…

 3. Act now!
  Think later….. :-S

  Oh ja, en wie gaat aan dat meisje straks vertellen dat ze geen chemotherapie kan krijgen, omdat het geld op is aan windmolens?

 4. In een van de hoofdcategoriëen op hln.be (meer dan 400.000 unieke bezoekers per dag), Planet Watch, staat blijkbaar een ‘World Population Clock’.
  Deze is gebaseerd op cijfers van de World Health Organization, US Census Bureau, CIA World Factbook, UK Home Office, Avert, UICC, National Wildlife Federation en Mation Master.
  Wie deze datastream uiteindelijk levert aan de media, weet ik niet.

  Het is me in elk geval wel duidelijk, dat na de klimaathoax, de sesibiliseringcampagne over het ‘bevolkingsprobleem’ al sterk aan de gang is.

  Dit zal meer en meer aangedragen worden als oorzaak van de klimaatproblematiek. De oplossingen die ze hier al voor bedacht hebben, staan niet in de MSM.
  Maar als je de plannen onderzoekt van dezelfde mensen en groeperingen die de klimaathysterie in gang hebben gezet, kan je weinig anders dan vaststellen dat hun oplossingen bestaan uit ‘population control’.
  Dat krijgen ze nou natuurlijk nog niet verkocht aan de argeloze burgers. Maar met voldoende brainwash methodes zullen ze hier best ver in geraken, en denk ik liever niet aan de waarschijnlijke gevolgen.

  Wat denken jullie hierover?
  Zijn of komen er teveel mensen op de aarde? Zo ja, wat kan en moet hieraan gedaan worden?

  Mijn kort antwoord hierop is dat de overheid (lokaal of werelds) helemaal geen zaken heeft met hoeveel kinderen iemand mag hebben.

 5. Goed voorbeeld van een indoctrinatie.

  Het hele verhaal klopt van geen kant.

 6. Al Gore is gewoon ingehuurd om met een flitsend filmpje paniek te zaaien en had de opdracht gekregen om onder het mom van Global Warming mensen maar weer eens flink te laten betalen. Niet dat het daarheen gaat want dat is niet nodig. De hele global issue hoort bij het aardepatroon. We hebben ook ooit een ijstijd gehad, zonder dat er mensen waren die daarvoor verantwoordelijk kon worden gesteld. De polen draaien inmiddels al is het niet veel, maar in plaats van warmer wordt het kouder. Al die zgn. blèrrende wetenschappers zijn mensen die een graantje kunnen meepikken uit deze ruif. En de bevolking maar betalen!!! We hebben het over smeltende ijsbergen, maar we vergeten even te vertelllen dat aan de andere kant er ijs bijkomt. Kan ook niet verteld worden, want dan klopt het verhaal niet en kan er niet geïnd woren en daarom juist is Al Gore erbij gesleept. Angst zaaien, “geloofwaardig voor de politiek althans en een paar simpel gelovigen” in elkaar flansen en zie de centen stromen binnen. Wanneer meneer Gore het milieu echt een warm hart had toegedraagt, had hij niet een verwarmde oprijlaan gehad. Hij schijnt onderhand meer aan elektriciteit te gebruiken dan een klein dorp. Maar goed, de elite lacht zich kapot omdat ze het stomme volk weer zover hebben krijgen om hun zakken weer te vullen met geld. En de bevolking kan leven op lucht straks.

 7. Een nadeel van al dit gebash op de klimaathype door de libertariërs wereldwijd, is dat het begrip peak oil volledig ondergesneeuwd wordt (of erger nog, in dezelfde categorie geplaatst).
  Dit heeft weer als gevolg dat libertariërs volledig ontbreken in de discussie omtrent dit probleem, en belangrijker nog niet de ware oorzaak van dit probleem hard aankaarten. Zoals altijd is statisme het probleem en de vrije markt de (onbegrepen)oplossing. Dit is een nr.1 issue die meer besproken moet worden. Anders binnen enkele jaren een zeer harde economische klap.

  Andre [13] reageerde op deze reactie.

 8. Inderdaad walgelijk, en ondersteund door het hele Belgische poco-wereldje. Regisseur Nick Balthazar komt uit een familie van Gentse salonsocialisten. Vader was gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen. Broer Tom is schepen van Gent. Zijn persoonlijke levensstijl is in ieder geval niet zo eco-friendly. Indertijd trad hij op in het VRT (staatsomroep) programma “Vlaanderen Vakantieland”, waarin hij, op kosten van de belastingbetaler, zowat de hele wereld afgereisd heeft, om de kijkers in korte items te vertellen hoe interessant Japan, hoe paradijselijk Tahiti, hoe culinair Costa Rica, enz. was. Hij zal wel niet op een vliegticket meer of minder gekeken hebben in deze stoute wereld vol machines en meneren in kostuums. Echt het type dat gisteren naar een tentoonstelling in Praag, vandaag een shoot in Oostende doet en morgen naar een Festival in Montreal gaat om te gaan verkondigen dat uw en mijn kinderen fruitsap uit een fles moeten drinken en hervullen, en hun snoepjes niet in aparte wikkels mogen kopen.

 9. @Bud. [10]:
  Kunnen we die niet voor Bakellende Boskabouter en Rouwvoet gebruiken. Is geen geweldsinitiatie slechts verdediging toch?

 10. @Andre [7]: Dat vraag ik mezelf ook af.
  Er staat een massa informatie over op het net, laat het me weten zou ik zeggen. Het zijn van die dingen die men liever niet weet en emotioneel moeilijk liggen om te kunnen vatten. Het zou zoveel makkelijker zijn als je zeker weet ‘dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt’.
  Maar om zomaar iets te quoten van die John Holdren aangaande carbon-tax (waar ze morgen in Oostende voor gaan dansen) :
  A means for transferring some of the revenue produced by carbon taxes upon, or permits purchased by, countries and consumers with high incomes and high per capita emissions to countries and consumers with low incomes and low per capita emissions
  Uit ‘Obama’s Biggest Radical’ bron

  Andre [14] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [24] reageerde op deze reactie.

 11. @surfer [12]:

  Kijk, dat bedoel ik. Die f-ah’s gaan gewoon verder met hun soosjalistiese nivelleringsprogramma’s waardoor ze een effectieve ontwikkeling van Afrikaanse landen stelselmatig tegenhouden waardoor men in feite leterlijk over lijken loopt om hun eigen programma te effectueren.

  @Bud. [10]:

  Inderdaad, de bijl erin. Pure zelfverdediging tegen deze maniakale “do-gooders”.

 12. @Andre [13]:
  Even voor de duidelijkheid, dat een olieveld (of een groep, of alle olievelden) op een bepaalde moment piekt (als in, tot maximale productie komen en daarna blijvend daalt) is een geologisch feit. Daar is zelfs Michael Lynch het over eens. De vraag is alleen, wanneer vindt dit plaats?
  De meningen verschillen daarover, maar Michael Lynch is wel de allergrootste optimist in deze, hij meende in 1999 dat de wereldwijde piekproductie over 100 jaar zou plaats vinden (dus in 2099, bron: http://www.theoildrum.com/node/5716#comment-534266).
  Ter vergelijking het historisch gezien ook behoorlijk optimistische Internationale Energie Agentschap dat bestaat uit “190 energie-experts en statistici uit 26 landen” (wiki) heeft recentelijk haar voorspelling voor de piek teruggebracht van 2030 naar 2020. Dit is een organisatie oa. de Nederlandse staat adviseert voor haar “beleid”.

  Het volgende heb ik van de website van de LP geplukt:
  “Wij zijn tegen alle overheidsregulering van energieprijzen en – productie. Wij wijzen alle overheidssubsidies voor energieonderzoek, -ontwikkeling en -exploitatie af.
  Wij zijn tegen alle overheidsplannen voor energiebehoud door heffingen, subsidies of regulering.
  Alle energievoorraden in staatseigendom moeten worden geprivatiseerd. Eventuele schaarste van een energievorm in de toekomst leidt dan nu reeds tot hogere prijzen en maakt investeren in alternatieve energievormen interessant.”

  En dat is nou precies wat er aan de hand is, het jammerlijke alleen is dat de discussie gekaapt is door een vreemde mix van links, groen, geologen en investeerders die pleiten voor meer overheidsbemoeienis ter aanpak.

  Dit verhaal en wat google-werk zou je een aardig inzicht moeten geven in de aard van de problematiek.

  Andre [16] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Devidas [15]:

  “..de discussie gekaapt is door een vreemde mix van links, groen, geologen en investeerders die pleiten voor meer overheidsbemoeienis ter aanpak.”

  Correct. Overheidsbemoeienis is de wortel van alle kwaad. Het uitermate vervelende probleem is dat dat grosso modo niet zo wordt ervaren. Een zeer klein percentage van de mensen ziet dat anders (gelukkig).

  Dat dit in dezelfde hoek als de klimatose wordt geschoven heeft ongetwijfeld te maken met die kaping en wellicht ook met de diepere oorzaak voor de roep om overheidsingrijpen door het feit dat beide onderwerpen “ons allen” betreft.

  Het gaat er denk ik ook niet zo zeer om of er wel of geen probleem is. Waar het over zou moeten gaan, is dat een vrije markt perfect in staat is om risico’s in te calculeren en oplossingen te bedenken.

  Helaas is het al- dan niet meedoen van libertariërs in welke discussie dan ook momenteel niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat, en dat zal zo blijven totdat de druppel groter en/of de plaat kleiner wordt. Dat in een land als de VS een man als Peter Schiff door sommigen een extremist wordt genoemd, zou wat dat betreft ook al genoeg moeten zeggen.

  Spy-Nose [25] reageerde op deze reactie.

 14. Ik erger mij eraan dat ze ons belastongsgeld gebruiken om deze propaganda kutfilmpjes te produceren!

  Het MOET GEDAAN ZIJN!!!

  Nick ké je mo liège up! Je filmpje over autisme is ook zoiets mooie film ja , maar wordt de waarheid aan de kaak gesteld NEEN!

  VET BETAALD WORDEN OM TE LIEGEN EN TE BEDRIEGEN !!!!

  OF OVERHEID M.A.W.

  Armin [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Andre [7]:

  Ik had ook al zo een gevoel. Al die mensen met dat rechter handje omhoog, echt ziek.

  En wat me ook opvalt: geen hoofddoekje! Klopt dus toch.

 16. Oh, tussen de 4 en 10 jaar en dan is het omslagpunt bereikt.

  Los van de vraag of climate-feedback inderdaad positief is (onwaarschijnlijk aangezien er leven op aarde is), is dat goed nieuws. Nog 4 jaar en dan hebben we eindelijk rust. Dan is het namelijk toch niet meer in onze handen … 🙂

  Misschien moeten we dus nog even hard aan de slag! Nog 4 jaar flink stoken. Ik zag ooit T-shirts met

  “I compensated your compensation”

  😉

 17. @nibu [17]: Kijk, als er gelogen wordt om persoonlijk gewin heb ik daar in zekere zin begrip voor. Lobbieen, reclame, etc is zo oud als de wereld. Het is logisch dat bepaalde bedrijven graag cap-and-trade willen, of dat een bedrijf als Philips de gloeilamp verboden wil zien, etc.

  Veel enger is ideologie. Immers dat is gebaseerd op een idee in iemands hoofd. Veel onvoorspelbaarder en vaak veel radicaler. Een bedrijf kun je afkopen of op de golfbaan een alternatieve deal sluiten. Maar die groene neo-marxistsen zullen hun egalitaire jihad blijven voortzetten tegen alles in.

  R. Hartman (NI) [21] reageerde op deze reactie.

 18. @Armin [20]: Op zich eens, maar het punt van Nibu is nu juist dat we belogen worden met propagande die betaald wordt met van ons afgeperst geld.

  Zoiets als dat de ouders van de ‘dissident’ de rekening krijgen voor de kogel waarmee die dissident is kaltgestellt…

 19. Informatieve afsluiter van het evenement: er waren volgens de organisatie 10.000 deelnemers.

  Uiteraard zal men wel blijven spreken van een succes… Maar gezien de mediabelangstelling en grote sponsors, goede toeristische ligging, zonnig weer, vind ik dat erg weinig.

 20. Allemaal minder ademen, dat helpt. Misschien gaat de kwik, die verwerkt zitten in de (verplichte) spaarlampen, ons doen stoppen met ademen in Europa, twee vliegen in 1 klap. Tjakka!

  Om mee te helpen met de afkoeling van de aarde laat ik tegenwoordig altijd mijn koelkast en vriezer openstaan. Zo draag ik ook mijn steentje bij!

 21. @surfer [12]:
  Net als anderen hier leg ik ook een verband tussen het klimaatfetishisme en de groei van de wereldbevolking. Amerikaanse Neo-Malthusianisten, m.n. een van de Rockefellers, hebben voorgesteld de wereldbevolking terug te brengen tot rond 500 miljoen.

  Het loont m.i. zeer de moeite al dit soort lieden (Club van Rome, Ehrlich (Stanford University), Rockefeller, John Holdren, Doug Coe, etc.,etc.,etc.) te mappen om een idee te krijgen, hoe de vork in de steel zit.

 22. @Devidas [15]:
  @Andre [16]:

  Zie ook mijn antwoord aan Surfer. Zodra dat mappen gebeurt, gestalte krijgt en een beeld oprijst van “WHO=WHO?” bestaat de kans, dat de discussie over Peak Oil en de staatsbemoeienis wordt bijgesteld.

Comments are closed.