HompeltjeEnPompeltjeErnst had weer wat nieuws in petto voor Nederland. Deze Beschermer des Volkes (er zijn er meer, wees maar gerust) had het idee dat er iets gedaan moest worden aan het pokeren in Nederland.

De beste man heeft zijn leven lang als een vlo op de hond geparasiteerd op produktief Nederland. Voor jouw eigen welzijn uiteraard, begrijp me niet verkeerd.

Al job-hoppend is hij nu leuk bezig als minister van justitie. Eerder was hij ook al bezig met de IRT, hetgeen is uitgemond in een heuse affaire, die hem wederom tot aftreden dwong. Vorig jaar nog werden hem de duimschroeven aangedraaid in verband met de affaire Gregorius Nekschot.

Deze meneer, waarvan ik mij afvraag of hij wel weet wat een kaartspel of een dobbelsteen is, laat staan het ooit in de handen heeft gehad, is een soort Houdini der Lage Landen. Een soort Heintje Davids, Zangeres zonder Naam.

Deze meneer, lid van de fascistenclub het CDA, heeft nota bene niet eens op de kandidatenlijst voor de laatste 2e kamerverkiezingen gestaan (met opzet geschreven met kleine letters). Tóch krijgt dit lid van de nomenclatura het voor elkaar om als minister mee te mogen helpen Nederland naar de verdoemenis te dirigeren met zijn fantastische akties. Hoe doet hij dat toch, deze Opperkneus onder de Kneuzen ?!?

Welnu, ik heb het antwoord. Zo gaat dat als lid van de nomenclatura:

Hompeltje en Pompeltje,
die klommen op een berg.

Hompeltje was een kaboutertje,
en Pompeltje een dwerg.

Ze klommen hoog tot in het topje,
en ze schudden met hun kopje.

Toen zijn ze in de berg gekropen,
en niemand zag ze ooit nog lopen.

Ze slapen hééél de winter door…snurk..
Ssssssst…. ik geloof dat ik ze hoor!

Hompeltje… Pompeltje… daar zijn ze weer !!!

Ernst Hirsch Ballin: Hompeltje of Pompeltje ??

8 REACTIES

 1. @Thonon [1]:

  Zie de missie van de Vrijspreker:
  De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

  Het uitdragen van deze maatschappij visie gaat langs een aantal wegen. Het aantonen van de slechtheid (en immoraliteit) van het huidige systeem is daarbij niet te verwaarlozen; toont aan dat het zo niet langer moet.

  Alternatieve oplossingen aantonen is een andere weg en wijzen op de morele basis van “Gij zult niet stelen en gij zult niet doden” is mogelijk de beste (en moeilijkste) weg.

  beek [4] reageerde op deze reactie.

 2. @beek [4]:
  Zullen we dan maar beginnen met:

  ‘Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets dat van uw naaste is.’

  ‘Gij zult niet stelen’

  ‘Gij zult niet doden’

  Zo, dan kunnen we nu Den Haag afschaffen, heer Beek. Kennelijk is niet alleen de mens Libertarisch…
  beek [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Overheidsslaaf [5]:

  Nu, indien je conclusie correct is, dan mogen we verwachten dat libertariers enthousiaste aanhangers van de 10 geboden zijn?
  Het zou hun geloofwaardigheid zeker ten goede komen.

 4. Het souverijn recht is kennelijk een uit werking van Het Kantiaans imperitatie- namelijk dat je niet anderen verschillende rechten of maatstaven kunt opleggen, dan voor jezelf als juist en rechtvaardig gelden.
  Als je echter een machtige firma listenbedrog aan het werk ziet. Wat dan. Wat zijn dan de gevolgen? Qua strategie en taktiek, teneinde het gevaar te keren.
  Elkaar onderling aftroeven, is een gezelschapspelletje, waar enkel de tegenpartij baat bij heeft.

  GRoet THONON

  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Thonon [7]: “Als je echter een machtige firma listenbedrog aan het werk ziet. Wat dan”

  Wie is, niet alleen in NL, maar vrijwel overal, de machtigste “firma listenbedrog”?
  En wat is de daaruit te trekken conclusie?

Comments are closed.