stoelmassage-bedrijven-werknemerTsja, niet gek natuurlijk met al die files, parkeerproblemen en gigantisch falende projecten als de A73 met zijn tunnels. Dan zit je niet zo lekker meer op je kantoortje. Zeker als langzaam het besef komt, dat je al die miljarden hebt uitgegeven, na ze eerst gestolen te hebben van de steeds meer ontevreden wordende burgers. Dus: daar moet iets aan gedaan worden.
En wat dan wel? Welnu, we gaan de mensen op het ministerie van Verkeer en Waterstaat eens lekker verwennen. Met stoelmassage! Voor 2 euroton per jaar! Bekostigd uit datzelfde potje gestolen geld van de burger.

Zouden wij, betalende burgers, niet eens allemaal lekker op kosten van de overheid (= ons eigen geld) een beetje gemasseerd mogen worden?

Lees hier de officiële aanbesteding voor de stoelmassage:
http://www.aanbestedingskalender.nl/noticedetails.aspx?id=091b6476-4d76-41c0-9f42-bfa48239229d

21 REACTIES

 1. * UPDATE * UPDATE * UPDATE *
  Kijk, dat is dan weer humor. Zo actueel zijn we hier bij Vrijspreker:

  Ambtenaren V&W raken stoelmassage kwijt
  Dankzij een telefoontje van De Telegraaf verliezen ambtenaren van het ministerie van Verkeer en Waterstaat hun recht op stoelmassages. Het departement reageerde op vragen van de wakkerste krant door te beloven de aanvraag voor nieuwe massages te annuleren.

  De krant kwam er achter dat ambtenaren op het ministerie recht hebben op stoelmassages doordat deze Europees waren aanbesteed. Dergelijke aanbestedingen zijn openbaar.

  Twee ton uitgetrokken voor massages
  Het ministerie had 200.000 euro uitgetrokken voor de massages, die preventief moeten werken tegen schouder- en rugklachten. Ook op andere ministeries hebben ambtenaren recht op een maandelijkse stoelmassage tijdens werktijd.

  Soberheid in tijden van krapte
  Volgens een woordvoerder van het ministerie is het in deze tijd van financiële krapte belangrijk om “volledige soberheid” te betrachten. De aanvraag voor massages voor de zeshonderd werknemers van het departement is dus ingetrokken. Waarschijnlijk hebben alleen de ict’ers in de toekomst nog recht op een stoelmassage.

  Zo staat te lezen bij http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1895390/ambtenaren-vw-raken-stoelmassage-kwijt.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Herr Flick [3] reageerde op deze reactie.

 2. Leuk stukje maar een heel klein topje van de ijsberg, leg nou dit hele gebeuren eens bloot. In de gemeente Muiden was er volgens de gemeente “dringend behoefte” aan een “vergunningsysteem” voor het parkeren plus “betaald parkeren” middels parkeermeters. Veel burgers vonden dit niet nodig, maar ja, het was immers gratis dus wat konden nou de bezwaren zijn he?
  Zoals voorzien moest er na enkele jaren toch betaald gaan worden voor de “vergunning” om bij je huis te “mogen” parkeren, alsof we dat niet al tig keer dubbel en dwars hebben betaald middels wegenbelasting met provinciale opcenten en gemeentelijke belastingen. Welke zinvolle investering had de gemeente Muiden nu geplanned met de opbrengsten : airconditioning @ 120.000 euro in het gemeentehuis, zodat als het warm was de “productiviteit” hier niet onder zou lijden!!
  De overheid bestaat simpelweg uit een stel niets ontziende parasieten die zich volvreten uit de ruif die gevuld is met ons geld waarvan een zeer groot deel van ons is afgepakt onder valse voorwendselen! Als de ruif leeg begint te te raken vragen ze zich niet af of ze er misschien wat minder uit moeten vreten, nee, ze gaan bedenken hoe ze er meer van ons geld in kunnen krijgen!

  Paul Martens [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Eric [6]: “Leg nu dit hele gebeuren eens bloot”?
  Goede tip, maar zoveel GB schijfruimte en MB bandbreedte heeft de server van Vrijspreker niet. 😉

 4. @Civil Servant [8]: Persoonlijk vind ik het onzin dat er voor ambtenaren een massageservice moet zijn. Alsof zij degenen zijn die het hardst werken in Nederland. Kom op zeg! Iemand in de bouw ligt zijn hele leven krom en is tegen de tijd dat-ie in de VUT kan lichamelijk op. Zo iemand verdient het wat mij betreft meer om een massage te krijgen dan zo’n stel stoelwarmers.
  Overigens is een bouwvakker productief en een ambtenaar contra-productief… nuanceverschilletje… Heeft er natuurlijk niet helemaal mee te maken maar ik vind het het vermelden waard.

  Civil Servant [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Andre [9]:

  “Maarehm vertel eens, waar kan ik mijn abonnementen op de “diensten” die door de overheid “geleverd” worden opzeggen ? Ik heb er namelijk totaal geen behoefte aan en ik wil er vanaf.”

  Het raakt de kern van ons meningsverschil. Natuurlijk kan je van deze overheid af: ga emigreren en je hebt geen last meer van de Nederlandse overheid.

  Paul Martens [13] reageerde op deze reactie.
  Andre [15] reageerde op deze reactie.
  Eric [21] reageerde op deze reactie.

 6. @Scepticus [10]:

  “Overigens is een bouwvakker productief en een ambtenaar contra-productief… nuanceverschilletje… Heeft er natuurlijk niet helemaal mee te maken maar ik vind het het vermelden waard.”

  Heb je gelijk in. De bouwvakker die heeft gewerkt aan door de crisis niet afgebouwde gebouwen is productief, terwijl de leraar niet productief is.

  Paul Martens [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Civil Servant [11]: Wat een argumentatie, zeg. Dus ik ga de straat waar jij woont steeds meer terroriseren, betuttelen en geld afpersen. Jij geeft gewoon je rechten en je leven op en vertrekt dus? Naar een andere straat die door anderen uitgeknepen wordt?
  Uit je nickname en argumentatie blijkt een “stralende” loopbaan als ambtenaar, zeker? En nog wel een overtuigde ook, dus eentje die écht goed geconditioneerd is.

  Ik wil, net als Andre, gewoon met rust gelaten worden. Ik wil gewoon mijn werk kunnen doen en mijn geld verdienen. Dus ALLE vruchten van mijn arbeid incasseren. En dan bepaal ik zelf wel waar ik voor wil betalen. Wil ik graag dat mijn huisvuil opgehaald wordt (in plaats van zelf wegbrengen)? Dan betaal ik daar wel voor. Wil ik naar een museum dat 100€ entree kost omdat het niet meer gesubsidieerd wordt? Prima, dan betaal ik dat wel. Wil ik NIET naar het museum? Waarom moet ik dan toch betalen? Antwoord overheid: omdat ik verplicht wordt de leuke dingen voor anderen te betalen. En zo nog duizenden voorbeelden van het onlogisch collectivisme van de overheid.

  @Civil Servant [12]: Wederom ontzettend flauwe argumenten. Door de crisis niet afgebouwde gebouwen? Wie heeft al dat fiatgeld in de wereld geholpen? Juist: overheden. Wie “hield toezicht” op banken? Je weet het antwoord al, toch?
  Leraar productief? Misschien wel, maar staatsonderwijs beslist niet. Simpel argument? Stel jezelf de vraag: wat is het beste onderwijs? Antwoord: privé onderwijsinstellingen. Zo ook: wat is de beste gezondheidszorg? Antwoord: privé-klinieken.
  Dus: alles wat de overheid aanraakt wordt te duur en te inefficiënt. Geef dat allemaal in particuliere handen/samenwerkingen, dan houden we allemaal meer geld over.
  Maar schijnbaar heb je nog niet veel artikelen gelezen op deze site, is het wel?

  Civil Servant [14] reageerde op deze reactie.

 8. @Paul Martens [13]: @Paul Martens [13]:

  “Wat een argumentatie, zeg.”

  Ja, in in de kern is het simpel. Bevalt deze overrheid je niet, dan vertrek je naar een andere.

  “Dus ik ga de straat waar jij woont steeds meer terroriseren, betuttelen en geld afpersen. Jij geeft gewoon je rechten en je leven op en vertrekt dus? Naar een andere straat die door anderen uitgeknepen wordt?”

  Eh nee, je kunt gewoon vertrekken als het je hier in Nederland niet bevalt. En dan vertrek je naar een land waar jij je beter kunt ontplooiien. Zoals de boeren die vroeger in groten getale naar Canada vertrokken.

  “Ik wil, net als Andre, gewoon met rust gelaten worden. Ik wil gewoon mijn werk kunnen doen en mijn geld verdienen. Dus ALLE vruchten van mijn arbeid incasseren. En dan bepaal ik zelf wel waar ik voor wil betalen. Wil ik graag dat mijn huisvuil opgehaald wordt (in plaats van zelf wegbrengen)? Dan betaal ik daar wel voor. Wil ik naar een museum dat 100€ entree kost omdat het niet meer gesubsidieerd wordt? Prima, dan betaal ik dat wel. Wil ik NIET naar het museum? Waarom moet ik dan toch betalen? Antwoord overheid: omdat ik verplicht wordt de leuke dingen voor anderen te betalen. En zo nog duizenden voorbeelden van het onlogisch collectivisme van de overheid.”

  Okee, daar heb ik respect voor. De oplossing is makkelijk: vertrekken naar een staat waar je gewoon met rust gelaten wordt. Als je het in Nederland niet goed genoeg vindt, ga dan naar een land waar het beter is! Wat let je, met interet, en goedkope vliegmaatschappijen?

  _____________________________________________________

  “Wederom ontzettend flauwe argumenten. ”

  Tamelijk flauw inderaad, maar het was een reactie op de Scepticus die stelt dat een bouwvakker productief en een ambtenaar contraproductief is. Volstrekte onzin natuurlijk.

  “Wie heeft al dat fiatgeld in de wereld geholpen? Juist: overheden. Wie “hield toezicht” op banken? Je weet het antwoord al, toch?”

  De overheid heeft best wel wat schuld in deze zaak, maar ze zijn lang niet de enige: bonusbeluste bankiers, goudenbergenbeleggers, mensen die de kleine lettertjes niet lezen etc.

  “Leraar productief? Misschien wel, maar staatsonderwijs beslist niet.”

  Gezien het woord ‘beslist’ lijk je niets toe te laten dat je ook maar enigszins op andere gedachten zou kunnen brengen. Misschien ben je partijdig geworden nadat je partij koos?

  “Simpel argument? Stel jezelf de vraag: wat is het beste onderwijs? Antwoord: privé onderwijsinstellingen.”

  Onderbouwing?

  “Dus: alles wat de overheid aanraakt wordt te duur en te inefficiënt. Geef dat allemaal in particuliere handen/samenwerkingen, dan houden we allemaal meer geld over.”

  Gezien de woorden ‘alles’, ‘allemaal,’ en ‘allemaal’ lijk je niets toe te laten dat je ook maar enigszins op andere gedachten zou kunnen brengen. Misschien ben je partijdig geworden nadat je partij koos?

  “Uit je nickname en argumentatie blijkt een “stralende” loopbaan als ambtenaar, zeker? En nog wel een overtuigde ook, dus eentje die écht goed geconditioneerd is.”

  Dat moet dan wel door die stoelmassages komen 😉

  Paul Martens [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Civil Servant [11]:

  Waarom zou ik moeten emigreren ? Doe het zelf, zou ik tegen Civiele Serveerders willen zeggen. Ik heb er nooit voor gekozen om bestolen te worden. Civiele diendertjes/ dienstertjes daarentegen kiezen er voor om anderen te bestelen en te bedonderen.

  Ambtenaren die beter zouden kunnen weten (bijvoorbeeld omdat ze hier rondwaren) zijn wat mij betreft criminelen. Ik zal ze t.z.t. de rekening presenteren, daar kun je van op aan.

 10. @Civil Servant [14]: Over het “dan emigreer je maar” heb ik dezelfde mening als Andre. Ik ben hier geboren en ik zie de criminele handelingen van de overheid niet als reden dat ik voor economisch vluchteling moet gaan spelen. Het probleem van overheden is niet uitsluitend Nederlands, maar een globaal probleem. Dus om van de ene overheid naar de andere te wandelen haalt niets uit. Het gaat mij om de vrijheid en souvereiniteit als mens, niet als (vlak na mijn geboorte) bij een gemeente AANGEGEVEN PERSOON die schijnbaar onder een bepaald juk van de overheid moet vallen. Laat mij vrij, laat mij kiezen voor welke diensten ik wil betalen, laat mij niet gedwongen betalen voor de moorden in Irak, laat mij niet gedwongen meebetalen voor een stelletje uitvreters in Nederland en in Europa. Dan houd ik genoeg geld over om anderen te helpen die het écht nodig hebben, zoals ik nu ook doe, maar beperkt omdat de roverheid 60-70% van mijn inkomen steelt.
  Daarbij: als ieder productief mens (die dus wél zijn eigen broek op kan houden en niet afhankelijk is van de overheid) in Nederland zou emigreren, blijven er alleen staatsafhankelijke mensen en ambtenaren (= hetzelfde, eigenlijk) over. En door wie zouden die betaald moeten worden?

  Mijn stellige beweringen komen uit ervaringen met overheden, ervaringen uit mijn werk, ervaringen als Nederlander (want ook ik heb hier onderwijs “genoten” en ook ik verneem hier de propaganda in de media) en een partner die ambtenaar is, waardoor ik erg veel zaken hoor uit het hol van de leeuw. Zaken die overigens door onze zogenaamde Wob vreemd genoeg het daglicht niet mogen zien.
  Ik ben niet partijdig geworden na het partij-kiezen. Sinds mijn jeugd (nu 30 jaar geleden) denk ik al zo, het heeft nu alleen een naam (libertarisme, anarcho-kapitalisme, objectivisme) en een platform (o.a. Vrijspreker) gekregen.

  Dat privé instellingen voor onderwijs en gezondheidszorg de beste zijn in de wereld is simpel aan te tonen (en eigen ervaringen). Kijk eens om je heen, zou ik zeggen. Lees niet de propaganda in kranten, maar denk zelfstandig na over wat er om je heen gebeurt. Internet laat namelijk heel snel ook ander nieuws zien. Anders dan de voorheen eenzijdige propaganda van overheden. Mensen hebben nu de kans zelf na te denken en de vastgeroeste conditionering los te laten. En gelukkig gebeurt dat ook steeds meer. Ook hiervoor: kijk om je heen, mensen worden kritischer. Alleen ze vinden het nog te gemakkelijk om maar lekker te profiteren van al dat (dure) moois dat de overheden hen voorschotelt.

  Ik heb als individu niet overal verstand van, maar ik kan je zeker honderden voorbeelden aantonen en voorrekenen hoe zaken beter en efficiënter particulier geregeld kunnen worden. Natuurlijk met wat strubbelingen om het systeem om te gooien, maar een paar jaar strubbelingen na zo’n 400 (?) jaar overheid mag geen probleem zijn.

  Mijn motto: laat dogma’s los, denk vrij, wees vrij!
  En daarbij kunnen we de kennis en expertise van de ambtenaren die dit bezitten ook prima gebruiken: in particuliere bedrijven en instellingen.

  Heb je als Civil Servant al eens aan iedereen die voor jouw inkomen zorgt gevraagd, of ze jouw burgerlijke diensten wel willen hebben? Of ze die zelf zouden willen bekostigen, zonder “hulp” van diegenen waarvan het geld afgenomen wordt? Wat doe je voor mij en hoeveel kost me dat? Dat laatste weet ik al (mijn belastingen, verplicht premies, accijns, BTW, enz.) maar er is nog niemand die mij overtuigd heeft van de voordelen.

  Andre [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Paul Martens [16]:

  Laat mij vrij, laat mij kiezen voor welke diensten ik wil betalen, laat mij niet gedwongen betalen voor de moorden in Irak, laat mij niet gedwongen meebetalen voor een stelletje uitvreters in Nederland en in Europa.”

  Ieder mens heeft het intrinsieke recht op zijn eigen leven en dus ook op hetgeen hij voortbrengt. Er kan geen sprake zijn van iemand die jou die rechten laat want die heb je al !!

  Zou Civil Servant a.k.a. De Civiele Diendert, die niet dient maar zijn wil oplegt aan degenen van wie hij het geld afpakt, dit al gezien hebben ?

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/upb/

  Paul Martens [18] reageerde op deze reactie.

 12. @Andre [17]: Heb ik die rechten al? Ik vind van wel, maar toch zie ik al heel wat rechten afgepakt. Of minstens beperkt, want ik mag doen wat ik wil, mits binnen door anderen opgestelde en opgedrongen regels. Ik “mag” zoveel niet meer: dingen die voor mijn tijd al bepekt werden en dingen die pas geleden beperkingen opwierpen, zoals roken in een café of restaurant. Vandaar mijn woordgebruik “laat mij”. Ik mocht een jaar geleden nog roken in de kroeg, nu niet meer, dus “laat mij” wél roken in de kroeg! “Laat mij” dat recht behouden. Meer als “blijf af van mijn rechten”.
  Niet dus, tegenwoordig.

  Ik hoop dat “onze” Burgerlijke Serviceverlener dit (en meer) van Molyneux opsteekt. Maar ja: open mind, indoctrinatie, conditionering, vastgeroeste ideologieën en zo…

  Andre [19] reageerde op deze reactie.

 13. @Paul Martens [18]:

  Het wordt nog veel erger met de regels en wetten. Een keer komt de tijd dat de mest de draaiende ventilator ontmoet. En ik verzeker je dat mensen als Hirsch Ballin er slechter vanaf komen dan de paar schrammen die deze kluns opliep afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse uitje van het vechkabinet Bakellende de 4e.

  Ik vraag me serieus af hoeveel zin het heeft om te communiceren met een figuur als de Civiele Serpent. Hij geeft keer op keer aan dat hij het allemaal prima vindt. Óf hij heeft een diepe minachting voor degenen op wiens zak hij teert en is trolmatig bezig om hier de zaak te verzieken en wat te lamballen, óf hij komt hier omdat hij ergens wel weet dat hij moreel gezien gigantisch fout zit.

  Ik houd het op het eerste; wat mij betreft dienen dergelijke criminelen ter verantwoording geroepen te worden. Crimineel zijn is een keuze; hij hoeft geen andere mensen te benadelen en al helemaal niet met de kennis van vrijspreker.nl

  Paul Martens [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Civil Servant [11]:
  “ga emigreren en je hebt geen last meer van de Nederlandse overheid.”
  “Ja, in in de kern is het simpel. Bevalt deze overrheid je niet, dan vertrek je naar een andere.”

  Schokkend, deze laffe dooddoeners ! De Nederlandse overheid kost de burgers kapitalen, mogen ze daar aub af en toe wat goeds van verwachten en kritiek leveren als ze er alleen maar een puinhoop van maken?? Sinds wanneer is het slikken of vertrekken; hoe zit het dan met de verantwoordelijkheden van die overheid?? Bovendien hebben onze ouders gevochten voor dit land, moeten wij dat dan maar zonder slag of stoot laten verkloten door een stel arrogante, incompetente en ijdele beroepspolitici??

  Ook “civil servant” (laat dat “servant” maar weg want de meeste ambtenaren in NL zijn zuivere parasieten) valt in deze categorie, de kritische mensen zouden maar moeten vertrekken? Dat zou de overheid wel uitkomen, hoe meer laffe ja-knikkers hoe makkelijker je het volk kan uitmelken en bestelen he??

  Te walgelijk voor woorden deze figuur; helemaal gezien deze meest waardeloze regering van volksverlakkers en oplichters die NL ooit heeft gehad!!

Comments are closed.