Nadat ik als ondernemer ooit geconfronteerd werd met een 30 pagina's groot boekwerk met belachelijke vragen van de hoofdzakelijk door socialisten verprutste gemeente om een stuk bouwgrond te mogen kopen, vroeg ik mij af waarom er geen alternatieve gemeente was als concurrende aanbieder voor dezelfde grond. Dat heeft er toe geleid dat ik een anarcho-kapitalist ben geworden.
Fox is het zaakje flink aan het opstoken in de VS. Er gaan ook geruchten over een bankholiday daar aan het eind van deze maand naar Argentijns voorbeeld.
Het tweepartijenstelsel in de VS is inderdaad failliet omdat beide huidige partijen ingekapseld door de bancaire elite.
Meer diversiteit daarin zorgt dat het politieke systeem van bovenaf moeilijker te managen is of – zoals in NL dreigt- onbestuurbaar wordt. Minder centrale controle en macht dus!
Dat lijkt mij een goede zaak voor de individuele burger.
Andre [3] reageerde op deze reactie.
Ik hoor hem graag aan het woord. In The Obama Deception spreekt hij ook duidelijke taal.
Ik was zijn naam vergeten en dat is dankzij dit artikel weer opgehelderd, waarvoor dank.
Een 3de grote partij zou inderdaad een stap in de goede richting zijn, mits die partij beter is dan de 2 andere natuurlijk.
Andre [3] reageerde op deze reactie.
@GB [1]:
@surfer [2]:
We zullen zien hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen. De te overwinnen krachten voor een derde partij lijken me nogal groot. Wat niet wegneemt dat waar er een wil is, een weg is.
Kun je je dit voorstellen dat op Fox news openlijk wordt gesproken over een ‘overthrow of the government’, over een opbreken van het land, over een tweede amerikaanse revolutie?
Kijk bv op youtube naar ‘crowd explodes when arlen specter’ om een idee te krijgen van de mood in the country.
Erg interessant is die keuze voor de benaming tea parties. De laatste keer dat de Amerikanen massaal aan de thee gingen deden ze dat om heel andere redenen dan Job Cohen dat pleegt te doen.
Eigenlijk is het een voor de hand liggende keuze om Amerika af te schaffen aangezien dit een probaat middel is om van de dollar en dus de internationale schuldenberg af te komen. En van het imperium.
Volgens de laatste berichten gaan de Amerikanen zelfs hun dreamliner niet meer in de lucht krijgen.
Ik heb het al vaker aangehaald: de EU-commissie streefde er eind jaren 90 al naar dat de EU het meest competatieve blok ter wereld zou moeten worden in 2010. Dat doel gaat glansrijk gehaald worden. Volgend jaar gaat de situatie van voor 1914 hersteld worden, Europa wordt weer onbetwist nummer 1 in de wereld. Ik denk dat ik maar een hoge hoed ga kopen ten einde de Victoriaan uit te kunnen gaan hangen 😉
En nog iets anders: het libertarisme maakt geen schijn van kans om via reguliere verkiezingen ‘aan de macht te komen’. Echter het is heel wel denkbaar dat na een systeemcrash (zoals die er nu aan zit te komen in de VS) er een libertarisch systeem ingevoerd gaat worden.
belastingbetaler [5] reageerde op deze reactie.
@Ron Paul Fan [4]:
Kan het wel met je eens zijn. Als de VS ‘vallen’, dan is er een goede kans dat een aantal staten (voor zover die er nog echt zijn in een libertarisch systeem) het libertarisme invoeren.
Ik denk alleen dat Europa dan niet lang de onbetwiste nummer 1 zal zijn. De toekomstige libertarische staten, zullen m.i. zo enorm veel succesvoller zijn dan het socialistische Europa, dat ze die nummer 1 positie zo her-/veroverd hebben.
En laten we als libertariers hopen dat goede voorbeelden doen volgen! Ik houd het in ieder geval zeer goed in de gaten. Ik ben meteen weg hier uit Europa als er ergens een libertarische ‘staat’ is te vinden.
Ron Paul Fan [6] reageerde op deze reactie.
@belastingbetaler [5]:
“Ik denk alleen dat Europa dan niet lang de onbetwiste nummer 1 zal zijn. De toekomstige libertarische staten, zullen m.i. zo enorm veel succesvoller zijn dan het socialistische Europa, dat ze die nummer 1 positie zo her-/veroverd hebben.”
De prestaties van een geografische entiteit/land/staat wordt in allereerste plaats bepaald door de kwaliteit van haar bevolking en pas in de tweede plaats door het politieke systeem, even extreme situaties zoals het bolshevisme buiten beschouwing latend. Zelfs een sociaal democratisch Europa zoals we het nu hebben zal het altijd fluitend winnen van de rest en altijd top dog blijven. Amerika was slechts omhoog gevallen omdat ze samen met hun Sovjet-vriendjes Europa naar de Filistijnen konden helpen. De Sovjet-Unie is in elkaar geduveld en opgesplitst. Amerika gaat precies hetzelfde overkomen, zie Gerald Celente. Met als tamelijk vervelend bijverschijnsel dat de verschillende groepen aldaar elkaar waarschijnlijk de hersens gaan inslaan. Wij hebben nu alle kaarten in handen: een redelijk in tact financieel systeem, een wereldmunt in aankomst, een stevige industrie (Europa verdeelt de auto-markt alleen nog met Japan), we hebben meer dan 50% van de commercieele ruimtevaart in handen, we hebben verreweg de beste infrastructuur en openbaar vervoer systeem, met de BRD en NL hebben we de 1ste en 5de exporteur ter wereld. En als aanstonds de dollar in elkaar klapt zijn we verreweg het rijkste blok. Gaat U maar naar een libetarische staat en stuurt U maar een kaartje naar de vrijspreker en wens U veel geluk. Ik blijf lekker thuis in mijn vaderland en lees het allemaal wel in de krant.
Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.
belastingbetaler [8] reageerde op deze reactie.
@Ron Paul Fan [6]:
Je berekening zal wel kloppen.
En het is inderdaad juist, dat Amerika dank zij de Sovjet-Communisten kon verdienen aan de oorlogen in Europa, waardoor Duitsland uiteindelijk twee Wereldoorlogen verloor.
Er is echter één onvoorspelbare randvoorwaarde, die ik hier zou willen noemen: “The containment of the clash of civilisations”.
Het is niet zeker, dat Europa niet in een strijd tussen culturen verwikkeld raakt.
Lees “The Red Symfony” over de verhoren van Chr. Rakovsky:
http://www.savethemales.ca/000275.html
“HISTORY OF THE GREAT AMERICAN FORTUNES” door Gustav Myers:
http://yamaguchy.netfirms.com/7897401/myers/myers_index.html
@Ron Paul Fan [6]:
Ik bedoelde ook eigenlijk niet te zeggen dat een politiek systeem direkt de prestaties bepaalt. Laat ik het zo zeggen. Ik denk dat een libertarisch systeem (door de econ. en pers. vrijheid) de grootste talenten zal aantrekken en voortbrengen en daardoor op de lange termijn dus ook superieure prestaties zal leveren.
Laat Europa er nu dan relatief minder slecht voorstaan. Met de massa immigratie van kanslozen zie ik de toekomst van Europa niet rooskleurig tegemoet. De sociale staat is nu al zo goed als onbetaalbaar en zal i.c.m. een depressie leiden tot een bankroet van Europese landen.
De Europese banken staan er overigens nog slechter voor dan de Amerikaanse. En dat de ECB de geldpers nog niet zo extreem heeft draaien als de FED wil niet zeggen dat dat niet op korte termijn gaat gebeuren (gelukkig steken de Duitsers daar voorlopig een stokje voor). De Euro een wereldmunt in aankomst is mij dan ook veels te voorbarig. Als de dollar klapt, zijn ook wij straatarm. NL en Europa hebben enorm veel posities in de VS in dollars. Onze pensioentjes verdampen dan mooi mee met de dollar. Dan voorzie ik, aangezien ook de huizenmarkt zeepbel knapt en de spaarcentjes op gaan aan het redden van de verzorgingsstaat, ook hier grote sociale onrusten. Er loopt al een politicus rond die een zondebok heeft gevonden.
Ik denk dat als alle rookwolken van de ellende die ons (en de VS) nog te wachten staat, is opgetrokken, ik toch maar naar dat wie weet wel ontstane libertarische heilland vertrek. Stuur ik u en alle vrijsprekers een kaartje 😉
“Ik bedoelde ook eigenlijk niet te zeggen dat een politiek systeem direkt de prestaties bepaalt. Laat ik het zo zeggen. Ik denk dat een libertarisch systeem (door de econ. en pers. vrijheid) de grootste talenten zal aantrekken en voortbrengen en daardoor op de lange termijn dus ook superieure prestaties zal leveren.”
Klopt.
“Laat Europa er nu dan relatief minder slecht voorstaan. Met de massa immigratie van kanslozen zie ik de toekomst van Europa niet rooskleurig tegemoet. De sociale staat is nu al zo goed als onbetaalbaar en zal i.c.m. een depressie leiden tot een bankroet van Europese landen.”
Klopt ook allemaal. Ik wilde alleen maar zeggen dat Europa er RELATIEF minder slecht voorstaat en dat we relatief als winnaar uit de komende convulcies tevoorschijn zullen komen. Maar we gaan omlaag, dat staat voor mij buiten kijf. De anderen, Amerika voorop, gaan echter veel harder achteruit. China (= Italy with nukes) ligt nog te veel op achterstand.
“De Europese banken staan er overigens nog slechter voor dan de Amerikaanse.”
Is dat zo?
“Als de dollar klapt, zijn ook wij straatarm. NL en Europa hebben enorm veel posities in de VS in dollars. Onze pensioentjes verdampen dan mooi mee met de dollar.”
Zijn we niet, we zijn een concurrent kwijt en krijgen alle touwtjes in handen. Onze financieele posities in de VS zijn we inderdaad kwijt (vooral in NL dat altijd al veel te veel op de VS georienteerd was) maar dat is niet het einde van de wereld. We moeten gewoon de broekriem aanhalen. Ondertussen zullen in de VS tent cities gaan verrijzen. 10% leeft al van de gaarkeukens en 30% is ‘onder water’ met zijn hypotheek. Niets van dat alles hier in Europa.
“Ik denk dat als alle rookwolken van de ellende die ons (en de VS) nog te wachten staat, is opgetrokken, ik toch maar naar dat wie weet wel ontstane libertarische heilland vertrek.”
Ik geloof niet in heilsstaten, zelfs geen libertarische. Nederland komt nog steeds heel aardig in de buurt van een leefbaar landje te zijn. Bovendien wonen je familie en vrienden er dus waarom zou je verkassen voor een paar mona-toetjes of iPhones meer. Laat maar.
Comments are closed.