Belasting_sparen_MietWerkenDeze staatssecretaris van belastingen verklaarde onlangs dat “wij” te veel belasting moesten betalen OMDAT anderen hun spaargeld niet opgegeven hebben.

Nu is er vandaag een “anonieme” telefoonlijn geopend, via welke je anoniem informatie bij de belastingen kunt vragen over wat je in jouw toestand het beste kunt doen.

Ik neem aan dat een anonieme lijn, een lijn is waar de ontvanger het nummer van de beller niet kan lezen!!!
Maar toch vraag ik me af of de “Adviseur” die uw telefoontje ontvangt wel voldoende objectief is en voldoende in uw belang adviseert. Of dat hij de belangen van zijn baas vooropstelt.
 
Maar het meest vraag ik me af of u al geld teruggekregen heeft. Want in het bericht over deze “anonieme” lijn staat:
“Alleen al dit jaar is een half miljard aan zwart spaargeld gemeld, meer dan in de drie jaar daarvoor bij elkaar.”
Dat is dan toch al de moeite waard om eerlijk terug te geven?

Het NOS bericht kunt u hier vinden.

14 REACTIES

 1. Ik moet bij betalen!!!! Heb je net een huis gekocht en gaan samenwonen. Werk je je de pleuris, ben je ook nog eens maatschappelijk actief, krijg je een aanslag!!!

 2. Daar trappen wij niet in, Kees!
  Dit is niets anders dan een doodordinaire valstrik.
  De verstandige burger weet al lang, dat jouw werkgever, c.q. de overheid (en jij dus ook) voor 100% onbetrouwbaar is.
  Dat tonen wij hier dagelijks aan.

  @Gerard [1]:
  Kees zegt, dat jij moet inkeren. Maar waarom zeg je hem niet, dat hij moet uitkeren?

 3. Wij zien ook nooit iets terug van die enorme boetes die Smit-Kroes uitdeelt ‘in het belang van de consument’. De dooddoener zal wel weer zijn dat er anders nog hogere belastingen zouden moeten worden gestolen.

 4. Een parlementsbesluit is ion een democratie toch gewoon heilig? s Anders moeten de politieke partijen in meeerderheid de Jager terugfluiten dacht ik. Of de boze burgers werven leden voor een “betere politieke partij” van hun keuze. En protesteren mag ook nog. Maar daaraan heeft de Jager geen boodschap bij deze medeburgers die ONS DUS NOG MEER belasting deden betalen. Een beetje met de voetjes op de paradijselijke bodem blijven geachte libertarIërs!
  PS: ik betaal in Nederland EN in Frankrijk belasting… Maar niet over hetzelfde. Dat heeft Bruyssel GOED voor ons geregeld. Hoera dus

  Leon Speetjens

 5. Nog even en dan dan ze bij ons allemaal uitgeplukt vanwege de recessie.

  Jan Kees bedankt voor je medewerking, en trouwens waar heb je zelf je geld ook alweer staan ?

 6. Ik heb nooit begrepen waarom men geld naar het buitenland brengt.

  Koop een paar van die plastic tonnen, graaf ze in in je kruipruimte en naar gelang de omstandigheden doe je een contante storting of opname.

  Armin [8] reageerde op deze reactie.

 7. Het argument dat ik teveel betaal omdat mijn buurmand te weinig betaal vind ik moreel abject en is historisch onjuist gebleken.

  Moreel abject omdat het gebaseerd op negatieve afgunst is. Ik gun mijn buurmand zijn ‘ontduiking’ of ontwijking. Ik kijk hoogstens bewonderend en wellicht wat afgunstig in positieve zin toe dat het mij niet lukt. Maar nooit, zal ik hem of haar aangeven!

  Historisch onjuist, omdat nog nooit bij oplopende inkomsren de staat beslott d ebelastingen te verlagen. Wél gaan ze dan cadeautjes uitdelen, maar belastingen verlagen niet.

 8. En als de overheid de lasten tenslotte verlaagd is dat vaak nog tijdellijk ook, want dan worden regelingen te populair om te handhaven en worden ze afgeschaft. Tijdellijke verhogingen daarentegen kunnen zonder moeite tot in lengte van dagen bestaan ( kwartje van kok)..

  Het grote probleem van de overheid is dat het wat intelligentie betreft op hetzelfde nivo zit als een neefje van mij. Die denkt ook nog steeds dat mama haar geld uit de muur haalt en dat daar niet voor gewerkt wordt.

  Nou voor de overheid zijn wij de muur. Hoog tijd voor een bordje buiten werking!!

  R. Hartman (NI) [10] reageerde op deze reactie.
  Sen Huwa [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Armin [8]:

  Inflatie is alleen een probleem als je geen stromende inkomsten hebt.

  Voor het kunnen rijden in een auto of wonen in een huis hoeft het geen probleem te zijn om wat contanten te hebben.
  Probleem van veel mensen is dat ze spullen op hun naam c.q. het ‘eigendomscertificaat’ willen vasthouden. Ik alleen de sleutels en het gebruik.

 10. @flap [9]:

  Mag ik de grootste tijdelijke maatregel weer in herinnering brengen: de omzetbelasting.

  Deze werd ingevoerd als tijdelijke maatregel om de crisis van eind jaren twintig tegen te gaan.

  Deze tijdelijke maatregel is nooit opgeheven. Niet zo vreemd want deze brengt jaarlijks thans bijna 50 miljard euro op. Dat is meer dan de inkomstenbelasting!

Comments are closed.