Week35And the winning economic solution is: more cops!
Om de economie te stimuleren heeft de regering van de VS geld gedrukt ten laste van de staatsschuld. En wat wordt er van dit geld gekocht? Meer agenten! Economisch herstel wordt gezocht door meer ambtenaren en vooral agenten aan te stellen want die doen immers ook boodschappen. Wanneer het economisch minder gaat, lopen werkzoekenden blind in de open armen van de staat. OK, dan hebben we meer consumerende ambtenaren. Maar wat PRODUCEREN deze ambtenaren? Wat voegen zij toe aan de samenleving? Agenten maken geen brood, geen betaalbare huizen, geen kleding, geen kunst, geen auto’s. Van meer boetes, controles, taser-slachtoffers en gevangenissen wordt een economie en zeker een samenleving echt niet beter. Het is een oud economisch inzicht: je kunt jezelf niet uit een crisis consumeren, je moet jezelf uit een crisis produceren.

Ook in Nederland
De Nederlandse landmacht kan ook nog wel een paar schietgrage medewerkers gebruiken en heeft er geen problemen mee om te werven met extreme en bloederige schietspellen. Kun jij je missie vervullen door iedereen overhoop te schieten, dan hoor je bij ons. Grijp je kans om met steun van de regering je laatste stukje moraal en gezond verstand aan flarden te schieten met spelletjes van de landmacht. Als je het goed doet, mag je het misschien wel in het echt doen. Spelletjes voor vredesmissies zoals het virtueel bouwen van een school of het ontwerpen van een irrigatiesysteem, zijn niet aanwezig.

Miljardendans om de kilometerheffing
Tientallen bedrijven uit binnen- en buitenland staan te trappelen om mee te doen aan de ontwikkeling van het systeem voor de kilometerheffing, dat zeer waarschijnlijk in Nederland komt, zo meldt de Telegraaf. 3.600.000.000 euro wil de overheid besteden aan een systeem dat de automobilist zijn laatste stukje privacy ontneemt. Geld is geen probleem en blijkbaar zijn er ook genoeg bedrijven die aan dit vrijheid-berovende beleid willen verdienen. File-bestrijden is toch maatschappelijk verantwoord? Ik durf echter te wedden, dat wanneer we allemaal zo’n privacy-schendend kastje in onze auto hebben, de files geen meter korter zullen zijn. Ergens vermoed ik dat het daar ultimo ook niet om gaat.

VS financieren Taliban
Snapt u het nog? De VS vecht tegen de Taliban in Afghanistan maar betaalt deze tegelijk. De politici vertellen ons dat we daar vrede en democratie brengen maar in werkelijkheid worden de tegenstanders van deze Westerse democratie net zo hard geholpen als bestreden. Met name wanneer het gaat om het aanleggen van pijpleidingen, is het Westen gul om de Taliban financieel tevreden te houden. Pijpleidingen zijn belangrijker dan democratie. Geachte belastingbetaler, hierbij een aanslag van 1000 euro om vrede te stichten in Afghanistan. Bijgaand treft u de tweede aanslag van 1000 euro aan om de vijand in stand te houden. U kunt in termijnen betalen.

Bezint eer gij begint
Ondanks verzet van velen i.v.m. de nadelige milieu-effecten van spaarlampen, zette de politiek in 2007 een algeheel verbod van gloeilampen door. Als de spaarlamp kapot valt, kun je beter de gemeente bellen dan zelf de boel opruimen vanwege de ernstige gezondheidsrisico’s. Nu schijnt dat deze lampen nog veel meer nadelen hebben. Wellicht daarom hebben CDA en D66 spijt van het gloeilampverbod.  Ze vinden het nu ‘een vrij onzinnige maatregel‘. Maar aan de politici kan het uiteraard niet liggen. Zij voelen zich namelijk bedrogen door de industrie!

De helft van OV-verkoopautomaten in Amsterdam dagelijks kapot
De OV-verkoopautomaten in Amsterdam zijn van inferieure kwaliteit. Dat belooft wat voor het rekeningrijden. Hopelijk hoeven we straks niet elke maand de incasso van de overheid op detail na te pluizen op spook-ritten naar Oudehaske en Tytsjerksteradiel. Gelukkig hebben we toch niets te doen. Trouwens: uw afgelegde route met het openbaar vervoer wordt zeven jaar opgeslagen. Om de dienstverlening te verbeteren.

Belastingbetalers in opstand: Going John Galt
Er zijn mensen die productief zijn en er zijn mensen die leven van de productiviteit van anderen. Wanneer de productieven dit zat zijn, kunnen ze gaan staken. Dan stort het hele systeem van de meelifters en bloedzuigers in. Erdebe plaatste hierover een tot nadenken prikkelend stukje op zijn/haar weblog.

Sen Huwa

4 REACTIES

Comments are closed.