Boek_ATLAS_IN_STAKING_voorpaginaAl eerder zijn we blij gemaakt met berichten dat de film van Atles Shrugged nu zou gaan verschijnen. Tot nu toe is de verwezenlijking echter uitgebleven. Maar de informatie die we vandaag van JJ ontvingen, deed de hoop weer oplaaien. Zou het nu waar worden? 
 
Update verfilming van Ayn Rand’s Atlas Shrugged

Al tientallen jaren doen de geruchten de ronde dat het onverfilmbaar geachte boek “Atlas Shrugged” van Ayn Rand (Atlas in staking) toch op het witte doek zal verschijnen. Nu er dankzij computers en special effecten niets meer onmogelijk lijkt, is nu alleen nog de grote vraag wie zich wil wagen aan dit enorme boek van 1400 pagina’s.

 Het was al bekent dat de filmrechten in handen waren van Lionsgate, dat John Aglialoro samen met Howard en Karen Baldwin de productie in handen hebben en Randall Wallace en James V. Hart het boek gaan vertalen naar een filmscript.

Wallace weet wel hoe je een knap verhaaltje in elkaar pent, want Brave Heart en Pearl Harbor komen ook uit zijn typemachine vandaan.

James V. Hart kennen we vooral van Lara Croft, Dracula en Hook.

De zware klus om alle visuele effecten te realiseren is in handen van William Powloski. Die weet wel hoe je zo iets moet aanpakken, want al eerder deed hij War of the Worlds, Batman Returns en Stargate.

 Jarenlang werd er heftig gediscuteerd over de vraag of de film nu in 1,2 of 3 delen op het doek zou komen, maar ook die kogel is nu door de kerk. Het zal namelijk als mini serie worden uitgebracht voor kabel exploitant Epic

 Nu rest nog de vraag wie Dagny en James Taggard, John Galt en al die andere karakters uit het boek gaan spelen?

Brad Pitt en Angelina Jolie waren de eersten die interesse toonden, daarna Julia Roberts, maar nu heeft Charlize Theron zich gemeld voor de hoofdrol van Dagny Taggard.

Andere acteurs zij n nog niet bekend, maar die zullen wellicht spoedig komen

 Meer info op IMDB http://www.imdb.com/title/tt0480239/fullcredits#cast  

 Ingezonden door J.J.

 Uit deze link blijkt ook dat David Kelley er bij betrokken is.  Dat geeft een beetje geruststelling dat er niet te veel met de filosofische inhoud geknoeid zal worden.

Een andere link vonden we nog op:
http://www.riskybusinessblog.com/2009/03/with-atlas-shrugged-hollywood-may-have-its-first-antibailout-movie.html

1 REACTIE

Comments are closed.