Person_Wilders4In een eerste reactie zou je zeggen op de uitspraak van Wilders,  dat hij niet genoeg capabele mensen kan vinden om mee te doen aan de gemeenteraad verkiezingen , dat is toch een vernedering voor alle mensen die achter hem staan. In feite is dat ook zo , maar het is ook onmogelijk om  capabele mensen in een gemeenteraad te krijgen , niet alleen voor Wilders , maar ook voor “alle “ politieke partijen in ons land.
 
 Ieder persoon die een redelijke positie in de maatschappij heeft gaat nooit in een gemeenteraad zitten. De betaling voor het werk wat je moet doen is belabberd , en daarom zie je veel mensen die afgekeurd ,werkeloos of gestrande ondernemers zijn , die dit soort baantjes als aanvulling op hun inkomsten moeten gebruiken . 

Het is een hondenbaan en wordt slecht betaald , maar er worden geen al te hoge eisen aan raadsleden gesteld , gewoon doordat alle politieke partijen het zelfde probleem hebben ,  ze kunnen geen capabele mensen krijgen. Daarom moet je begrip voor Wilders hebben , die zit met een achterban die opgefokt is door zijn ophitsende uitspraken , die hij uiteindelijk ook niet uit zal kunnen voeren. Wij leven in een democratie en soms krijg je de indruk dat Wilders daar niet in past. Vervelend voor de mensen die nu niet capabel geacht worden door Wilders, maar Wilders heeft gelijk.  

Ingezonden door Reiny

41 REACTIES

 1. ik heb zelf in maart een gesprek gehad met de heer S.Fritsma betreffende de aanstaande gemeente raadsverkiezingen in maart 2010
  na het gesprek kreeg ik ook een week later per mail een afwijzing zonder reden.

  ik ben 40 jaar ondernemer in den haag geen strafblad en heb kennes van de problemen in den haag .

  ik vraag me wel af welke mensen er dan volgens wilders geschikt zijn voor gemeente raad van de PVV

  ik wacht wel af

  Albert S. [4] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [41] reageerde op deze reactie.

 2. Dan liever het volledig te vertrouwen bedrijfsleven:De Duitse discounter Lidl moet opnieuw een boete betalen voor een spionageschandaal. Na een eerdere boete van 1,5 miljoen euro voor het inschakelen van privédetectives om werknemers te bespioneren, krijgt het bedrijf nu een boete van 36.000 euro opgelegd voor het misbruiken van persoonlijke gegevens van personeelsleden.

  Minstens vier Lidl-filialen zouden betrokken zijn in de zaak, waarbij zonder medeweten van de medewerkers gegevens over hun gezondheidstoestand verzameld werden. Lidl zou naar eigen zeggen de boete aanvaarden.

  Het zal je baas maar zijn…

  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 3. Ik ken veel hele goede Gemeenteraadsleden bij div. partijen, en ja er zijn ook minder goede bij.
  Maar Verdonk e.a gaan wel gewoon door en vinden wel mensen,en zouden dat allemaal slechte zijn ineens?
  Wilder is gewoon bang en laf , loopt weg voor de feiten laat zijn achterban in de kou staan.
  Nu lachen de andere partijen, fijn lekker 4 jaar zonder PVVers in de raad denken ze,ober doe mij een rondje !
  Wilders verliest aanhang zo en dat is zijn verdiende loon dan, hij moet er gewoon zijn lokaal nu het kan en niet wegvluchten.

 4. @leen schmitz [1]: Leen, waarom solliciteer je niet bij TON en Rita Verdonk, want die wil wel in alle gemeenten vertegenwoordigd zijn?

  De meeste standpunten komen overeen met het Klassiek-Liberalisme.

 5. neem nu Venlo daar heeft de halve stad op hem gestemd, en die stad , zijn stad ,laat hij 4 jaar over aan de concurrentie, ik vind het ongeloofwaardig allemaal.

 6. Wilders is van alles maar je kunt de man moeilijk dom noemen. Die ziet van afstand al een debakel als destijds de LPF op hem afkomen.

  Wilders wil gewoon graag de touwtjes in handen houden, ja en daar past overal in de gemeenteraad niet bij. Je kunt maar zoveel mensen vinden die ja en amen knikken als jij wat zegt. En helemaal in de politiek zagen ze je zo de poten onder je stoel vandaan.

  Rothschild [10] reageerde op deze reactie.

 7. Dat Wilders moeilijk capabele mensen kan vinden is begrijpelijk. Je moet bereid zijn een verdere maatschappelijke carriere op te offeren in deze door links gedachtegoed gekaapte samenleving. Denk maar niet dat je nog gemakkelijk een hogere baan kunt krijgen bij een grote corporatie of bij semi overheidsinstellingen na een PVV avontuur.
  Tel daarbij eventuele bedreigingen uit de extreemlinkse of islamitische hoek en je begrijpt waarom de gemiddelde burger (vooral met verantwoording over een gezin) het risico te groot vindt.

  Niet dat dit een ramp is trouwens. Te snel willen groeien houd en groot risico in en opportunistische baantjesjagers houd je nu uit je partij.
  Verstandig van Wilders. Vanuit de landelijke politiek kun je bv als begin de hele provinciale laag wegsnijden.

  slurf [9] reageerde op deze reactie.

 8. @GB [8]:

  Helemaal mee eens. Ik ben niet zo’n fan van de meeste van zijn standpunten, maar Wilders staat wel voor een kleine overheid. En dat kan ik dan weer alleen maar toejuichen.

  Vanuit de lokale politiek kun je wat dat betreft toch weinig uitrichten. Met zijn huidige/nieuwe doel (eerst de provinciale verk. winnen en dan de 2e Kamer verk. winnen), zou hij in ieder geval meer moeten kunnen bereiken (met een hoop mitsen en maren natuurlijk) qua wetgeving en afslanking van de overheid.

  Vind t vanuit zijn standpunt bekeken wel heel verstandig allemaal… Maar of de kiezers er ook zo over denken?

 9. @flap [7]:

  Doordat Wilders nu geen geschikte kandidaten kan vinden, geeft hij een duidelijk signaal uit naar de toekomst…

  Mocht Wilders bij nieuwe verkiezingen veel partijgenoten krijgen, dan kan hij nog altijd wijzen dat het niet ZIJN schuld is dat het flopt, omdat hij geen geschikte kandidaten kon vinden…mocht hij de controle verliezen.

  Hij kan dan nog altijd zeggen van, ZIE JE WEL!
  En dan had ik volgens Groenlinks & co toen mee moeten dan aan de lokale verkiezingen…Voortschrijdend inzicht…

  Hij weet donders goed dat hij controle verliest bij uitbreidingen. Met uitbreidingen neemt de kans op blunders toe en dat is voer voor de slinkse linkse kerk.

 10. Gewoon raadsleden beter betalen , dan komen er ook meer mensen die voor hun taak berekend zijn. Nu kunnen ze alleen in de raad komen als ze lid van een politieke partij zijn , en de partij bepaald wie er op de kieslijst komt te staan. Je stemt dus op een partij en niet op de persoon !! Ook al lijkt dat zo , het is niet zo. De stemmen gaan eerst naar de mensen die het hoogst op de lijst staan.
  Een enkele keer komt het voor dat je door het grote aantal stemmen wat een persoon krijgt in de raad komt. Maar dat gebeurd zelden.

  beek [13] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.

 11. Volgens mij is het probleem dat Wilders geen kandidaten kan vinden binnen een fatsoenlijke termijn.

  Los van het gedachtengoed van Wilders, vind ik het van wijsheid getuigen dat hij deze ronde overslaat.

 12. @reiny [11]:

  Ik neem aan dat de belastingbetaler zijn gemeenteraad beter gaat betalen?
  Is Reiny hier kennelijk voorstander van belastingheffing ten bate van de bestuurders.
  Is belasting dus soms wel diefstal, soms geen diefstal, of soms geoorloofde ‘diefstal’.

  (Voor de lezer: Reiny schijnt een libertarier te zijn. Dat soort roept regelmatig dat elke belasting diefstal is. Het is vooral op deze grond dat zij politici en ambtenaren voortdurend en bij voorbaat reeds, belasteren)

 13. @reiny [11]: “Gewoon raadsleden beter betalen”
  Nee hoor, gewoon de raadsleden naar huis sturen en echt werk laten doen, bij mensen die daartoe vrijwillig een contract met hen aangaan.

  Beter betalen lokt alleen maar nog criminelere types, zoals de Balkenbende en de tweede kamer duidelijk etaleren. Neem alleen al kereltje Pechtold, die van lokaal onderdrukkend en frauderend Leids raadslid promoveerde naar een beter betaalde, zakkenvullende, landelijk onderdukkende voorstander van een politiestaat: iedereen in een centrale database, met vingerafdrukken, iris-scans, dna en wat al niet meer zij.

  Ergens heb je iets nog niet helemaal goed begrepen, Reiny…
  Overigens, trek je van de huistrol niets aan, die denktmeent dat iedereen die hier reageert (of wel eens iets instuurt) een libertariër is, onderwijl zelf het bewijs van het tegendeel leverend.

  kansloze libertarier [16] reageerde op deze reactie.
  beek [17] reageerde op deze reactie.

 14. Wilders geeft veel te vroeg op. De kandidatenlijsten hoeven nog lang niet ingeleverd te worden.

  Aan de ene kant heeft Wilders gelijk dat hij geen LPF-achtige toestanden wil. Aan de andere kant toont Wilders zich weer alleenheerser, hij wil kennelijk niet dat er anderen onafhankelijk van hemzelf kunnen gaan optreden. Gemeenteraadsleden zijn immers veel moeilijker te controleren en te disciplineren dan de eigen fractieleden in de Tweede Kamer.

  Wilders laat wel een kans liggen. Zoals bekend wordt een flink deel van de subsidies en een flink deel van het allochtonen/integratiebeleid op gemeentelijk niveau vormgegeven. De PVV probeert daar geeneens verandering in te brengen. Ze wekken steeds meer de indruk ook helemaal geen oplossing te willen vinden maar liever hopen op een verergering van de problemen zodat de Heilige Geert zich als Verlosser kan opwerpen.

 15. @R. Hartman (NI) [14]:

  Net zoals vroeger zou de taak van volksvertegenwoordiger onbezoldigd moeten zijn, een erefunctie. Uiteraard moet volksvertegenwoordiger dan geen volle baan meer zijn, er moet immers ook brood op de plank komen.

  Het is ook niet nodig om fulltime volksvertegenwoordiger te zijn als de overheid zich beperkt tot haar kerntaken. De agenda’s zouden dan een stuk dunner zijn.

  beek [18] reageerde op deze reactie.

 16. @beek [13]:
  Reiny schijnt een libertarier te zijn. Dat soort roept regelmatig dat elke belasting diefstal is. Het is vooral op deze grond dat zij politici en ambtenaren voortdurend en bij voorbaat reeds, belasteren) Mijn reactie ;

  Libertarier is geen soort , maar een mens die vrijheid in de breedste zin van het woord wil houden.
  Als ik commentaar geef over de geldverspillende overheid , waar veel mensen ook nog misbruik van maken , is dat een mening van mij waar ik achter sta. Dat wij belasting moeten betalen om deze maatschappij draaiende te houden kun je niet uitsluiten. Maar wel de overbodige belastingen en heffingen die men invoert doordat politici niet meer weten waar ze mee bezig zijn

  Prestige projecten , top salarissen , bonussen en alle geld wat ze uit geven aan milieu zaken die geen betrekking hebben op ons land , maar wereld belangen dienen. Ons land en de inwoners hebben het straks allemaal minder goed. Zorgsector , bejaardenzorg en ons sociale leven wordt gewoon afgezwakt om geld te investeren in datgene wat vaak als een hobby van enkele politici begint . Onze overheid moet het land en de bewoners dienen en een verantwoord beleid uitvoeren.
  En filantropische overvoeren met subsidie , daar baal ik van.

  En de raadsleden moeten gewoon door de overheid redelijk betaald worden , redenen ; vrijwilligers en idealisten hebben andere indealen . Ze zijn egoistisch met hun gesubsideerde hobby aan het uitvoeren . Een dierenpartij moet een onderdeel van het te voeren beleid zijn, maar geen zelfstandige politieke partij.

 17. Niet allen de PVV doet niet mee met de gemeeteraadsverkiezing wegens gebrek aan kwaliteit.Ook de SP wordt pas in een gemeente actief als ome Jan M. vind dat de kandidaten goed genoeg zijn.

 18. Verdonk heeft er geen problemen mee kennelijk,ze neemt daarbij wel het risico van uitval,bestaande partijen zullen het zeker makkelijker hebben op dit punt.
  Mijn punt is dat als je roept dat je een ander Nederland wil en je kunt scoren binnen de lokale besturen en goed scoren je dat met verzilveren, nu zeggen de kiezers :”hij is bang ,watje, doei!” en gaan en deur verder kijken.
  Heb ik gelijk zal de Hond dat meten en zakt Wilders in de peilingen, heb ik ongelijk meet de Hond dat ook.
  Dus even wachten wat de polls doen de komende maanden,dan weten we meer.
  ….en nu ga ik niet verder met save gepraat:” hij gaat zakken in de poll’s”

  flap [22] reageerde op deze reactie.

 19. @Anno Zijlstra [21]: O ik geloof gerust dat hij gaat zakken in de poll’s.. Gelukkig voor Wilders is het nog steeds bar en boos met van alles dus tegen de tijd dat de kudde hun nieuwe herders mogen uitzoeken zijn de schaapjes het al vergeten hoor…. En dat weet Wilders ook..

  Zou me trouwens ook niet eens verbazen als hij het nog kan uitleggen ook aan de kudde..

  Anno Zijlstra [23] reageerde op deze reactie.

 20. @Anno Zijlstra [23]: Venlo is iets te ver van Den Haag. Dat worden ongeleide projectielen.. Wilders bedankt ervoor dat zijn verhaal wordt doorkruist met gemeentebeleid wat in coalitieverband wordt uitgevoerd.

  In Brussel kunnen ze weinig kwaad, ze zijn nergens bij aangesloten
  en krijgen amper spreektijd, tel daarbij op dat europa toch niet leeft in Nederland en het slag volk wat daar namens Wilders zit en dan ach ja dan kun je als Wilders daar wel een gokje mee nemen.

  Maar dus niet in een gemeenteraad in Nederland. Daar mag je Wilders alleen vertegenwoordigen als hij zeker weet dat je precies doet wat hij zegt.

  Anno Zijlstra [25] reageerde op deze reactie.

 21. @flap [24]:

  Wilders zal zeker scoren op de grote thema’s als Islam, en de economie,maar het is wel jammer dat heel Nederland lokaal toegedekt had kunnen worden met een soort van PVV deken en dat hij dat toch niet heeft aangedurft en Verdonk daar niet voor wegloopten dus punten pakt die ze anders niet had gehad.
  Ik bekijk het als schaker, je zet stukken op het bord om de Koning van de ander te pakken te krijgen,en nu heeft Verdonk ineens de lopers van Wilders kunnen weghalen, is dat slim van hem ?

  flap [26] reageerde op deze reactie.

 22. @Anno Zijlstra [25]: Ja denk het wel. Verdonk is al zo goed als uitgespeeld…. En zij zal ook moeite hebben met goede mensen vinden. Staat tegenover dat Verdonk misschien makkelllijker is in een coalitie dan Wilders.

  En het gaat niet om de stukken.. Het gaat om de schaker achter de stukken.

 23. iemand stuurde me gisteren deze mail:

  Quote:
  rom M…..
  to Anno Zijlstra
  date 20 August 2009 13:12
  subject Wilders

  hide details 13:12 (22 hours ago)

  Beste Anno,

  Wat vindt jij ervan dat Wilders niet aan de Gemeenteraadsverkiezingen wil meedoen? Als ik zo de geluiden om mij heen hoor, gaat hem dat flink stemmen kosten.

  MBG

  Maarten

  ik schreef mailde dit terug:

  Maarten,

  De peilingen gaan dit uitwijzen ,ik denk dat kiezers niet van weglopers houden, hij geeft 4 jaar invloed weg op locaal niveau aan het CDA ,de PvdA en de VVD,nu het kan haakt hij bang af.

  groet,
  Anno

 24. @Rob ter Horst [28]:
  Goede doelen ,kerken , winst op beurs aandelen en nog enkele andere takken van “sport” zijn vrijgesteld van belasting , komen vaak in aanmerking voor subsidie en worden niet gecontroleerd .
  En het is een emotionele opluchting dat ik dat nu even onder de aandacht kan brengen.

Comments are closed.