Person_Wilders4In een eerste reactie zou je zeggen op de uitspraak van Wilders,  dat hij niet genoeg capabele mensen kan vinden om mee te doen aan de gemeenteraad verkiezingen , dat is toch een vernedering voor alle mensen die achter hem staan. In feite is dat ook zo , maar het is ook onmogelijk om  capabele mensen in een gemeenteraad te krijgen , niet alleen voor Wilders , maar ook voor “alle “ politieke partijen in ons land.
 
 Ieder persoon die een redelijke positie in de maatschappij heeft gaat nooit in een gemeenteraad zitten. De betaling voor het werk wat je moet doen is belabberd , en daarom zie je veel mensen die afgekeurd ,werkeloos of gestrande ondernemers zijn , die dit soort baantjes als aanvulling op hun inkomsten moeten gebruiken . 

Het is een hondenbaan en wordt slecht betaald , maar er worden geen al te hoge eisen aan raadsleden gesteld , gewoon doordat alle politieke partijen het zelfde probleem hebben ,  ze kunnen geen capabele mensen krijgen. Daarom moet je begrip voor Wilders hebben , die zit met een achterban die opgefokt is door zijn ophitsende uitspraken , die hij uiteindelijk ook niet uit zal kunnen voeren. Wij leven in een democratie en soms krijg je de indruk dat Wilders daar niet in past. Vervelend voor de mensen die nu niet capabel geacht worden door Wilders, maar Wilders heeft gelijk.  

Ingezonden door Reiny

41 REACTIES

 1. @Rob ter Horst [28]:

  Wat wil je nu zeggen Rob?

  Iedereen hier is van mening dat het bedrijfsleven een land niet kan regeren. Je voorbeelden illustreren dat alleen maar.

  Het probleem is dat het bedrijfsleven bij Den Haag op schoot zit, of andersom. Daardoor kunnen bedrijven hun geld en netwerk omzetten in voor hen gunstige wetgeving en subsidies.

  Bedrijven kunnen infrastructuren bouwen, medicijnen ontwikkelen etc. etc. Allemaal dingen die een land verder helpen. Maar als je bedrijven de kans geeft te regeren, iets wat je onvermijdelijk krijgt in een democratie zoals deze, dan gaat het mis.

  Rob ter Horst [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Rob ter Horst [32]: Dat zou ik niet weten. Maar het lijkt ook niet echt op elkaar he? een wapenfabrikant of een instantie die leeft van diefstal.

  De eerste kan zijn invloed aanwenden om zijn producten met korting of minder belastingen af te zetten.

  De tweede steelt van iedereen en geeft d.m.v. vage steeds veranderende regels willekeurig af en toe een beetje terug.

 3. @Overheidsslaaf [31]: Ik merk hier alleen maar een, deels terechte, aversie tegen de politiek, hoewel ik dat toch teveel zwart/wit denken vindt. De politiek moet ten dienste staan van de burger en het bedrijfsleven. Maar ook het bedrijfsleven moet ten dienste staan van de burger. Nu wordt de burger ook teveel gemangeld door het machtige bedrijfsleven. Hoe ziet men dat hier. Komt de burger inderdaad op de eerste plaats, of ziet het libertarisme dat anders…

  Spy-Nose [35] reageerde op deze reactie.

 4. @Rob ter Horst [34]:
  Beste Rob ter Horst,

  Hoe was je vakantie? Helemaal uitgerust?

  Wij hebben nog een oude afspraak over een eventuele lezing /discussie op de HU.

  Ik zou je willen verzoeken te mailen naar info@vrijspreker.nl of dat door kan gaan.

  Zou je eens willen nadenken over het onderwerp?

  In je eventuele reactie S.V.P. verwijzen naar Spy-Nose.

  Onze reactie kan even duren, want het is nog vakantietijd en we moeten het ook intern afstemmen.

  Graag zien we je antwoord tegemoet.

  Mvg, Spy-Nose
  R. Hartman (NI) [36] reageerde op deze reactie.

 5. @Anno Zijlstra [37]: De hele politiek is een grap. Alleen die van wilders is leuker. Hij doet het heel open.. Dit in tegenstelling tot de gevestigde orde. En dat zal hem nou een paar weken stemmen kosten, maar uiteindellijk levert het hem wel stemmen op.

 6. M.i. zijn de beste politici diegenen die er zitten tegen wil en dank, dus mensen die gevraagd worden en niet zichzelf opdringen of naar voren schuiven. Idealisten dus. Je ziet dus meteen waarom er zo weinig goede politici zijn…
  Ik denk dat er in de PVV-fractie meer idealisten zitten dan in menig andere partij (de SP en PvdD uitgezonderd) aangezien een PVV-politicus op dit moment toch een zeker risico loopt. Dat moet je wel willen, zeker als je ook een gezin hebt. Niet zo vreemd dus dat Ome Geert moeilijk aan goede mensen kan komen.

 7. @leen schmitz [1]: Leen, afgaande op je post zou het met je schrijfvaardigheid/-stijl te maken kunnen hebben. Even los van de toevallige tikfout blinkt je post uit door het vrijwel geheel ontbreken van hoofdletters, punten en komma’s, kortom, van alles wat een geschreven item leesbaar maakt.

  Daar de meeste mensen zich een bepaalde schrijfstijl eigen hebben gemaakt die consequent wordt toegepast vermoed ik dat je sollicitatiebrief hetzelfde manco vertoont. Zou bij mij ook tot afwijzing leiden.

  Uiteraard ken ik je niet en heb ik alleen je post om op af te gaan. Het is maar een suggestie. Hoewel je alleen melding maakt van een gesprek neem ik aan dat er ook schriftelijk contact is geweest.

Comments are closed.