[HTML1]

5 REACTIES

 1. Zoals altijd weer zeer inspirerend. Ik hoop dat hij gelijk heeft dat staten aan hun einde zijn, maar als ik om me heen kijk zijn er nog verdraaid veel mensen die een vast geloof in de goedheid en nuttigheid van de staat hebben. Het zal dus nog heel wat werk vergen om mensen (vooral linksmenschen) ervan de overtuigen dat de staat niet de oplossing is van allerlei problemen, maar dat de staat zélf het grootste probleem is.

 2. Goede video. In principe eens, maar een paar puntjes op de i:

  1) Het is iets minder erg, dan hij stelt. Als je zijn eigen gegevens bekijkt, zie je namelijk dat er wel degelijk meer groei was dan die 550K. Immers, hij stelt nu mooi dat ‘private healthcare’ staatsbanen zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Zeker in de VS, is gezondheidzorg nog grootendeels privaat. Obama wil dat nu veranderen, dus in die zin geeft het wel aan hoe erg dat weer is. Immers Obama wil de grootste groeimotor van de VS van de laatste 10 jaar nationaliseren …

  2) In de jaren 50 t/m 70 kwamen vrouwen op de arbeidsmarkt. In Europa pas begin jaren 90. Maar nu nog steeds werken vrouwen in Nederland meestal parttime. En werkuren zijn in de EU steeds verder afgenomen. We zien dus in de EU steeds meer pleidooien om langer en meer te gaan werken of in ieder geval alle subsidies op niet-werken te stoppen. Er is dus nog ruimte.
  In de VS is dat helaas minder, want daar is dat process sinds de jaren 80 al aan de gang. de VS zal dus immigranten moeten toelaten om het aantal werkuren te vergroten.

  Dan de hamvraag of de staat aan zijn einde is. Antwoord is nee, want die schulden ‘moeten’ afbetaald worden. Natuurlijk kun je een monetaire klap hebben, maar los van de vraag of dat iets is wat je moet verwelkomen, gaat dat niet gebeuren omdat alle – letterlijk alle – machthebbers er belang bij hebben dat niet te laten gebeuren. Communisme is ook niet ingestort via een klap, maar zachtjes omgevormd. Al die enorme schuldopbouw kan niet doorgaan, maar zal hoogstens zorgen voor lange stagnatie, waar toekomstige generaties de consumptie van hun voorouders zal moeten afbetalen.

  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.

 3. Het blijft een enorm ingewikkeld proces waarbij je nog de indruk krijgt dat iedereen iedereen tegenspreekt.

  Mijn ervaring met de staat is dat haar handelingen een veel taaier leven hebben dan je verwacht.
  Zoals Armin ook al aanduidt.

  De grote vraag blijft WAT kunnen wij anders, beter, doen dan we het nu doen?
  –Trachten duidelijk te maken dat de staat het probleem is
  –Alternatieve privé methodes aandragen en bewijzen dat ze werken.
  –Je persoonlijke situatie zo veilig mogelijk maken. Maar hoever moet of kun je daarmee gaan?
  -Wat goud in de reserve?
  -Wat voedsel in voorraad?
  -Wat nog meer?

  Heeft het zin hiervoor een afzonderlijke rubriek te openen? Die zou dan bijzonder realistisch en op feiten gebaseerd moeten zijn. Aan paniek-conspiracies hebben we niets.
  Welke onderwerpen daarin te behandelen?

  Of beter gewoon doorgaan zoals nu?

  .M [4] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]: “Heeft het zin hiervoor een afzonderlijke rubriek te openen?”

  Ja. Zoals ik al herhaaldelijk verzocht. M.n. een rubriek waarheen te verhuizen, zou me zeer interesseren. En dan bedoel ik niet een fictief ideologisch project zoals een of andere freestate, maar heel concreet landen vergelijken op zowat alle belangrijke punten (belastingen, bankgeheim, criminaliteit, privacy, gezondheidszorg etc.) tot bv. Panama eruit komt (naar verwachting) als ideaal land.

 5. @Armin [2]:

  “…hij stelt nu mooi dat ‘private healthcare’ staatsbanen zijn…”

  Dit stelt hij vanwege de enorme (ik geloof SM maar op zijn woord) staats-regulering van deze sector.

  @Hub Jongen [3]:
  Goed plan. Zolang de meeste mensen overheids-junkies zijn, kan het geen kwaad om mensen die hun individuele libertarisme willen realiseren, te helpen met het geven van op juistheid gecontroleerde informatie.

Comments are closed.