[HTML1]

26 REACTIES

 1. Sterk punt, maar er zijn sterkere punten te noemen dat de klimaatmaffia onzin zit te kramen.

  In Siberië schijnt uit de moerasgrond gigantische hoeveelheden methaangas vrij te komen. Deze hoeveelheden zijn niet te vergelijken met de CO2 uitstoot die al per eenheid 31 keer minder erg is…

  Interessanter is….
  De aarde komt in 2012 in een bepaald centrum te staan waarbij men bang is dat er een poolshift kan plaatsvinden.
  Einstein heeft hier voor gewaarschuwd…
  Ook de Maya’s hebben 2012 als een einddatum staan en we weten nu dat hun tellingssysteem hoogwaardiger is dan de onze.
  Ook Nostradamus heeft gewaarschuwd voor 2012…

  Als je kijkt naar aardbevingen die de afgelopen jaren geregistreerd zijn, blijkt er een duidelijke stijging te zijn. Niet omdat er meer of betere meetapparatuur is.
  Het lijkt erop dat de aarde steeds meer een bal aan het worden is…
  Er worden bepaalde krachten uitgeoefend en ik geloof dat er ooit een punt komt dat zo’n shift gaat plaatsvinden.

  Forecoast [2] reageerde op deze reactie.
  Fred [7] reageerde op deze reactie.
  Fred [8] reageerde op deze reactie.
  Gerda [26] reageerde op deze reactie.

 2. @Rothschild [1]: Nou, zet je aluhoedje vast op, en ga in de schuildkelder zitten. 2012 staat voor de overgang naar een ander sterrenbeeld periode. Niet meer, niet minder. Maar mensen vertellen graag doemscenario’s. Net als 2100 jaar geleden ofzo. En net als over weer 2 millenia. Een beetje verdieping kan nooit kwaad. Dan word je ook niet zo bang als iemand een keer roept dat we weer eens allemaal dood gaan.

  Voor wat betreft het filmpje; hulde voor deze man. Hij weet in 5 minuten tijd precies te zeggen waar het op staat, inclusief feiten, en weerleggingen. Dit doen er niet veel hem na.

  Rothschild [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Anno Zijlstra [3]:

  Drs. H. J. Beens schreef in 1998 al een boekje erover: MILIEU, zin en onzin.
  Daarin zegt hij veel wat Kouffeld ook zegt.
  Maar ja, die christenen zijn allemaal mentaal gehandicapt nietwaar?
  Aldus ene boterletter ‘M’ die hier af en toe blijkt geeft van zijn paranoia met zijn stalen voordeur met minstens 6 sloten erop.
  (Zit hij in de gevangenis? Of maakte hij zichzelf een gevangenis?)

  Scrutinizer [19] reageerde op deze reactie.

 4. @Rothschild [1]: Je haalt een aantal dingen door elkaar. Volgens de 2012-gelovers staat op 2012 de zon op deze dag precies op de galactische evenaar, bijna op één lijn met het centrum van het Melkwegstelsel. Dat zou dan rampen veroorzaken. Jammer alleen dat in 2012 de zon niet precies op een lijn met het centrum van de melkweg staat en dat de zon al ongeveer 36 jaar op dezelfde plek staat t.o.v. van dat centrum. Lees eens http://www.skepsis.nl/mayakalender-2012.html over hoe de Mayakalender werkelijk in elkaar stak.

  Einstein voorspelde niet dat er een poolshift komt, maar was geïnteresserd in een theorie dat er tijdens een van de ijstijden door het enorme gewicht van de ijskappen, de gehele aardschil verschoven zou kunnen zijn. Dat zou verklaren waarom sommige ijstijden in enkele decennia overgingen in ijsarme periodes. Die theorie is door geologen al lang verworpen. Inmiddels wordt hij omarmt door mensen die denken dat Atlantis op Antartica zou hebben gelegen, dat door die aardschilverschuiving in een klap zuidpool werd en volledig bevroor.

  Tenzij je met poolshift een omkering van het magnetisch veld bedoelt. Dat gebeurt regelmatig. Volgens sommige wetenschappers is het inmiddels zo lang geleden dat het aannemlijk is dat het binnenkort weer gebeurt. Verzwakkingen van het magnetisch veld in de Atlantische Oceaan en bij de Bermudadriehoek zouden de eerste aanwijzingen daarvoor zijn.

  Nostradamus schreef zulke vage rijmpjes dat die altijd voor iedereen gunstig of ongustig te interpreteren zijn. Daar maakte hij in zijn eigen tijd handig gebruik van. Hij was een gesjeesde farmaciestudent die van de medische faculteit werd gegooid toen ze er achter kwamen dat hij nooit zijn studie farmacie had afgemaakt. Hij was slim, zag het bijgeloof van zijn tijdgenoten en vooral van Catharine de Medici, de Franse vorstin. Hij hield haar aan het lijntje met vage voorspellingen en verdiende er een aardige boterham mee. Een soort laat-middeleeuwse Char dus, maar dan intelligenter en vermakelijker.

 5. @Rothschild [1]: Overigens zou de wereld in 2012 best ten onder kunnen gaan, maar dan door internet. Het aantal bizarre ideeën, samenzweringstheorieën en bijgeloof trekt meer en meer mensen die het allemaal bloedserieus geloven. Het lijkt wel alsof elke dag steeds grotere groepen alles voor zoete koek slikken. Het ideale klimaat voor totalitaire leiders, messiassen en profeten die in het algemeen meer kwaad dan goeds hebben veroorzaakt.
  Zo, heb ik ook eens een voorspelling gedaan.

  Rothschild [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Fred [8]:

  Ik heb daar zelf ook als eens een stuk over geschreven, maar tussen ‘de spam’ zit ook keiharde waarheden die MET REDEN niet de aandacht krijgen.

  Maar ik denk eerder (te geloven) dat we nu gigantisch voor de gek gehouden worden door onder meer de propagandistische eenzijdige berichtgeving…
  Waarom?
  Door de kredietcrisis, komen allerlei verhalen naar buiten via talking heads van de CFR media die gewoon pure leugens zijn. Leugen op leugen…
  Ik neem aan tot zo ver dat niemand onder een steen gelegen heeft en bovenstaande snapt! Correct me if I’m wrong…
  We leven tegenwoordig in een grote globale corporatie… centrale banken zijn gekoppeld/gecontroleerd, beurzen zijn gekoppeld/gecontroleerd, valuta’s zijn gekoppeld/gecontroleerd.
  Je kan dus ook invullen gemanipuleerd…
  Op onze ‘democratie’ is een elite wereld gebouwd die ons slaven maakt en die steeds meer macht krijgt…Het is doorgedrongen in adviesorganisaties van overheden, politiek, en bedrijfsleven. Ik kan daar ook prachtige voorbeelden van geven.
  Waarom moet Jeroen vd Veer (ex Shell) vicevoorzitter worden van de VN?

  Geld en democratie in een systeem gaan niet samen. Hier zit een spanningsveld wat in stand gehouden wordt door de eigenschappen van de mens…begeerte onder andere…

  Wat zijn samenzweringstheorie en bijgeloof volgens jou?
  Zijn dat onderwerpen die NIET aan de orde komen bij de reguliere media?

  Het bewezen dat mensen met het hoogste IQ gemakkelijk te manipuleren of indoctrineren zijn, als je maar vroeg begint….

  Forecoast [11] reageerde op deze reactie.
  Fred [21] reageerde op deze reactie.

 7. er is niets aan de hand dat zegt Kouffeld , ik geloof hem.
  Als OMO zegt dat ze de was witter wast dan wit en dat maar vaak genoeg herhaald in TV spots geloven ze dat en gaan ze OMO kopen.
  Als de staats zenders zeggen dat de VS in Afghanistan ‘ hun 2de Vietnam’ tegemoet gaan geloven veel mensen dat ook, vooral als alle actualiteiten rubrieken dat jaar in jaar uit volhouden te zeggen.
  Wat ik zie is een bende bergcriminelen die vast zitten in een klein gebied en zwaar aan het verliezen zijn, en dan kunnen Knevel,Witteman en mevrouw Polak nog zo hard roepen dat het anders zit, het zit niet anders .

 8. *Gaat heel gauw een hoop aandelen van aluminiummijnen kopen*

  @Rothschild [6]:

  Dat is niet helemaal waar. Je probeert je commentaar informerend te houden, maar het is wel degelijk een mening. Een mening waar je zelf misschien nog niet helemaal over uit bent, maar wel een mening.

  Bijvoorbeeld: we weten nu dat hun tellingssysteem hoogwaardiger is dan de onze.

  Dit is onjuist. Ze wisten verrekte veel van astronomie, maar wel naar begrippen van die tijd. Het leuke van hun kalender is, dat het zoveel cijfers bevat, dat mensen die het niet kennen, enorm eenvoudig te bedotten zijn. Bijna niemand gaat een complex ogende berekening tot op het detail narekenen. Voor meer info over die kalender, moet je bij wiki wezen.

  @Rothschild [9]:

  Wat zijn samenzweringstheorie en bijgeloof volgens jou?
  Bijgeloof bestaat niet. Het is allemaal 1 pot nat. Wat voor de een geloof is, is voor de ander bijgeloof, en omgekeerd.

  Rothschild [12] reageerde op deze reactie.

 9. Vriend Kouffeld heeft een beetje simpel verhaal. En doet hezelfde wat de millieu lobby doet. Namelijk alle zaken in zijn voordeel uit leggen, enkele zijn bijzonder makkelijk te ondergraven. De waarheid zal zoals gewoonlijk wel in het middel liggen.

  Feit blijft als we stoppen met ons voortplanten word de wereld daar niet slechter van

 10. maareven uit de praktijk
  Ik werd toen ik 3 was al meegenomen door mijn Friese vader op een zeilboot, zwemmen en zeilen kom ik eerder dan fietsen bijna.
  Mijn hele leven op het water doorgebracht, toen ik omstreeks 21 was begon de zon te steken, daarvoor was dat niet aan de hand, je moest oppassen dat je geen zonnenbrand kreeg ineens, de ozonlaag werd dunner zei men toen, dus de idee dat de zon feller begon te branden kan best wel eens kloppen.
  Nu gaat dat op en af denk ik, dat lijkt me meer steekhoudend incl. dat de uitstoot van bosbranden en vulkanen veel meer doet als dat wat de mensen voortbrengen, dus ik ben geneigd Kouffeld zijn verhaal voor meer realistisch te houden.
  Dat neemt niet weg dat we het waterpeil kan stijgen, dus dat daar goed naar gekeken wordt is verstandig.
  Politiek probeert men er mee te scoren zoals All Gore e.a., laat echte geleerden en wetenschappers er naar kijken zoals Kouffeld, ik heb het niet op milieu alarmisten en rampaanzeggers, men dient de zaken rustig te anayseren, ‘de schuld’ geven aan de industrie is niet wijs, die kan de schuld niet alleen hebben.
  Dat het leven in een stink stad met uitlaatgassen etc. niet gezond is moge helder zijn, toen Polen nog op bruinkool stookte hing er in die steden een verstikkende damp, ik kan daarvan getuigen, die damp hing al eeuwen in veel steden, mensen gingen vroeg dood aan longziekten, dat is dus ook al geen nieuws.
  Dat een schoner milieu begint met schonere industrie en schone of geen uitlaatgassen is net zo waar dat als 1+1 2=, geen nieuws.
  China komt daar ook achter, of kwam er al decennia geleden achter, willen ze het aanpakken wordt alles duurder, dus proberen ze het uit te stellen, dat de meerkosten op gezondheids gebied hoger zijn dan ‘de winst’ als ze niets doen moeten ze nu ook beseffen.
  Het is geen links/rechts issue .
  Kouffeld draagt door zijn knap gebrachte korte statement bij aan helderheid op dit gebied, dat is best een verdienste van deze geleerde man.

  beek [18] reageerde op deze reactie.

 11. De Aarde herhaalt een cyclus van 90.000 jaar koude periode (ijstijd) waarop een warme periode volgt van 10.000 jaar. Deze cyclus heeft te maken met mineralen en planten, in het bijzonder bomen. Elke hectare bomen absorbeert 50 ton koolstofdioxide wat wordt vrijgegeven als ze sterven.
  De mineralen die bomen nodig hebben worden geproduceerd in en door deze koude perioden.
  Na +/- 10.000 jaar zijn deze mineralen opgebruikt waarna de bomen sterven en hun opgeslagen koolstofdioxide vrijgeven aan de atmosfeer.
  Dit geeft een effect van temperatuurstijging in de equatoriale regionen van de planeet, waardoor biljoenen tonnen toegevoegde waterdamp in de atmosfeer terrecht komen. Er vindt tegelijk ook een temperatuur daling plaats in de poolstreken omdat de hoeveelheid CO2 een groot gedeelte van het infra-rode spectrum blokkeert waardoor de poolkappen zullen groeien.
  O.a in Noorwegen zijn al ondergrondse silo’s gebouwd waarin zaden van planten die de komende extremen niet zullen overleven zijn opgeslagen.
  Global warming scenario’s worden in grote getale aangeboden, behalve dan de werkelijke.
  Het hierboven genoemde scenario zal in de komende maanden meer en meer naar buiten komen is mijn bescheiden profetie.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

  http://www.21stcenturysciencetech.com/Articles%202005/ComingPresentIceAge.pdf

  http://members.shaw.ca/rolfwitzsche/canada/global_warming.html

  http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1873352,00.html

  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/02/090226122730.htm

  enz….

 12. @Anno Zijlstra [16]:

  Op bepaald moment begon de zon te steken.
  Dat vind ik een bijzonder interessante waarneming van een ervaringsdeskundige.
  Dat die zon voor die tijd niet zo werd ervaren, maar op zeker moment dus wel.
  Zou die zon inderdaad krachtiger zijn geworden sinds die tijd?
  Waarom niet?
  Wie weet het echt?
  Volgens de bijbel slaan afgoden altijd terug, tegen de afgodendienaars.
  Wie weet.

 13. @beek [5]: Beek,

  Er lijkt helaas regelmatig weer eens verwarring te ontstaan omdat meerdere mensen zich graag M schijnen te noemen, vandaar voor de zekerheid even mijn vraag aan jou: Heb je het nou over dezelfde M. die enkele weken terug -ondanks zijn misprijzen voor jou (waardoor ie al 2 jaar niet met je praat maar jij dus ook geen last van hem hebt)- in een discussie over modereren Hub en de webmaster niettemin opriep om jou niet te modereren/censureren en -zelfs- jouw bijdragen gewoon te laten staan “as is”?
  Nou, dankbaar ben je wel. Mooie Christelijke moraal…
  beek [20] reageerde op deze reactie.

 14. @ludelow [15]: De groei van het aantal mensen met huidkanker is een gevolg van overmatig zonnen (de hele zomer elke dag urenlang) dat vanaf ca 1965 populair is geworden en met ontbloot bovenlijf werken (stratenmakers, bouwvakkers). Pas in de jaren ’80 zag je volgens mij opeens bouwvakkers e.d met ontbloot bovenlijf, daarvoor was dat not done.
  De zonwaarschuwingen zijn zeer recent en pas gekomen toen enkele jaren geleden duidelijk werd dat overmatig zonnen op de langere termijn kanker veroorzaakt. Wel wordt de laatste jaren op het noordelijk halfrond en ook in Nederland gemeten dat de zon ‘sterker’ is, in dit geval meer UV-straling bevat. Dat kan te maken hebben met een actievere zon, maar ook met het feit dat de lucht boven Amerika en Europa steeds schoner wordt: minder fijnstof en aerosolen bevat a.g.v. schonere motoren en schonere productieprocessen. Dat laatste (die schonere lucht) heeft volgens sommige wetenschappers (vorig jaar publiceerde een Franse meteroloog een vonderzoen) een groter bijdrage gelverd aan de temepratuurstijging sinds 1985 dan CO2 (om maar weer eventjes terug te keren naar het onderwerp).

  @Rothschild [9]:
  Als je toch een aantal mogelijke grote toekomstige rampen onder ogenschouw wil nemen, hier een opsomming:

  -Global Warming: ik behoor tot de skeptici, maar sluit niet uit dat de manamdeversie kan kloppen. En zelfs als CO2 niet de oorzaak is, is onontkenbaar dat de temepratuur wereldwijd stijgt en dat dit grote gevolgen kan hebben;
  -Resistentie van bacteriële ziekteverwekkers tegen antibiotica: denk niet alleen aan TBC en MRSA, maar ook aan het feit dat tot er antibiotica was (ontdekt tijdens WO II) je van een kleine schaafwond dusdanige infecties kon krijgen, dat uiteindelijk de dood erop volgde. Als de bacterieën resistent worden (een normaal biologisch verschijnsel, dus dat zal gebeuren) en er geen alternatieve geneesmiddelen (bacteriofagen schijnen een mogelijkheid te bieden) of nieuwe antbiotica komen, kunnen mensen sterven aan de kleinste infecties;
  -Een pandemie van een griepvariant a la de Spaanse griep (zeer wsl. dus niet de huidige Mexicaanse);
  -Omkering van het magnetische veld van de Aarde: gebeurde al menig maal en zal weer gebeuren, onduidelijk is wanneer en wat precies de gevolgen voor het leven zijn:
  -Uitbarsting van een supervulkaan: Yellowstone is al vele eeuwen ‘over tijd’;
  -Meteoriet of komeet
  Dat zijn ‘rampen’ die op kortere termijn kunnen plaats vinden, alleen is niet precies te voorspellen wanneer en hoe groot de gevolgen zijn. als je je dus graag bang wil laten maken, kan je hiermee je borst voldoende nat maken.

 15. ‘Manamdeversie’ moet de ‘manmade-versie’ zijn. Nogmaals hier een vraagje aan medereageerders: ik kan de geplaatste tekst niet corrigeren. De tekst in het redigeerblokje springt heen en weer als een bronstig konijn. Hebben anderen hier ook last van?

 16. En nog maar even reageren op Kauffeld:

  Ik deel zijn voornaamste kritiek: de voorspellingen zijn gebaseerd op uitkomsten van modellen die weer gebaseerd zijn op veel onbewezen aannames. Hij noemt al de invloed van wolkenvorming die onbekend is en waar de IPCC-modellen dus een schatting voor hebben moeten maken. Hetzelfde geldt voor de rol van de zon en de invloed van aerosolen. Voor mij is dat al meer dan voldoende reden om zeer kritisch te blijven.

  Wel maakt hij m.i. een kleine fout. Ook het IPCC zegt niet dat de relatie CO2-toename/temperatuurstijging één op één is. De modellen van het IPCC werken nu juist met feedbackprocessen, waardoor een marginale temperatuurstijging a.g.v. CO2-toename gevolgen kan hebben (meer waterdamp, kleinere ijskappen en dus minder weerkaatsing zonnestralen) die het effect van CO2 versterken. Sowieso is het dan aan de theoretici van het IPCC die aannames te bewijzen, niet zo zeer aan de critici om dat te verwerpen. Het wijzen op de onzekerheid is op zich al voldoende om te twijfelen aan de uitkomsten van de modellen.
  Het probleem is o.a. dat die ‘marginale’ temperatuurstijging ook feedbackprocessen kan hebben, waardoor de temperatuur juist daalt. Als er meer wolken zijn, weerkaatsen die zonlicht net als de poolkappen. Dus minder zonlicht bereikt het aardoppervlak en met name de oceanen, waardoor de temperatuur niet stijgt, maar elfs kan afnemen.

  Maar Kouffeld heeft gelijk als hij stelt dat de onbekendheid van de rol van andere factoren en dus van feedbackprocessen te onduidelijk zijn om in paniek te raken en miljarden uit te geven aan CO2-emissiehandel, energiemaatregelen (en groeiende afhankelijkheid van inefficiënte, onbetrouwbare (windstilte, nacht, bewolking) en kostbare windmolens en zonnecellen) en het onderaards opbergen van CO2.
  Daarnaast zijn er de gevaren van wetgeving die kan bijdragen aan het beperken van de vrijhandel en de vrijheid van burgers in het algemeen. De vaste bezoekers van Vrijspreker weten dat op deze site toespraken van de president Vaclav Klaus staan die daarover gaan.

 17. Wat de poolshift van deze aarde van dit universum anno 2012 betreft kan ik enkel maar zeggen dat het aan ons als mens zelf ligt of die poolshift er komt of niet.
  De mens is zelf een (wandelende) planeet die zich wegens het niet vertrouwen op de magnetische impact van een glimlach aan de aarde blijft verankeren.
  Indien wij via onze glimlach onze eigen magnetische zuidpool zouden activeren dan zou er van een poolshift op deze aarde van dit universum geen sprake zijn.
  Indien we onze hormonen als magnetische velden zouden kunnen zien en indien we de hormonen die geproduceerd worden zonder de glimlach als vertegenwoordigers van onze magnetische noordpool konden zien en de glimlach-hormonen als vertegenwoordigers van onze magnetische zuidpool dan zouden we dus ons eigen magnetisch veld kunnen laten keren.
  Wij kunnen op deze manier ook de ozonlaag herstellen en de opwarming van de aarde tegengaan.

  meer info op http://www.oriconet.com

  Gerda

 18. @Rothschild [1]:

  Wat die vermeende poolshift van december 2012 betreft.

  Ik kijk er naar uit omdat ik er ten stelligste in geloof dat het een moment is waarop in één klap duidelijk zal worden dat niets ‘werkelijk’ is wat het op dit moment lijkt.
  Het lijkt nu onwaarschijnlijk maar iedereen zal op een gegeven moment ‘plots’ begrijpen wat er te begrijpen valt omdat zal blijken dat het al die tijd om hetzelfde te doen was… we leven er om nog onduidelijke, doch welbepaalde, reden op een ‘andere’ manier naartoe en we communiceren er om diezelfde reden op een andere manier over. Doch in wezen is alles reeds lang gezegd en geschreven doch niet door iedereen op dezelfde manier begrepen.

  We hoeven niets speciaals te doen… wat komen moet komt automatisch en op het juiste moment. Alles heeft zijn reden én zijn nut, dus ook de zogenaamde onzin en de chaos.
  We zitten elk moment perfect op schema en er wordt perfect voor ons gezorgd. Ook al lijkt het heel vaak van niet, daarom sluit het nog niet uit dat het wel zo is.

  Het leven voelt soms klote aan maar altijd zijn er die lichtpuntjes die alles weer draaglijk tot heerlijk maken. Je moet enkel de moeite doen om aandacht te schenken aan die lichtpuntjes… alhoewel het op bepaalde momenten moeiteloos lijkt te gaan.

  Steeds vaker stel ik mij de vraag.
  In hoeverre zijn wij en ‘alles wat is’ reeds bij de oorsprong voorgeprogrammeerd?
  In hoeverre is vrije keuze werkelijk vrij?
  In hoeverre ben ik echt ik en jij een ander?
  In hoeverre zijn deze gestelde vragen van mij afkomstig of van het collectief geheugen/bewustzijn waaruit alles en iedereen non-stop en vrijelijk kan putten?
  In hoeverre kan iemand mij met zekerheid zeggen dat niet alles een getransmuteerde toestand is van slechts één ‘iets’ dat zo onnoemelijk klein is dat het immer als het onmeetbare ‘niets’ door het leven zal gaan?
  In hoeverre zijn wij in dat geval mede-verantwoordelijk voor alle ‘rotzooi’ die op ons af komt?
  In hoeverre zijn wij dan mede-verantwoordelijk voor alles wat zich ‘ooit’ manifesteerde in het vermeende verleden?
  In hoeverre kunnen we ons dan onttrekken aan eender welke verantwoordelijkheid?
  In hoeverre is onzin werkeljk onzin?
  Of…
  Wat is de zin van onzin?
  Wat is de zin van eender wat?

  Deze en zovele andere vragen passeren dagelijks mijn bewustzijn… ze zouden niet passeren indien er geen antwoord voorhanden zou zijn, toch?
  Want… volgens mij is het antwoord (al dan niet een bevredigend antwoord) op eender welke vraag reeds voorhanden vooraleer wij de vraag bij volle bewustzijn gesteld hebben… we zien het enkel niet omdat we ‘bewust’ afgeleid worden?
  Let op, antwoorden vind je niet enkel in woorden maar ook in daden, geuren, kleuren, smaken, gevoelens, kunstwerken en eender welke signalen in dit Informerend Kosmisch Veld. Kortom in ‘alles wat is’ schuilt een antwoord en een vraag tegelijkertijd.

  Of dit alles het er nu makkelijker op maakt?
  Is ‘Het Leven’ dan bedoeld om makkelijk te verlopen?
  Soms vraag ik het me af!

  Hoe dan ook, toch maar volop genieten als er te genieten valt zou ik zeggen. En… valt er niet elk moment ergens te genieten, ja toch? Toegegeven… er valt ook elk moment over ‘iets’ te kankeren. Of het helpt? Das alweer een andere vraag waarop het antwoord nooit ver weg is voor wie alle zintuigen op scherp heeft staan 😉

  Hartelijk dank aan degene(n) die het mogelijk maakte(n) om hier vrijuit te mogen spreken.

  Liefs en Big Smile van me

  G. Maria .X

Comments are closed.