militairenSteeds meer mensen die door de recessie geen baan vinden of hun baan zijn kwijtgeraakt, melden zich bij de landmacht. Het krijgsmachtonderdeel heeft het aantal aanmeldingen de afgelopen maanden zien verdubbelen.

Bron: http://www.nu.nl/economie/2060417/recessie-goed-voor-landmacht.html

Defensie bevestigt zaterdag een bericht daarover in dagblad Trouw. Elk jaar ziet Defensie na het einde van het schooljaar een piek aan aanmeldingen, maar die houdt nu duidelijk langer aan. De hausse aan aanmeldingen leidt tot problemen bij de keuringen. Normaal is het sollicitatieproces binnen vier weken afgerond, nu loopt dat op tot zes à zeven weken. Defensie heeft dertig mensen extra ingezet om de wachtlijsten voor eind september weg te werken.

Wat denken die mensen, die bij Defensie gaan solliciteren?
“Het gaat niet lekker op m’n werk, dus ik laat me opleiden om in Irak vermoord te worden of anderen te vermoorden?”
“Zo, mijn staatsonderwijs zit erop en als toekomst zie ik het wel zitten vermoord te worden of anderen te vermoorden?”

10 REACTIES

 1. Het leger is de enige plek waar je legaal een seriemoordenaar mag zijn. De propaganda is ook best amusant.

  Hoe zouden Nederlanders het vinden als er in het kader van een vage VN aktie, het Afghaanse en Irakese leger naar Nederland komen om met veel machtsvertoon hun versie van “democratie” in te voeren?

 2. Het is Koninklijke Landmacht. Aan het hoofd staat H.K.H. Beatrix. Vechten voor Beatrix, sterven voor Beatrix en al haar nobele inzichten.

 3. De mensen laten zich van alles wijs maken die hier voor kiezen.
  Evt. uitgezonden worden naar een oorlogsgebied om te vechten, tegen wie?
  De vijand die ze persoonlijk niet kennen en nog nooit hebben gezien.

  Waarom laten we dat toch telkens gebeuren?
  Laat die gasten die zich er achter verschuilen en het veroorzaken maar zelf uitvechten en elkaar afmaken.

  Velen onder ons zijn nog steeds te koop en hebben er veel voor over !!

 4. Her oorspronkelijke doel van een leger is (was) het vaderland (of hare majesteit!!) te verdedogen tegen buitenlandse aanvallen.
  Dat hebben ze ook nog geprobeerd toe Duitsland “ons land” binnenvielen. Dat bleek een grote flop.

  Toen de politici van na de oorlog inzagen dat het oorspronkelijke doel niet meer nodig was, of niet aansprak, ging men zoeken naar een nieuwe rechtvaardiging voor het leger. En men vond die in “Vredesmissies”over de hele wereld. Zoals in Afghanistan.
  Generaals en Ministerie werden zo gered van verdwijning.

 5. Het is gewoon een kwestie van keuzes maken voor vele jongeren.
  Stel; je bent niet gezegend met een bovengemiddeld stel hersens maar je wilt wel patsen met een leuk huis, een mooie wagen en een lekker blond mokkel met grote tieten.

  Dan kun je kiezen voor allerlei slechtbetaalde saaie baantjes op jaarcontracten in fabrieken of je kunt kiezen voor een baan bij defensie met relatieve zekerheid en uitzending naar Afghanistan met een daarbij behorend vet salaris.

  Velen calculeren het minimale risico in en kiezen voor het tweede.
  Die keuzes hebben helemaal niks met principes of bevlogenheid te maken want daar hebben de meesten die zich in laten schrijven echt geen “last” van. De hippietijden zijn voorbij en da’s in dit specifieke geval jammer.

  Ik heb gelukkig het predikaat “ongeschikt” gekregen en daar was ik zeer blij mee 🙂

  Hugo J. van Reijen [6] reageerde op deze reactie.

 6. @GB [5]:

  Van harte gegfeliciteerd met dat certificaat dat je gemeen hebt met ondergetekende. Bella gerant alii.

  Het slagveld, waarop je – desnoods posthuum- held kunt worden, is namelijk niet zo romantisch als de overheid je wil doen geloven.

  Wie jongeren “voorlicht” over een baan bij het leger, neemt een zware verantwoordelijkheid op zich , als hij niet vertelt over alle ellende die hieruit levenslang voor iemand kan voorvloeien in de vorm van, maar niet beperkt tot:

  – verloren ledematen

  – levenslang verlies van een of meer zintuigen

  – levenslang mee te dragen psychische traumata voor jezelf , je slachtoffers en je gezinsleden

  – significant verlies van inkomen en welvaart

  Laat je niet oplichten door de overheid , word geen soldaat en neem het eerste vliegtuig het land uit als een conflict dreigt uit te breken, ook als het een vlucht is die je doet gaan.

  Hugo van Reijen

  Armin [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Hugo J. van Reijen [6]: Toch blij dat de Yanks zich niet zo opgesteld hebben toen zij twee keer de Duitsers hier bepaalde uit moesten kieperen …

  Plus de vraag, of het Rode Leger nadien gestopt was bij de latere NAVO grenzen als er aan deze zijde geen groot leger had gestaan.

  Een leger is noodzakelijk. Dreigen is doorgaans gelukkig genoeg zoals de koude oorlog bewees. Maar, net zoals de Yanks ons uit de stront getrokken hebben, is het helemaal geen schande om elders anderen te helpen.

  Dat laat onverlet dat je uiteraard vraagtekens mag stellen bij bepaalde conflicten waar we bij betrokken zijn, maar de generalisaties hier van het leger zijn vooral die van wat libertariers die hier in vrede pacifistisch kunnen zijn omdat in het verleden en vooral ook nog steeds elders mensen onlibertarische activiteiten vertonen.

  Hugo J. van Reijen [8] reageerde op deze reactie.
  Ivor Biggun [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Armin [7]:
  De Yanks zijn er pas ingekomen, toen men zag dat men met relatief weinig verliezen de overwinning kon claimen. Allebei met een niet gerechtvaardige aanleiding.
  Net als trouwens Vietnam en de nooit te winnen oorlog tegen het terrorisme. Elke tegenstander noem je een terrorist, en tegenstanders heb je altijd.

  Als de Yanks er niet waren geweest, dan spraken we nu dus allemaal Duits? Dat vind ik toch beter dan Arabisch.

  Het rode leger zou inderdaad niet gestopt zijn.
  We moeten Hitler dus ook maar dankbaar zijn?
  Lees “The Chief Culprit” van Viktor Suvorov maar eens.

 9. @Hugo J. van Reijen [8]: Uiteraard. Ik ben daarom tegen een dienstplicht of zelfs oproepplicht (zoals in de VS en ook in Nederland nog steeds bestaan!)

  Maar een professioneel leger is niets mis mee. Tenminste niet inherent. Uiteraard kun je goed bezwaren hebben tegen specifieke inzet-activiteiten. Maar soldaten vooraf afdoen als moordenaars is gewoon veel te kort door de bocht.

Comments are closed.