- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Rose Friedman is niet meer

Person_Friedman_RoseHelaas is Rose Friedman, de weduwe van Milton Friedman, op 18 augustus op 98-jarige  leeftijd   overleden.

Hugo van Reijen

Rose Friedman en Milton zijn in Nederland vooral bekend door hun 10-delige TV serie: “Free to Choose”, die later in boekvorm is uitgegeven.  Dit boek is ook in het Nederlands vertaald en een groot succes geworden: “Aan ons de Keus”

Het voorwoord van de schrijvers eindigt met een goed advies. Vooral ook voor libertariers die wel eens verwachten dat iemand die zijn hele leven bewerkt is door staat, kerk en school propaganda, na een uur of een avond de libertarische moraal als de juiste gaat zien.

Rose en Milton:
“Iemand die binnen één avond te overreden is (of zelfs binnen 10 uur over 10 avonden verdeeld) is niet werkelijk overtuigd.  Hij kan binnen één avond opnieuw worden omgepraat door iemand met tegenovergestelde ideeën.
Overdenk de dingen op uw gemak, weeg de verschillende argumenten tegenover elkaar af,  laat het geheel kalm op u inwerken en neem er de tijd voor uw voorkeur tot uw overtuiging te laten uitgroeien.”