Person_BeatrixProostBeste onderdanen,

Ik heb begrepen dat er bij u enige nodeloze ongerustheden zijn ontstaan. Mijn gesprekspartner, Jan Peter, die daarvoor is aangewezen door vertegenwoordigers die u zelf gekozen heeft, deed mij daarvan kond. Ik wil niet wachten tot september om u gerust te stellen.
Ik begrijp dat uw zorgen vooral betrekking hebben op de steeds groeiende macht van de superstaat EU en op de crisis in de economie.
 
Om te beginnen met die EU.
Door lid van die EU te worden bent u, en ons land, deel geworden van een grote gemeenschap van bijna 500.000.000 landgenoten, met een sterk centraal bestuur in Brussel.

Dit bestuur, dat niet gekozen is maar op eigen politieke kracht aan de macht is gekomen, weet daardoor ook veel beter wat goed voor ons is

U hebt wel enkele jaren geleden de grondwet voor die EU in een referendum overweldigend afgekeurd. Maar Jan Peter heeft mij verzekerd dat u, nu het liedje en het vlaggetje er niet meer “in” maar er “naast” genoemd worden, en de naam is veranderd in “Verraad van Lissabon”, dat u nu graag ondergeschikt aan Brussel wilt worden.

Dat heeft mij er toe gebracht om zelfs eedbreuk te plegen door de soevereiniteit van Nederland niet langer te verdedigen en die herschreven grondwet maar te ondertekenen.
Te meer daar Jan Peter en de door u gekozen vertegenwoordigers in de Tweede en Eerste kamer, mij in die eedbreuk waren voorgegaan.

Al moet ik bekennen dat ik zelf ook wel eens ’s nachts wakker schrik van de gedachte dat er in geen enkel Europees land een democratische meerderheid is voor het verraad van Lissabon
Maar dan sus ik mezelf wel weer in slaap met de gedachte dat er in de EU toch helemaal geen democratie is.

Door onderdeel van die EU te zijn wordt ook een deel van uw zorg voor de economische grotendeels weggenomen. Maar laat ik eerst zeggen dat u vooral gerust kunt zijn doordat wij een uitstekende minister van Financiën hebben in Wouter Bos. Die heeft al laten zien dat hij miljarden euro’s uit zijn hoge hoed kan toveren. En zo nodig of gewenst kan hij deze truc natuurlijk nog vele malen herhalen. Zelfs zoveel en zo vaak dat wij ook de nieuwe sympathieke socialistische president van de Verenigde Staten kunnen blijven steunen in zijn oorlog in Afghanistan.

Uiteraard weten wij ook wel dat dat nieuw gecreëerde geld ergens betaald moet worden. Daarvoor hebben we al oplossingen bedacht door die schuld voor een deel door te schuiven naar onze kinderen en de rest kunnen we door een nette inflatie wel wegwerken. En mochten er mensen daardoor in de problemen komen, dan hebben we toch ook nog de “Bijstand”.

Ook kunnen we een deel van onze ongerustheid van ons afschudden doordat we immers onderdeel geworden zijn van die grotere gemeenschap EU en daardoor veel sterker. Mochten wij ooit in een noodsituatie terecht komen, dan kunnen wij zeker rekenen op de solidariteit van onze andere partners. Griekenland, Italië, Roemenië en anderen staan klaar om ons belangeloos uit de put te helpen.

Ik neem aan dat ik u hiermee voor vandaag wel gerustgesteld heb. Binnenkort zal ik mij weer tot u richten op de Derde Dinsdag in September (15 sept.). Ik zal dan de Troonrede voor u voorlezen. Ik weet nu nog niet wat Jan Peter mij gaat laten zeggen; de troonrede moet natuurlijk eerst in Brussel worden goedgekeurd.

Ik vertrouw er op dat u tot 15 september gerustgesteld bent.
Tot slot kan ik u ook nog verzekeren dat als alles, tegen de verwachting in, mis zou lopen, dan is er nog altijd de hulp van God Allemachtig!

11 REACTIES

 1. Hubert heeft de situatie heel goed beschreven!

  Gelukkig dat Zij in Hem gelooft om straks als de Deus ex Machina alles op te lossen.

  Hugo van Reijen

 2. En dan gaan wij nu met de rest van de familie op vakantie. En geen fotografen! Anders zou het wel eens op kunnen vallen dat we 10 maanden per jaar op vakantie zijn.

 3. En hierbij een laatste toevoeging van het Huis van Oranje:

  Bij Onze zuiderburen zijn er persoonlijke vetes.

  Glenn Audenaert, hoofd van de gerechtelijke politie van het Koninkrijk België, wordt betaald d.m.v. belastingen (op “wit” geld).

  Audenaert is kwaad op advocaat Robert Peeters
  niet omdat Peeters vonnissen opstelt voor rechter De Tandt
  maar omdat Peeters zwart geld bovenhaalt bij vrienden van Audenaert.

  Audenaert wenst dus niet langer betaald.

  Audenaert denkt dat de Belgische Staat hem kan betalen zonder belastingen.

  Hoe kan dat nou?

  Om deze redenen,
  Heeft het het Huis van Oranje behaagd,

  Over te gaan tot de onmiddellijke her-annexering van het grondgebied van het Koninkrijk België dat zonder belastingen toch niet kan overleven.

  De Belgische onderdanen zullen ons dankbaar om hen van de afgrond geholpen te hebben door hen toe te laten belastingen te betalen. Daarom is de her-annexering trouwens in het algemeen belang waarvan het Huis van Oranje hoeder is.

  Waarvan acte.

  Gegeven te Siquijor op 19 augustus 2009
  En met ’s Lands Zegel bekleed.

  DE ACTERGROND die verklaart waarom de domme Belchen niet aan hun lot mogen overgelaten:

  Hoge rechter verdacht van corruptie
  door onze correspondent Pascale Thewissen. maandag 17 augustus 2009 | 07:33 |
  http://www.bndestem.nl/algemeen/buitenland/5389042/Hoge-rechter-verdacht-van-corruptie.ece
  UITREKSEL
  BRUSSEL – Rechters die onder één hoedje spelen met twijfelachtige advocaten en vonnissen op bestelling afleveren.
  Er lijkt iets grondig mis te zijn bij justitie in België.

  http://twitter.com/IvoCerckel/status/3393742801
  Belgian judge De Tandt corruption, lawyer Peeters uncovered taxable basis so bureaucrat Audenaert can be paid. Bureaucrat angry at lawyer

  De Clerck vraagt onderzoek naar De Tandt
  2:26 – 18/08/2009
  http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/De_Clerck_vraagt_onderzoek_naar_De_Tandt_.8221078-438.art?newComment=400822#art_reactions

  Reacties (35 – deze staat helemaal bovenaan;)
  Ivo_Cerckel op 18 augustus 2009 om 12:54

  “Scheiding der machten” zoveel als je wil. Maar ze worden allemaal (het leger ook – is dat wel een macht? – de luchtmacht?) betaald door de minister van financiën daar waar de dief periodisch terugkomt noch beweert in het algemeen [belang] te stelen.

 4. Naar Den Haag
  Posted by Ivo Cerckel on August 19th, 2009
  http://bphouse.com/honest_money/2009/08/19/naar-den-haag/

  UITREKSEL
  Een commentaar van Bart Haeck onder de titel “Weg uit Brussel” vandaag in De Tijd stelt dat het onderzoek in de corruptie-zaak i.v.m. rechter De Tandt, advocaat Peeters, gerechtelijke polis Audenaert en consoorten uit Brussel weg moet en aan het rechtsgebied van één van de vier andere hoven van beroep van het Koninkrijk België dient toegekend.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 5. Niet te geloven wat een onzin geproduceerd word, door die regentenkliek! Dit is al sinds de tweede wereldoorlog aan de gang die demoncratie!

Comments are closed.