Person_Jongerius_crisisJa, natuurlijk dat moet uiteraard:  Ik bedoel dan met   “RIJK is iedereen die meer heeft dan ik”,   en die moeten moeten maar opdraaien voor de crisis die door overheden is veroorzaakt.

Mooie (normale) socialistische redenering!

15 REACTIES

 1. en de rijken van geest, wat moeten die afstaan?
  of de rijk getalenteerden?

 2. Van zoveel vrouw krijg je toch gewoon een rolberoerte ?

  Laat dat mens zichzelf maar te lijf gaan in plaats van solidariteit van anderen af te dwingen.

 3. “De zwaarste lasten voor de sterkste schouders!”

  “Uw strijd is onze strijd, internationale solidariteit!”

  “Geen bommen, maar brood!”

  “De rijken hebben de crisis veroorzaakt, dan moeten de rijken maar ook opdraaien voor de kosten van de crisis. Eerlijk is eerlijk. Méér toezichthouders.”

  “Deze crisis is het teken dat het kapitalisme moreel en financieel failliet is!”

  “Maar wij moeten ook de hand in eigen boezem steken: we hadden eerder moeten aandringen op het aanstellen van meer toezichthouders.”

  hugo uit Utrecht [4] reageerde op deze reactie.

 4. Als ik van de FNV 1 ding heb meegekregen is dat ze echt geen flauw benul hebben van het hoe wat en waarom van de crisis. Geen wonder ze met dit geblaat naar buiten komen.

  @Oscar [3]:

  Haha, nog meer toezichthouders, proest. Nog een Nederlandse Bank, Nog een AFM, nog een zelfreguleerdertje (code hypotheekverstrekken). Denk je nou echt dat dat helpt? Enne rijken hebben dit veroorzaakt? Je bedoelt de graaiende bestuurders en parisiterende verzekeraars/banken (of in omgekeerde volgorde). Die mensen die de vrije mens onderdrukken, die zijn schuldig. Niet de (eerlijke) rijke.

  Verdiep je nog een keer in de crisis. Dit stuk lezen http://www.zerohedge.com/article/everymans-guide-credit-crisis. Dan graag bekennen dat al die paupers die veel te veel krediet hebben opgenomen terwijl ze wisten dat ze het niet terug konden betalen ook de schuld geven he?

  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 5. @hugo uit Utrecht [4]:

  Hmmm….is de ironie niet duidelijk?

  En ik dacht nog wel de meest ridicule oneliners onder elkaar te hebben gezet. Maar ja, aangezien er velen dagelijks zulke onzin uitkramen zonder dat iedereen ze begint uit te lachen, kan ik het me voorstellen dat de ironie niet meteen verstaan wordt.

 6. Niemand kan deze crisis betalen.
  het is een crisis van het monetarisme. Een monetarisme wat niet zonder leningen aan “paupers” kan. en als die crisis ondanks de overheid voorbij is begint er weer een nieuwe cyclus.

 7. Rijkdom veroorzaakt armoede en ellende. En noem mij 1 manier waarop je “eerlijk” rijk kunt worden. Dat is namelijk onmogelijk. Ga er maar eens een paar dagen heel goed over filosoferen, neem het gehele plaatje in ogenschouw, dan zul je beseffen dat je indirect altijd mensen schaadt als je rijker wordt, wat jij meer hebt, heeft een ander minder. 1 rijke levert een veelvoud aan armen op, als je dat vrijheid noemt dan begrijp je het nog niet helemaal. Zolang je het niet ziet, zul je niet beseffen dat materialistische rijkdom (en dan bedoel ik niet een dak boven je hoofd, fatsoenlijk te eten etc dus gewoon een welvarend leven) de wereld naar de verdommenis helpt. Commercie = geld boven de mens verheffen = het einde van de mensheid.

  Kijk nou eens als voorbeeld naar USA, daar is toch zo onderhand al een behoorlijke groep levenslang aan het camperen. Vakantieman!! Gezellig he?!

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.
  Armin [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Het Front [7]:

  Eerlijk rijk worden houdt voor mij in: 1) rijk worden zonder dat het inkomen bij elkaar is gestolen of 1a) door de overheid is aangeleverd. 2) Met een eerlijk product. 3) Met een product waar je achter staat. Hoe meer aan deze voorwaarden (vooral voorwaarde 1, maar ook voorwaarde 2 is erg van belang en voorwaarde 3 is eveneens essentieel) wordt gedaan, hoe eerlijker rijk men is. Bankiers, politici en de top van olieconcerns worden doorgaans niet eerlijk rijk.

  USA? Dat is geen goed voorbeeld van eerlijke rijkdom. De USA is rijk omdat ze bepaald hebben dat de grondstoffen in dollars worden afgerekend. En wie drukt de dollars? Precies!

  De USA is rijk omdat ze parasiteren op de rest van de wereld.

 9. De maatschappij is verrot tot op het bot! Kijk maar goed om je heen, anders heb je een bril nodig!

 10. Die rijken, dat is de gemiddelde burger, die zal worden gevild en worden ontdaan van al zijn vitale onderdelen. Mevrouw Agnes lult link(s) en lijmt uiteindelijk gewoon degenen die anders bij haar cluppie weg dreigen te lopen.

 11. @Het Front [7]: Hoe schaadt eimand die de loterij wint iemadn anders? Hoe schaaft iemand die een erfenis krijgt iemand anders? Hoe schaadt iemand die een goedbetaalde baan heeft en goed spaart/belegd?

  En als ik egwoon een goedlopende zaak opbouw met veel werknemers, heo schaadt ik dan anderen? Die werklnemesr zullen het wel fijn vinden, die extra banen.

  Leg jij eens uit hoe rijk worden, altijd iemand anders schaadt?

 12. Belasten van de rijken is in feite een synoniem voor, we willen niet bezuinigen op cadeautjes aan onszelf en dus moeten we het geld halen waar het zit. En die groep noemen we rijk. Tegenwoordig is daar nog een altermatief bij. Die groep is niet ‘groen’ …

 13. Laat diegene betalen die dit veroorzaakt heeft! Nee, niet alleen de overheid…

 14. Rijk zijn geeft je een zekere machtspositie. Je kan er positief of negatief gebruik van maken… Miljoenen voorbeelden!

Comments are closed.