MentaliteitAmbtenaren kunnen tegen betere voorwaarden lenen dan mensen die hun brood moeten verdienen op de vrije markt.  Zie www.ambtenarenlening.nl 
Want:
“ Uit onderzoek bij banken is gebleken dat de betalingsmentaliteit van ambtenaren over het algemeen veel beter is dan gemiddeld in Nederland.”


Een ambtenaar is iemand die werkt voor een monopolistische organisatie die alleen met geweld aan de fondsen kan komen die benodigd zijn om de ambtenaar een maandelijkse uitkering te geven.

Als ik weiger mee te betalen aan de ‘missie’ in Afghanistan of het koningshuis of de uitkering van mensen die mij onheus bejegenen en/of simpelweg frauderen met die uitkering of de onzinnige klimaatbelastingen/subsidies of de zonnebril van Wouter Bos of het redden van banken of de uitkering van ongeveer een miljoen ambtenaren etc. etc., dan word ik door diezelfde ambtenaren – nu voorzien van petten en wapens- opgepakt en in het cachot gestopt. 

Kijk, dat is de mentaliteit die we hier nodig hebben! En als ik niet wil meebetalen aan diensten waar ik niet om gevraagd heb dan schort het natuurlijk aan mijn betalingsmentaliteit, daarom geven ambtenaren graag het goede voorbeeld. 

Dat leningverstrekkers niet-ambtenaren discrimineren heeft wellicht iets te maken met het feit dat ze een extreem goede ontslagbescherming genieten, jaarlijks vrij eenvoudig een schaaltje of periodiekje en een inflatiecorrectie erbij krijgen en waarschijnlijk ook omdat hun organisatie behoorlijk succesvol is in het vergaren van fondsen en eigenlijk niet failliet kan?

“If taxation is compulsory, and is therefore indistinguishable from theft, it follows that the State, which subsists on taxation, is a vast criminal organization far more formidable and successful than any ‘private’ Mafia in history. – Murray Rothbard”

Ingezonden door The Red Pill

31 REACTIES

 1. Briljant geschreven. Zoveel waarheid in zo’n kort stukje. Complimenten Red Pill.

  Het zoogdier dat zichzelf ambtenaar noemt schijnt inderdaad een ander soort te zijn dan de “burger”. Zo praat “species ambtenarius” ook over ons, gewone mensen zijn “burgers”. Wat mij al tientallen jaren mateloos irriteert.

  En tegenwoordig, om maar even de taalpurist uit te hangen, spreekt het zoogdier “species ambtenarius” ook al over ons als publiek. What the fu..?

  PUBLIEK? Is dat niet een menigte die (vaak tegen betaling) toekijkt? En in de gunstige gevallen ook nog juicht en applaudiseert? Ik distantieer me al heel lang van mijn status als burger, maar sinds kort zeker van de status publiek. Al ben ik mij ten volle bewust van mijn aandeel in de betaling en verplicht ben toe te kijken welke onzin er met ons geld uitgehaald wordt.

 2. @Civil Servant [5]: “Men is toch niet verplicht om, bijvoorbeeld, in Nederland te wonen?” aldus sprak de inbreker.
  Bovendien: elders op de wereld zijn er eveneens roverheden die hun burgers afpersen en hun vrijheden beknotten, waardoor verhuizen meestal niets oplevert. Maar dat dit onrecht wijd verbreid is, kan nooit een rechtvaardiging zijn voor hoe ze hier te keer gaan, net zoals het feit dat men in moslimlanden zijn vrouw slaat, geen rechtvaardiging is om het hier te doen. Het is ginder fout en hier ook en dat men het ginder doet, is geen reden om het hier acceptabel te vinden. Dus ook al worden in andere landen eveneens belastingen geheven en vrijheden beknot, dan nog rechtvaardigt dat het wangedrag van onze eigen overheid niet.

  Civil Servant [10] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [8]: En dat is maar het topje van de ijsberg. Want in de ambtenarencultuur is het de gewoonste zaak van de wereld om elkaar de hand boven het hoofd te houden. Integer of niet, met ons geld of niet, maakt niet uit. Alleen de zaken die écht niet “onder de pet” kunnen blijven leveren dan enkele ontslagen op.
  Als iemand in het bedrijfsleven zijn baas, collega’s of klanten elke 4 jaar dingen belooft en die achteraf niet nakomt, die vliegt de laan uit. Zo niet “onze” elite de politici. Over integer gesproken. Over “esprit de corps” gesproken. Bah, het stinkt harder dan een over de datum zijnde beerput.

  Ik heb het hier al vaker aangehaald: overheidsdenken is als religieus fanatisme. Men gelooft daar daadwerkelijk in het goede van eigen acties en beleid. Zie zo’n fanaticus maar eens tot andere gedachten te brengen.

 4. @.M [7]:

  “aldus sprak de inbreker.”

  Zelfs al zou ik het bellen, het ontbreekt me aan tijd. Elke avond van die loodgieterstassen met stukken mee naar huis, weet je wel.

  ”Bovendien: elders op de wereld zijn er eveneens roverheden die hun burgers afpersen en hun vrijheden beknotten, waardoor verhuizen meestal niets oplevert.”

  Natuurlijk. De ene overheid heft meer belasting dan de andere. En dan is er ook nog Somalie.

 5. @Civil Servant [11]: Tjongejonge, ik had mezelf beloofd nooit meer op dit non-argument te reageren, maar vooruit: nog één keertje.

  Als een verkrachter elke maand je dochter verkracht, kan hij zeggen: “Had je maar zoons moeten hebben, dan kwam ik hier niet elke maand”.

  Dat is nu een redenering van precies hetzelfde achterlijke en stupide niveau.

  Sorry hoor, maar je doet je nickname weer eer aan.

  Civil Servant [13] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Civil Servant [13]: Ik geef zelf al aan, dat het een kolderargument is, net als het jouwe. De Nederlandse overheid deugt niet, inderdaad. Ik ben 45 jaar geleden geboren en sindsdien is die overheid veranderd. Moet ik daarom vluchten? Als ik de straat of wijk waar jij nu woont, de komende jaren steeds onaantrekkelijker maak door dwang en regels op te leggen en je daar ook nog 70% van je inkomen voor te stelen, ga jij met een vrolijk gezicht een nieuwe woonomgeving zoeken?
  Nee, dan kom je op voor je individueel recht. Wat ik aan probeer te geven is, dat vrijheden steeds meer afgepakt wordt door meer regeltjes, meer ambtenaren, meer kosten.

  En de bevolking groeit? Ja, inderdaad, maar wel dankzij groeperingen die de ontvangers van geld zijn, niet de verdieners. Maar ja, wel ideaal stemvee voor de politiek, natuurlijk.

  @Civil Servant [14]: Ja, geheel vrijwillig. En graag en met plezier. Om gelovigen (overheid en religieuzen) proberen te leren denken in rationalisme in plaast van aangeleerde propaganda zonder harde bewijzen. En geen enkele “civiele diender” zal mij intellectueel in kunnen maken. 😉 Ik heb namelijk mijn persoonlijke vrijheid al (iets wat ambtenaren niet hebben, getuige het feit dat zij ambtenaar zijn, en ik spreek uit ervaring van zeer dichtbij). Mijn gedachtengoed is iets dat niemand die collectivistische denkbeelden aanhangt zal kunnen afbreken. Helaas, zieltjes winnen zal hier niet lukken, niet voor kerk en niet voor overheid. Haha.

  R. Hartman [17] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [18] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [20] reageerde op deze reactie.

 7. Ach.. Als al die ambtenaren nou nog een keer iets deden voor een leven vol voordelen dan had ik nog zoiets van.. tsja het moet maar.. Maar in Nederland blinken ze uit door hun werk niet te doen, of niet naar behoren..

  Tuurlijk er zal er gerust hier en daar wel 1 zijn die nog wel enigszins functioneert maar dat is helaas een enorme minderheid. ( en dient dus ook zo snel mogelijk gered te worden door de maatschappij en een echte baan aangeboden te krijgen)

 8. @Paul Martens [15]: Ik denk dat je vergelijking iets te drastisch was voor CS.

  Maar hij is natuurlijk wel correct. Misschien snapt-ie deze beter:

  Civil Servant [11] woont al een aantal jaren plezierig als er een nieuw gezin naast hem komt wonen. Dat blijken nogal asociale types te zijn, die afval in zijn tuin gooien, harde muziek draaien met de deuren open, de hele straat als parkeerplaats voor hun autohandel gebruiken, en noem maar op.

  Uiteraard leidt dit tot klachten uit de buurt, ook van CS. Hoe zou CS reageren als hij vervolgens te horen krijgt dat-ie ‘daar niet hoeft te wonen’ en ‘dat het hem vrij staat te vertrekken?’

  Civil Servant [19] reageerde op deze reactie.

 9. @Paul Martens [15]: “Ik geef zelf al aan, dat het een kolderargument is, net als het jouwe.”

  Je komt met een vergelijking die helemaal nergens op slaat. Dus het is inderdaad kolder. Het verdschil tussen eenverkrachter en een overheid is duidelijk.

  “De Nederlandse overheid deugt niet, inderdaad. Ik ben 45 jaar geleden geboren en sindsdien is die overheid veranderd. Moet ik daarom vluchten?”

  Je moet het zelf weten. Ik maak bezwaar tegen het feit dat er hier veel op de staat gekankerd wordt maar men niet naar een andere staat wil vertrekken. Als andere politieke bewegingen regels aan bedrijven willen opleggen, zeggen liberaristen als eerste: als het je niet bevalt, ga je toch lekker naar een ander bedrijf?

  “Als ik de straat of wijk waar jij nu woont, de komende jaren steeds onaantrekkelijker maak door dwang en regels op te leggen”

  Beauty is in the eyw of the beholder. Voorlopig hebben we hier nog steeds bevolkingsgroei zodat het product dat de Nederlandse staat aflevert nog genoeg belangstellenden heeft.

  “Nee, dan kom je op voor je individueel recht.”

  Maar wees dan consequent, zie boven.

  “Wat ik aan probeer te geven is, dat vrijheden steeds meer afgepakt wordt door meer regeltjes, meer ambtenaren, meer kosten.”

  Dat vind jij, maar dat vindt lang niet iedereen. Per saldo is men tevreden met Nederland, want de bevolking groeit. Maar begrijp me goed, ik wil dat niet als enige maatstaf hanteren.

 10. @R. Hartman [17]: “Uiteraard leidt dit tot klachten uit de buurt, ook van CS. Hoe zou CS reageren als hij vervolgens te horen krijgt dat-ie ‘daar niet hoeft te wonen’ en ‘dat het hem vrij staat te vertrekken?”

  Ik zou me ergens op een stille heide terugtrekken met m’n laptop, om daar een boek over overdreven vergelijkingen te schrijven.

 11. @Paul Martens [15]: “En de bevolking groeit? Ja, inderdaad, maar wel dankzij groeperingen die de ontvangers van geld zijn, niet de verdieners.”

  Dan vrees je vast het ergste voor familiebedrijven 😉

 12. @Civil Servant [23]: Als jij denkt met kreten als:
  “dan verhuis je toch naar een ander land”
  “dan ga ik op de heide een boek schrijven over overdreven vergelijkingen”
  “dan vrees je het ergste voor familiebedrijven”
  argumenten aan te voeren in deze discussie, dan nogmaals: welterusten verder.

  Heb je weleens gehoord van een universele moraal? Of Universal Preferable Behaveour? Waarschijnlijk niet, want uit je commentaren blijkt louter en alleen een voorgeprogrammeerd overheidsdenken, indoctrinatie en het perfecte product van overheidsopvoeding en -onderwijs.
  Zonde van mijn tijd om daarover in discussie te gaan, als mijn opponent de meest basale moraal niet wenst te begrijpen.

  En dan denkt “winnaar” van de discussie te zijn? Nou, als dat je deugd doet: gefeliciteerd hoor. (duhuh, hoe kinderachtig)

  Civil Servant [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Paul Martens [24]:

  “dan verhuis je toch naar een ander land”

  Copy-paste van mezelf: Je moet het zelf weten. Ik maak bezwaar tegen het feit dat er hier veel op de staat gekankerd wordt maar men niet naar een andere staat wil vertrekken. Als andere politieke bewegingen regels aan bedrijven willen opleggen, zeggen liberaristen als eerste: als het je niet bevalt, ga je toch lekker naar een ander bedrijf?

  ““dan ga ik op de heide een boek schrijven over overdreven vergelijkingen”

  Jij komt met een analogie die nergens op slaat, de staat vergelijken met een verkrachter. Hartman maakt het ietsje minder bont.

  “dan vrees je het ergste voor familiebedrijven”

  Sanap je die niet? Jij zegt dat “En de bevolking groeit? Ja, inderdaad, maar wel dankzij groeperingen die de ontvangers van geld zijn, niet de verdieners.”

  Als ik je hokjesschrijfsels lees, is – grofweg – een ambtenaar een ontvanger van geld en een bedrijfslevende een verdienende. Als de bedrijfslevenden zich niet voortplantenm, krijgen ze geen kinderen en zullen de familiebedrijven dus uitsterven.

  “Heb je weleens gehoord van een universele moraal? Of Universal Preferable Behaveour? Waarschijnlijk niet, want uit je commentaren blijkt louter en alleen een voorgeprogrammeerd overheidsdenken, indoctrinatie en het perfecte product van overheidsopvoeding en -onderwijs.
  Zonde van mijn tijd om daarover in discussie te gaan, als mijn opponent de meest basale moraal niet wenst te begrijpen.”

  PM lijkt, lijkt hier een fundamentalist te zijn die maar niet kan begrijoen dat iemand het met hem oneens is. Hoe verderfelijk zijn minarchisten in jouw ogen?

  Paul Martens [26] reageerde op deze reactie.

 14. @Civil Servant [25]: Ik vind het allemaal wel best. Jouw argumenten zijn voor jou waarheid, niet voor mij.

  Ook dat je mij als “***-ist” indeelt, wat je ook op de plaats van *** wilt zetten. Ik heb ook niets met andere “-isten”, want ik houd namelijk helemaal niet van die hokjesgeest.

  Noem mij maar een simplist als je er een naam aan wilt geven: ik wil simpelweg mijn leven leiden met mijn naasten, geliefden, vrienden en werk, zonder anderen dwang op te leggen. En ook graag met rust gelaten worden en vrij te zijn van dwang van anderen (privé, overheid). Moeilijker is het niet, welke naam je er ook aan geeft.

  Civil Servant [27] reageerde op deze reactie.

 15. @Paul Martens [26]:

  “Ik vind het allemaal wel best. Jouw argumenten zijn voor jou waarheid, niet voor mij.”

  Je weerlegt ze gewoon niet. Een zwaktebod.

  “Ook dat je mij als “***-ist” indeelt, wat je ook op de plaats van *** wilt zetten. Ik heb ook niets met andere “-isten”, want ik houd namelijk helemaal niet van die hokjesgeest.”

  Daar houd je juist wel van, als ik zie hoe je je over ambtenaren uit.

  “Noem mij maar een simplist als je er een naam aan wilt geven: ik wil simpelweg mijn leven leiden met mijn naasten, geliefden, vrienden en werk, zonder anderen dwang op te leggen. En ook graag met rust gelaten worden en vrij te zijn van dwang van anderen (privé, overheid). Moeilijker is het niet, welke naam je er ook aan geeft.”

  Ik weet niet of je dit bedoelt maar volledige vrijheid van dwang is een utopie.

  Andre [28] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.