MaffiaWorldDat blijkt tenminste uit een enquête in METRO waarin 70 % van de ondervraagden dat zegt.

Het is echter de vraag of dat inderdaad zo is. Want als ik al het geritsel van de politici zie over zijn opvolging, houd ik mijn hart vast. Moet een opvolger wel uit het CDA komen? Verhagen?? Eurlings?? Omdat die partij bij de verkiezingen de grootste partij was? Of moet je kijken wie nu de grootste partij zou worden en nieuwe verkiezingen houden?
 
Natuurlijk zijn er ook nog andere vraagpunten, zoals:

–Wie zal meer kwaad aanrichten in Brussel, Balkenende, Blair, of een ander?
–Wat berekent dat voor ons?
–Hoe zit dat met de solidariteit als iemand die zich door het volk heeft laten kiezen, zijn baan in de steek laat?
–Zou de “Balkenende norm” in de hele EU worden ingevoerd?
–Zou het salaris van Balkenende hetzelfde blijven?
–Zullen de andere staatshoofden dat accepteren?
–en nog veel meer.

9 REACTIES

 1. Het is heel simpel. Balkenende was het gezicht van het CDA dus als hij zichzelf ergens anders een ongetwijfeld beter betaalde functie regelt, dient de burger zich opnieuw uit te kunnen spreken over zijn opvolging. Dus opnieuw naar de stembus.

 2. “Wie zal meer kwaad aanrichten in Brussel, Balkenende, Blair, of een ander?”

  Retorische vraag. Ik gok op antwoord B+C: een ander via Capelle’s Trots. Blair’s ego is veel te groot om voor anderman’s nuttige idioot te (kunnen) spelen.

  Ik zie een paralel met de Europese Centrale Bank. De 1e zetbaas is uit ‘ongevaarlijke’ hoek. Daarna mag Frankrijk of Duitsland een plaatselijk zwaargewicht naar voren schuiven.

  Hoe lang zit Trichet al in Frankfurt? In elk geval langer dan Duisenberg er zat.

 3. zou je zo’n fantastische EU post, ook niet als een bonus kunnen kwalificeren voor gedane diensten?
  Oftewel, past deze bonus wel in het anti bonus denken?
  enne zij die zonder zonde zijn….

 4. Alleen nou zit ik wel in dubio… Wil ik zo graag van Balkenende af dat het mij een yes van de ieren waard is…

 5. Verhagen zou hem moeten gaan opvolgen, althans, dat is wat de MSM steeds schrijft. Krijgen we dezelfde situatie als in Engeland, met een benoemd vriendje, hoe democratisch (maar dat was het toch al niet).

  Pechtold heeft echter beloofd het kabinet op te blazen (waarmee?) als Balkie tussentijds durft op te stappen. Zulks in het tumult rond de vraag van Wilders of Balkie luid en duidelijk wilde verklaren de rit uit te zitten als de moties van afkeuring het niet gingen halen.

  Balkie deed de ophef rond zijn vertrek toen af als flauwekul, maar zei tevens dat “garanties niet bestaan”. Zegt ook weer iets over de morele belevingswereld van die kneus.

  Daarop zei Pechtold dat voortijdig opstappen van Balkie wat hem betreft nieuwe verkiezingen betekent. Hoe die dat denkt af te dwingen ontbrak in het verhaal, zoals D’66 het wel vaker laat afweten als het op meer dan holle retoriek aankomt.

 6. @marianne [6]:

  Zeker. Die Verhagen is de overtreffende trap van Balk.
  Leugenachtig, stiekum en hypocriet; kortom een echte Gristen.
  Zie nu opeens weer zijn draai over onze aanwezigheid in Uruzgan.

  Trouwens wel leuk hoe voorspelbaar politiek tegenwoordig is. Zo’n 2 jaar geleden heb ik hier al aangegeven dat de Balk binnen de EUSSR beloond zou worden voor het op dictatoriale gronden weigeren van een nieuw referendum in NL.

  Door dit soort gekonkel worden steeds meer mensen kotsmisselijk van de politiek.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. @GB [7]:
  “Door dit soort gekonkel worden steeds meer mensen kotsmisselijk van de politiek.”

  Dat moeten er nog veel meer worden. En dan moeten ze ook gaan begrijpen dat zij zelf die politiek in stand houden door te stemmen voor een politiek waarin ALLES door meerderheid van stemmen wordt beslist. (Ten koste van de minderheid).

  flap [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [8]: Meerderheid??? Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden zou de coalitie nog maar 54 zetels overhouden.. Maar ja. Het volk mag maar 1 keer in de vier jaar de leugenaars en zakkenvullers kiezen.

Comments are closed.